برای شروع یک کسب و کار اینترنتی و استفاده از نقاط قوت این نوع مدیریت کسب و کار، دانستن مزایا و معایب تمام گزینهها الزامی است. با آگاهی از این که چه راههایی پیش روی شماست، انتخاب درستترین مسیر برای نیل به اهداف، بسیار راحتتر خواهد بود.
در این مقاله از ایراکد تصمیم داریم تا شما را برای بهترین انتخاب راهنمایی کنیم و طراحی انواع وبسایت را با جرئیات و به زبان ساده شرح دهیم تا هزینه و وقت خود را برای امکاناتی که به آنها نیازی پیدا نمیکنید، هدر ندهید! پس با ایراکد همراه بمانید.
طراحی انواع وبسایت:
زمانی که قصد دارید یک وبسایت برای فعالیت تخصصی خود راهاندازی کنید، باید به روشنی بدانید که دقیقا چه خواستههای دارید و چه امکانات و قسمتهایی برای شما حیاتی و پراهمیت هستند.
خوشبختانه امروزه طراحی انواع وبسایت با تنوع بسیار زیادی در حال وقوع است و هر خواستهای که اراده کنید برای شما قابل پیادهسازی است! اما نکته اینجاست که قبل شروع کار باید با طراحی انواع وبسایت و نقاط مثبت و منفی هر یک آشنا شوید تا بتوانید ایده و طرح مدنظر خود را به بهترین نحو ممکن پیادهسازی نمایید.
بدون شک هر فعالیتی نقاط تاریک و روشن مخصوص خود را دارد و کسانی برنده هستند که گزینه مورد نظرشان بیشترین نیازهای آنان را پاسخگو میباشد.
طراحی سایت انواع مختلفی دارد و با توجه به اینکه از چه منظری به آن نگاه میکنید، دارای دسته بندی های متفاوت است. برای نمونه؛ وبسایتها از نظر نحوه پیادهسازی میتوانند دارای دو دسته زیر باشند:
- پیادهسازی شده با کدنویسی
- پیادهسازی سده با کمک CMS های آماده
و یا از نظر کاربرد اصلی میتوانند به انواع زیر تقسیم شوند:
- وبسایتهای شرکتی
- وبسایتهای فروشگاهی
- وبسایتهای خبری
- وبسایتهای آموزشی
- وبسایتهای آگهی
- وبسایتهای شخصی
- و …
در این میان چیزی که به عینه مشخص است، تفاوت نیازمندیها و در نهایت هزینه طراحی سایت میباشد، که با مشاوره گرفتن از افراد متخصص میتوانید بهترین گزینه را گلچین کنید!
اما ما در این مقاله قصد داریم تا طراحی انواع وبسایت را از نظر نوع کدنویسی و ساختار اصلی اولیه بررسی کنیم. اگر از این دید به ماجرا نگاهی بیندازیم، وبسایتها را شامل یک از این 4 دسته زیر خواهند بود:
1. سایتهای ثابت یا ایستاتیک:
شاید به جرئت بتوان گفت که کم مخاطبترین نوع وبسایتها، وبسایتهای ثابت یا STATIC باشند. این نوع وبسایتها همان طور که از نامشان پیداست، دارای صفحات و محتواهای ثابت هستند و اساسا به آپدیت شدن اعتقاد چندانی ندارند!
این مورد از طراحی انواع وبسایت تقریبا از خاطرهها فراموش شده و امروزه کمتر وبسایتی را با این سبک طراحی پیدا خواهید کرد در حالی که مزایای بسیاری نیز به همراه داشته است. اما میپرسید چرا؟! بگذارید تمام ویژگیهای این نوع وبسایت را برایتان شرح دهیم تا خودتان قضاوت کنید.
- تعداد صفحات وبسایت محدود و همواره ثابت و تکراری هستند.
- برای هر گونه تغییر باید زمان زیادی را صرف کرد تا با کدنویسیهای پیچیده به خواسته خود دست پیدا کرد.
- به علت سادگی به حجم کمتری از کد نیاز دارد اما برای هر تغییر علاوه بر زمان، هزینه بیشتری میطلبد زیرا بسیاری از قسمتها باید مجدد کدنویسی شوند.
- امنیت بالایی دارند.
- از سمت موتورهای جستجو به علت تعداد صفحات و کدنویسی کمتر زودتر ایندکس میشوند.
- با زبانهای HTML و CSS پیادهسازی میشوند.
- هیچگونه تعاملی با کاربر صورت نمیگیرد.
- سرعت لود بالایی دارند.
2. سایتهای پویا یا داینامیک:
اما دومین مورد از طراحی انواع وبسایت، پویا یا DYNAMIC نام دارند. با ظهور زبانهای برنامه نویسی قدرتمندی همچون؛ PHP، ASP و ASP.NET طراحی سایت به روش داینامیک نیز مطرح شد.
این گونه وبسایتها طرفداران زیادی دارد و به همین دلیل شرکتهای بسیاری در تلاشاند تا خدمات خود را به متقاضیان ارائه نمایند. اما طراحی انواع وبسایت به روش داینامیک چه ویژگیهایی دارد؟!
- همان طور که از نام آنها پیداست، پویا و قابل تغییر هستند. یعنی مدیر وبسایت میتواند در هر زمان تغییرات دلخواه را اعمال نماید (مخصوصا زمانی که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده نماید.)
- تعامل موثر با کاربر برقرار میشود.
- هزینه و زمان بیشتری را نیاز دارند.
- محدودیت تعداد صفحات وجود ندارد.
- دسترسی به بخشها و ورود اطلاعات با دانش سطحی امکانپذیر است.
- بسیار کاربرپسند هستند و به همین دلیل برای موتورهای جستجو نیز محبوب هستند.
3. پرتالها:
این دسته از طراحی انواع وبسایت اندکی با کارکرد کلی دیگر وبسایتها تفاوت دارد زیرا برخلاف ظاهر سادهتر خود، بسیار مفید و کاربردی هستند. پرتالها برای بانکها، مراکز آموزشی، دفاتر بیمه و کسب و کارهای این چنینی بهترین انتخاب هستند.
- محتوای صفحات برای هر فرد متفاوت است و کاملا شخصی سازی شده میباشد.
- هر کاربر برای مشاهده صفحات شخصی خود نیازمند ورود نام کاربری و رمز عبور است.
- تعامل کاربران به شکل موثری صورت میگیرد.
- به علت حجم بالای دادهها به فضای هاست بسیار بیشتری نیاز دارد.
4. سایتهای فلش:
مورد آخر در طراحی انواع وبسایت نیز وبسایتهای فلش هستند که به عبارتی ایستا و نیمه پویا میباشند. این وبسایتها از به علت مشکلات عدیدهای که در طراحیشان وجود دارد، اغلب توسط موتورهای جستجو به رسمیت شناخته نمیشوند.
جذابیتهای ظاهری و گرافیک این وبسایتها بسیار خیرهکننده است اما در این بین سرعت بارگذاری ضعیفی دارند.
کدام نوع طراحی وبسایت را انتخاب کنیم؟!
طراحی انواع وبسایت به گونهای است که نمیتوان یک نوع از آن را برتر از دیگری دانست و به قولی یک نسخه برای همه پیچید! برای انتخاب نوع وبسایت مورد نیاز کافیست با متخصصین این حوزه مشورت نمایید. ما در ایراکد آماده راهنمایی و ارائه مشاوره برای شما در جهت طراحی سایت هستیم.
حرف آخر
در این بلاگ با طراحی انواع وبسایت آشنا شدید و ویژگیها و امکانات هر یک را سبک و سنگین کردید. اما توصیه همیشگی برای شروع و قدم نهادن در یک مسیر، مشورت با افراد صاحب دانش است. پس قبل از آن که نوع وبسایت مورد نظر خود را برگزینید، مطالعه بیشتری داشته باشید و از افراد فعال در این حوزه کمک بگیرید.