در سئو و بهینه سازی سایت ها همیشه اصطلاحات و تعاریف بسیاری وجود داشته که هر کدام برای خود مفهوم و کاربرد خاص خود را دارند و شخصی که میخواهد با سئو آشنا شود باید تا حدودی با مفاهیم سئو هم آشنا باشد و آنها را بشناسد. آشنایی با اصول و کلیات سئو پیش نیاز اصلی شما برای ورود به دنیای دیجیتال مارکتینگ و سئو است. سئو و بهینه سازی سایت علمی است که انتها ندارد و علاوه بر اینکه منابع مختلفی در این حوزه در دسترسی هستند، بخشی از این کار به صورت تجربی و بر اساس آزمایشات مختلف انجام میشود و به همین دلیل است که تفاوت عقیده و روش در میان سئو کارهای مختلف وجود دارد.می توانید برای برخورداری از مزایای شرکت خدمات سئو با ما در تماس باشید.
هدف سئو چیست؟
سئو یا SEO که مخفف عبارت انگلیسی Search Engine Optimization می باشد به معنای بهینه سازی موتور جستجو است. در واقع می توان گفت سئو مجموعه ای از کارها و استراتژی هایی است که در جهت افزایش بازدید و ورودی از یک موتور جستجو مانند گوگل انجام می شوند. هدف اصلی سئو کمک به وبسایت ها برای بدست آوردن بازدید و ورودی طبیعی است. بازدیدهایی که با توجه به محتوای موجود در وبسایت ها صورت می گیرد. برای مثال یک وبسایت با موضوع موسیقی می تواند با تولید محتوای مناسب (مقاله، ویدیو آموزشی و…) از طریق گوگل بازدید جذب کند و در نهایت این بازدید کنندگان را به مشتریانی برای محصول یا خدمت خود تبدیل کند.
بنابراین می توان گفت هدف اصلی سئو این است که در هر موضوع و مبحثی بهترین وبسایت ها را به کاربران معرفی کند تا هم کاربر و هم وبسایت به هدف خود دست یابند. یعنی کاربر پاسخی به سوال خود خواهد یافت و وبسایت مورد نظر یک نفر شانس تبدیل به مشتری بیشتر را دریافت کرده و یک نفر جدید در واقع با برند و خدمات و محصولات آنها آشنا شده است.
مهمترین مراحل سئو سایت چیست؟
سئو و بهینه سازی یک سایت فرآیندی زمانبر و مستمر است. تکنیک ها و روش های زیادی برای کسب جایگاه بهتر در نتایج گوگل وجود دارد که هر کدام میتوانند تاثیر مثبتی در این فرآیند داشته باشند. برای موفقیت در سئو هر سایت نیازمند 3 بازوی اصلی هستیم که عبارتند از:
مفاهیم سئو تکنیکال
تکنیکال در لغت به معنای فنی میباشد و سئو تکنیکال در واقع به معنی بهینه سازی فنی سایت برای موتورهای جستجو است. سئو تکنیکال (Technical SEO) به مراحل بهینه سازی سایت برای ایندکس و خزش راحتتر موتورهای جستجو گفته میشود. مثل بهینهسازی کدها، ساخت نقشهی سایت و… این بخش از سئو به محتوا ارتباطی ندارد و به زیر ساخت وبسایت اهمیت میدهد. بنا بر اظهارات سایت yoast ، به عنوان معروف ترین ابزار بررسی و بهینه سازی سئو در وردپرس، SEO technical به معنی ارتقاء جنبه های فنی یک وب سایت به منظور افزایش رتبه های آن در موتورهای جستجو میباشد.
اصول اساسی بهینه سازی فنی و تکنیکال سایت ها ، بر این میباشد که سایت را سریعتر کرده و کراول شدن آن را توسط خرنده های موتورهای جستجو آسان تر کنیم و کمک کنیم تا موتور جستجو سایت ما را راحت تر درک کند. سئو تکنیکال بخشی از مفاهیم سئو داخلی سایت است که به ارتقا المان های داخلی سایت تمرکز دارد تا رتبه های بالاتری بدست آوریم. سئو فنی و تکنیکال در مقابل سئو خارجی قرار دارد که از طریق کانال های خارج از سایت به نمایش بیشتر سایت کمک میکند.
- ساختار صحیح URL
- آشنایی و بررسی خطاهای وبسایت و روش اصلاح آنها
- آشنایی با انواع ریدایرکتها
بازاریابی محتوا
استراتژی محتوا به عنوان یکی از مفاهیم سئو مزایای بسیاری دارد که میتواند شما را به عنوان یک صاحب کسب و کار یاری کرده و رشدی پایدار برایتان به ارمغان آورد. از مهمترین مزایای آن میتوان به گسترش کسب و کارهای جدید اشاره کرد. استراتژی بازاریابی محتوا باعث میشود محتوایی ارزشمند که ارتباط کاملی با موضوع کسب و کار دارد، به وجود بیاید. چنانچه بازاریابی محتوا قدرتمند باشد، مخاطبان جدیدی جذب موضوع و کسب و کار موردنظر شده و مخاطبان قبلی نیز به قوه خود باقی میمانند. محتوای ارزشمند و باکیفیت میتواند مخاطبان بیشتری را به سمت خود جذب کند.
مزایای استراتژی بازاریابی محتوای موفق، داشتن برنامهریزی دقیق و منظم بوده و باید به این نکته توجه داشت که محتوا مختص چه کسانی تولید میشود و مخاطب از محتوای ایجاد شده چه سودی خواهد برد و یا قرار است کدام یک از مشکلات خود را با کمک محتوای تولید شده برطرف کند. افرادی که در امر این نوع بازاریابی فعالیت دارند، باید مراحلی را مدنظر قرار دهند که بتوانند به وسیله آنها بهترین عملکرد را داشته باشند.
بازاریابی محتوا طی سال های گذشته در راه اندازی کسب وکارهای جدید بسیار موردتوجه قرار داشته و عمده استفاده از آن در فضای مجازی بوده است. درواقع بازاریابی محتوا در راه اندازی کسب وکارهای اینترنتی مورد استفاده قرار می گیرد و تاثیر بسزایی در پیشرفت آن خواهد داشت. البته باید این نکته را عنوان کرد محتوای دیجیتالی یکی از اشکال تولید محتوا است که در عرصه تکنولوژی می تواند کارایی خود را به بهترین شکل نشان دهد.
لینک سازی هدفمند
رعایت استانداردهای سئو تکنیکال و تولید محتوای ارزشمند میتواند شما را به صفحه اول نتایج گوگل برساند ولی برای کسب رتبه 1 و رقابت با سایت های قدیمی تر شما نیازمند لینک سازی خارجی برای سایت خود هستید. فعالیت در شبکه های اجتماعی، فروم های تخصصی، کامنت مارکتینگ، خرید بک لینک، خرید رپورتاژ آگهی و… را اصطلاحا SEO Off-page می نامیم. که در ادامه بیشتر در مورد آن توضیح می دهیم.
مفاهیم سئو داخلی یا onpage seo
onpage seo شامل فعالیت هایی است که بصورت کامل، داخل سایت انجام می شود و همه آنها ها را میتوانیم با وارد شدن به پنل مدیریت سایت یا هاست، پیش ببریم. که شامل موارد زیر می باشد:
- بهینه سازی کد های سایت
- افزایش سرعت لود سایت
- افزایش صفحات ایندکس شده سایت
- تولید محتوای درست و صحیح
- از تصاویر خوب، کم حجم و یونیک بهره ببرید
- تصاویر با کیفیت و مرتبط با مطلب باشند
- متا تگ های مناسب
- هدینگ (سر تیتر) جذاب
برای مطالعه مقالات بیشتر از سایت ایراکد در زمینه شبکه های اجتماعی می توانید روی لینک زیر کلیک کنید.
متا تگ ها برای سئو: راهنمای ساده برای مبتدیان
مفاهیم سئو خارجی یاOff Page
سئوی خارجی به معنای ساختن لینکهای خارجی و یا درج لینک سایت خود در سایتهای دیگر می باشد. هر چه محتوای سایت موردنظر با محتوای سایت شما ارتباط بیشتری داشته باشد، تأثیر لینکسازی بیشتر خواهد شد. از نظر موتورهای جستجو، محتوا باید آنقدر ناب باشد که خود کاربران محتوای مورد نظر را در مکانهای مختلف به اشتراک بگذارند. از جمله اقدامات آن می توان به لینک دهی از سایتهای دیگر به وب سایت، تبلیغ در شبکه های اجتماعی، درج بنرهای تبلیغاتی سایت در وب سایت های دیگر و… اشاره کرد. همچنین انتشار رپورتاژ و مقاله با موضوعات مرتبط در سایتهای پربازدید یا همان بک لینک نیز بخشی از این سئوی Off-page محسوب میشود. راه های زیادی برای انجام سئو خارجی وجود دارد که به برخی از آن ها در زیر اشاره کردیم:
- دسترسی یه ایمیل
- تحلیل لینکسازی رقبا
- استراتژی لینک سازی خارجی
- روشهای گرفتن بک لینک
- پست میهمان
- شبکه های اجتماعی
- همکاری با اینفلوئنسرها
- نوشتن و یا تولید یک محتوای ارزشمند که مردم دوست داشته باشند به سایت شما لینک بدهند
نکته آخر اینکه در این مسیر حتما با متخصصین سئو و افرادی که تجربههای موفقی در بهبود SEO وب سایت ها داشته اند در ارتباط باشید. چون هر گونه اشتباه در این زمینه ممکن است به جای هدایت سایت به صفحات اول موتورهای جستجو، منجر به افت آن و در نتیجه اثرات منفی شود. پس حتما در این مسیر با تیمی حرفه ای و کاردرست مشورت کنید. امیدواریم این مقاله توانسته باشد تا حد زیادی شما را با مفاهیم سئو آشنا کرده باشد.