ایراکد

ارائه راهکارهای خلاقانه جهت هوشمند سازی و مدیریت کسب و کار

قلق ها و مراحل طراحی سایت که به شما نمی گویند!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

فهرست محتوا

مراحل طراحی سایت

طراحی وب سایت حرفه ای شامل مراحل گوناگونی می شود که بی توجهی به هر یک از بخش های مختلف هر مرحله ممکن است منجر به عدم موفقیت یا کاهش کارایی و راندمان وبسایت گردد. چگونگی طراحی وب ‌سایت، مراحل طراحی سایت، اینکه از کجا و چطور آغاز شود، همچنین شرایط طراحی وب و میزان هزینه‌های طراحی سایت از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد، در این مقاله ضمن پاسخ به سوالات فوق، قلق ها و نکات مهم طراحی سایت که به شما نمی گویند را نیز بررسی خواهیم کرد.

طراحی سایت را چطور و از کجا شروع کنم؟

نکات مهم طراحی سایت

بهتر است بدانید که برای شروع طراحی سایت درست مثل شروع هر کار دیگری، نیازمند گذراندن برخی از پیش نیازها هستید. مثلا باید بتوانید تا حد ممکن به خوبی تایپ کنید، کار با نرم افزارهای مختلف را یاد داشته باشید، توانایی سرچ و کار کردن با اینترنت و از آن مهم تر، کار با کامپیوتر را داشته باشید. مورد مهم دیگر، آشنایی با زبان انگلیسی است. یکی دیگراز مهم ترین موارد موجود در لیست مهارت‌های یک طراح وب، آشنایی با CSS و HTML  است. بایستی با این دو و البته حداقل یک زبان برنامه نویسی آشنا باشید. اغلب افراد با زبان‌هایی مثل جاوا اسکریپت یا PHP کار خود را آغاز می‌کنند. بهتر است برای موفقیت در حرفه طراحی سایت، با انواع برنامه های گرافیکی بویژه فتوشاپ نیز آشنا باشید.

با کم ترین هزینه و سریع ترین روش سایت و فروشگاه آنلاین خود را راه اندازی کنید

مسیر طراحی سایت یک مسیر ساده و در عین حال پر فراز و نشیب است که تمامی توانایی‌های تکنیکی و زیبایی شناسی تیم شما را به چالش می‌کشد. یک وب سایت با طراحی درست و اصولی، از هر نظر حرفه‌ای دیده می‌شود. پس یادگیری مراحل طراحی وب سایت حرفه‌ ای می‌تواند کیفیت کار شما را تا حد زیادی بهبود داده و از دوباره کاری جلوگیری کند. به طور کلی طراحی سایت به فرآیندی گفته می‌شود که یکسری صفحات وب را برای نمایش، ذخیره سازی و تعامل با کاربران طراحی کرده و روی یک میزبان یا هاست قرار می‌دهند. مهم‌ترین عامل در تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفه‌ای، فراگیری مفاهیم اولیه و سپس کسب تجربه است. قبل از بررسی مراحل طراحی سایت، بد نیست به بررسی دو بخش اصلی در طراحی بپردازیم.

طراحی سایت دو بخش اصلی دارد که عبارتند از:

فرانت اند( front end): منظور از فرانت اند قسمت جلویی سایت است؛ یعنی جایی که کاربر می‌بیند و از طریق آن با سایت ارتباط برقرار می‌کند. در واقع فرانت اند به رابط کاربری یا همان شکل ظاهری سایت و نحوه‌ی تعامل کاربر با آن گفته می‌شود.

بک اند (back end): به قسمت پشتی سایت بک اند می‌گویند. بک اند شامل کدهای سرور و پایگاه داده سایت می‌شود و کاربر ارتباط مستقیمی با آن ندارند. لایه‌ی فرانت اند یک واسطه میان کاربران و بک اند سایت هستند.

بررسی مراحل طراحی سایت حرفه ای

در عرصه رقابت میان میلیون‌ها وب سایت موجود، آن دسته از سایت‌هایی که با رعایت تمام نکات فنی و تخصصی طراحی شد‌ه‌اند و مراحل طراحی سایت در آن‌ها بر اساس ویژگی‌های محصول یا خدمات موردنظر، پیش رفته باشد، موفق به جذب حداکثری کاربران می‌شوند. هرکدام از مراحل و گام های طراحی سایت دارای ضرورت و اهمیت ویژه ای هستند. ساده انگاری درمورد هر کدام از این مراحل می تواند بر روی سایر مراحل طراحی نیز اثر منفی داشته باشد.

نکات مهم طراحی سایت:نکته کاربردی برای بهبود تجربه کاربری

1- نیازسنجی و برنامه ریزی ساخت سایت

تحقیق و بررسی به منظور جمع آوری اطلاعات از شرکت یا کسب و کاری که می خواهید برای آن یک وب سایت را طراحی کنید، اولین مرحله از مراحل طراحی سایت است. در این مرحله باید در مورد کسب و کار مشتری، شناسایی بازار هدف و مشخص کردن هدف اصلی طراحی وب سایت اطلاعات جمع آوری کنید.

این مرحله به اندازه ای اهمیت دارد که اگر در تعیین هدف اصلی دچار اشتباهی شوید، ممکن است سایتی که طراحی می کنید، به درد هیچ کسی نخورد و کارآمدی نداشته باشد. پس از اینکه اطلاعات مورد نیاز برای طراحی سایت را به دست آوردید، سراغ برنامه ریزی بروید. با برنامه ریزی می توانید از هزینه های اضافی جلوگیری کنید و با در دست داشتن یک برنامه مشخص، مانند نقشه سایت شروع به طراحی سایت نمایید.

2- طرح اولیه wireframe

طرح گرافیکی اولیه سایت یا اسکچ نخستین مرحله از روند طراحی وبسایت است. در این گام از تمامی صفحات سایت مانند صفحه اصلی، درباره ما، تماس با ما، بلاگ و کلیه بخش های دیگر وبسایت، طراحی اولیه ای صورت گرفته و آنچه قرار است کاربر ببیند به تصویر کشیده میشود. سپس مدیر پروژه و کافرما روی این نمونه ها به توافق رسیده و مرحله اصلی طراحی آغاز میشود.

3- طراحی قالب اصلی سایت

طراحی، سومین مرحله از مراحل طراحی سایت است که قالب کلی سایت و موارد اصلی مانند Header، ساختار منو، فوتر سایت و… مشخص می کند. در این قسمت چیزی که همواره طراحان سایت باید به آن توجه نمایند، برقراری ارتباط بین اجزای طراحی شده و کاربری سایت است. یک طراح سایت باید خلاق باشد و دقت کند که نباید طرح و فرمی را بدون هدف مشخص در سایت قرار دهید. همچنین در این مرحله باید قبل از شروع برنامه نویسی تمام موارد طراحی شده مانند فونت انتخاب شده، ظاهر آیکون و عکس ها و طرح کلی پروژه را به تایید مشتری برساند سپس سراغ مرحله بعد بروید.

4- کدنویسی سایت

باتوجه به سایت طراحی شده و نیاز مشتری، در این مرحله می‌توان از روش‌های مختلفی برای مدیریت سایت استفاده کرد. سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس و یا طراحی یک فریم ورک اختصاصی برنامه‌نویسی. تصمیم‌گیری در این بخش براساس هزینه‌ها و نیاز مشتری صورت می‌گیرد.

5- تست و بازنگری سایت

تست سایت زمانی انجام می‌شود که شما آماده باشید مراحل طراحی سایت انجام شده را ارزیابی کنید. هنگامی که سایتتان کامل شد و تمام تصاویر و محتوای را روی آن قرار دادید، نوبت به تست سایت می‌رسد. تک تک صفحات سایت را به طور کامل تست کنید تا مطمئن شوید همه‌ی لینک‌ها کار می‌کنند. شما باید اطمینان حاصل کنید که سایت روی تمام دستگاه‌ها و مرورگرها به درستی بارگزاری و اجرا می‌شود. برخی اشتباهات مثل یک اشتباه در کدگذاری ممکن است کوچک باشد ولی ایرادات بزرگی روی سایت ایجاد کند. این چنین اشکالاتی را هر چه زودتر پیدا کنید بهتر است تا اینکه بعد از تحویل سایت، باعث شکست آن شود. در نهایت بعد از تست صفحات، به توضیحات صفحات و متادیسکریپشن‌ها را بررسی کنید تا عملکرد سایت در موتورهای جستجو به درستی انجام شود.

6- راه اندازی سایت

راه‌ اندازی، آخرین مرحله از مراحل ساخت سایت به شمار می‌رود که جذاب‌ترین مرحله‌ی آن نیز هست. اگر سایتتان تمامی تست‌ها را با موفقیت پشت سر گذاشته، وقت آن رسیده که سایت خود را راه اندازی کنید. این مرحله از مراحل ساخت یک سایت از ابتدا، بخش مورد علاقه هر کسی در مسیر طراحی سایت است؛ چون شما نتیجه‌ی تمام زحماتتان را می‌خواهید به اجرا درآورید. از همان شروع کار انتظار نداشته باشید که همه چیز درست باشد؛ حتی بعد از تحویل سایت هم ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد و مجبور به تعمیر آن‌ها شوید. می‌توان گفت یک فرآیند طراحی سایت، یک فرآیند دائمی است که همیشه نیاز به تعمیر و نگهداری خواهد داشت.

مراحل طراحی سایت حرفه ای

نکات مهم در طراحی یک سایت موفق

  • هنگام طراحی سرعت سایت را در اولویت قرار دهید.
  • کاربران سایت را همیشه در ذهن داشته باشید.
  • از ابزارهای مختلف موجود جهت طراحی سایت استفاده کنید.
  • صرف آشنایی با وردپرس به معنی طراح سایت بودن نیست.
  • سایت خود را ساده نگه دارید و از پیچیدگی بپرهیزید.
  • از آکاردئون ، کاروسل ، تب و اسلایدرها کمتر استفاده نمایید.
  • از جلوه های بصری برای جلب توجه بازدیدکنندگان استفاده نمایید.
  • زمان بارگذاری کامل سایت را بصورت دقیق چک کنید.
  • رعایت مسائل امنیتی در وب سایت از اهمیتی بسیار زیادی برخوردار است.

کلام پایانی

آنچه در این مسیر از اهمیت فوق العاده زیادی برخوردار است و طراحان سایت به خوبی با آن آشنا هستند، این است که صرف طراحی و راه اندازی یک سایت (حتی اگر در تمام مراحل طراحی سایت به خوبی پیش رفته باشید) چندان مطرح نبوده و مهم این است که بتوانید وب سایتی طراحی کنید که با شخصیت، ویژگی‌ها و همینطور هویت مشتریان و محصول همخوانی داشته باشد.

دانلود نسخه PDF مقاله

منابع:

shorturl.at

tinyurl

gg.gg

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *