ویدئو در کنار متن یکی از موثرترین انواع محتواست که میتوانید در پلتفرمهای مختلف از آن استفاده کنید. همین حالا حدود 55 درصد از نتایج جستجوی گوگل؛ حداقل 1 محتوای ویدیویی دارند. هرچه که بیشتر میگذرد، اهمیت استفاده از ویدیو برای صاحبین کسب و کارها بالاتر میرود. در چند سال اخیر افراد بیشتری از این محتوا ها استفاده می کنند، که یکی از دلایل آن این است که بارگذاری ویدئو در سایت ها میزان ماندگاری کاربر را افزایش می دهد. اما سئوی ویدئو چگونه است و از چه تکنیکهای کاربردیای باید برای سئو ویدئو بهره ببریم؟ دراین مقاله شما را با سئو ویدیو آشنا میکنیم و تکنیک های رتبه گرفتن با ویدیو را به شما آموزش میدهیم. می توانید برای برخورداری از مزایای شرکت خدمات سئو با ما در تماس باشید.
سئو ویدئو چیست؟
سئو ویدئو به معنای بهینهسازی ویدئوهای سایت شما به منظور فهرستبندی و رتبهبندی در صفحات نتایج جستجو براساس جستجوی کلمات کلیدی می باشد. بسیاری از استراتژیهای بهینهسازی وجود دارد که به ویدئوهای شما این امکان را میدهد در رتبهبندی بالاتری قرار گیرد.
اهمیت سئو ویدئو
اهمیت ویدیو در مباحث بازاریابی محتوا از یک سمت و از سمت دیگر توجه روز افزون گوگل به ویدیو و تاثیر گذاری هرچه بیشتر سئو ویدئو بر سئو سایت ها، باعث شده صاحبین کسب و کارها به منظور افزایش فروش و افزایش کاربران ورودی از گوگل، بیشتر و بیشتر به سئو ویدیو توجه کنند. همچنین بررسی های آماری و نظرسنجی های اینترنتی نیز نشان میدهد که ۴۳ درصد کاربران دسترسی به یک محتوای ویدئویی را به مطالعه یک مقاله یا دانلود کتاب الکترونیکی ترجیح می دهند.
همچنین علاوه بر آن شما از طریق تب Videos هم حتی میتوانید برای سایتتان ورودی بالایی را بسته به حوزه فعالیت خود دریافت کنید. بدون سئو ویدئو، ویدئوهای شما در یوتیوب، گوگل و موتورهای جستجوی مشابه در رتبه بالایی قرار نخواهند گرفت. اگر هیچکس نتواند محتوای شما را پیدا کند، مطمئناً نه میتوانید برند خود را معرفی کنید و نه برای فروش محصولات و ارائه خدمات کاری انجام دهید.
بهینه سازی محتوا گامی موثر در سئو ویدئو
لینک سازی اگر به خوبی انجام شود می تواند نرخ بازدید از سایت را به شدت بالا ببرد. در واقع یک ویدیو می تواند به خوبی تعداد زیادی از لینکها را به سایت منتهی کند. به عنوان مثال انتشار یک ویدیو خوب در سایتی مانند یوتیوب می تواند باعث شود که کاربران زیاد این ویدئو را مشاهده کرده و به سایت شما مراجعه کنند.
در صورتی که سئو ویدئو را به خوبی رعایت کنید و محتوای مناسبی در داخل ویدئو قرار دهید نرخ بازدید کاربران از سایت شما رشد بسیار بالایی خواهد داشت و در اینجا منظور از رشد یعنی بازدید صدها و هزاران کاربر از ویدیو و سایت شما، همه این موارد توسط یک لینک انجام خواهد شد.
حتما title و متای توضیحات مناسب انتخاب کنید
یکی دیگر از اصلی ترین المانهای سئو ویدیو، انتخاب title و متای توضیحات مناسب است که باید برای ویدیوهای خود انتخاب کنید. می توان گفت گوگل از روی همین محتوای تگ title و متای توضیحات ویدیوی شماست که متوجّه می شود این ویدیو راجع به چه موضوعی صحبت میکند. پس برای انتخاب عنوان و توضیحات ویدیوهای مورد نظر، وقت مناسبی صرف کنید و سعی کنید حتماً از عبارت کلیدی اصلی و همچنین عبارت مشابه (LSI) داخلی این تگها استفاده کنید.
کاور اولیه ویدئو شما باید جذاب و گیرا باشد
دقیقا مانند متا دیسکریپشن محتوای شما در گوگل، باید کاور اولیه ویدیو خود را جذاب و گیرا انتخاب کنید. چراکه اولین چیزی که ذهن بیننده ویدیو را به خود جذب می کند همان کاور ویدیو است.اگر تصویری را به عنوان کاور ویدیو خود انتخاب نکنید؛ خود youtube تصویری را بر می گزیند که ممکن است نامناسب و به اصطلاح تصویر بد چشمی باشد .تصویر کاور ویدیو شما باید مرتبط و زیبا باشد. همچنین در مورد ویدیو شما توضیحاتی را به صورت بصری اعلام کند. در غیر این صورت بر برند شما تاثیر منفی خواهد گذاشت.
برای مطالعه مقالات بیشتر از سایت ایراکد در زمینه شبکه های اجتماعی می توانید روی لینک زیر کلیک کنید.
چگونه با ساختار سیلو در صفحه اول گوگل قرار بگیریم؟[آموزش]
بر روی بهینهسازی ویدئو برای موبایل تمرکز کنید
بهینه سازی تلفن همراه، دیگر تنها بخشی از سئو ویدئو نیست. در چند سال اخیر، مشاهده ویدئوها از طریق تلفن همراه از دسکتاپ پیشی گرفت و این فاصله همچنان در حال بیشتر شدن است. بهینه سازی ویدئوها برای موبایل مانند گذشته دشوار نیست. مطمئن شوید که وبسایت و ویدیوپلیر شما برای پخش ویدئو در گوشی همراه سازگار است.
همچنین، ویدیوهای خود را در یوتیوب و سیستم عاملهای مشابهی که به طور خودکار برای مشاهده تلفن همراه بهینه شدهاند، منتشر کنید. از آنجا که بیش از نیمی از ویدیوهای در دستگاههای تلفن همراه مشاهده میشوند، بهینه سازی ویدئوی سازگاری با گوشی همراه باعث افزایش ترافیک و رتبه شما در موتورهای جستجو میشود.
ویدئوهای خود را بر روی پلتفرمهای متعدد آپلود کنید
ویدئوهای خود را تنها در وبسایت خودتان نگذارید، به غیر از وبسایت خود، ویدئوهای شما باید حداقل در یوتیوب و یا آپارات هم آپلود شوند. یوتیوب کلید رتبه گرفتن ویدئوهای شما در نتایج جستجو میباشد و در حال حاضر دومین موتور جستجوی دنیا پس از گوگل است. اما در ایران پس از گوگل، آپارات دومین سایت پربازدید است. علاوه بر این، آپلود در این سایتها باعث میشود ویدئوهای شما بیشتر دیده شوند و رتبهبندی شما بهبود مییابد، یک لینک از ویدئوی خود را در تمام شبکههای اجتماعی خود ارسال یا آپلود کنید.
به عبارت دیگر، ویدئوهایی که در آپارات و یوتیوب بارگذاری میشوند شانس بیشتری برای بدست آوردن جایگاه در گوگل دارند. از این رو هنگامی که یک ویدئو را در آپارات یا یوتیوب قرار میدهید و این ویدئو همزمان در وبسایت شما قرار دارد، می توانید در بخش توضیحات ویدئو در آپارات یا یوتیوب، لینک ویدئو موجود در وبسایت خود را قرار داده تا بدین ترتیب بازدیدکنندگان را از آپارات به وبسایت خود هدایت کنید و بازدیدکنندگان را به مشتری نزدیکتر کنید. هر چه مکانهایی که ویدئوی خود را آپلود میکنید بیشتر باشد دفعات بیشتری گوگل آن را تشخیص خواهد داد و شانس بیشتری وجود دارد تا کاربران آن را بیابند.
مقایسه سئو ویدئو در یوتیوپ و گوگل
سئو ویدیو با توجه به اینکه ویدیو شما در چه فضایی منتشر میشود کمی با هم متفاوت است. با این وجود برای سئو ویدیو در گوگل و سئو و بهینه سازی ویدیو برای موتورهای جستجو مانند: یوتیوپ تکنیک ها کمی متفاوت است. همانطور که گفتیم یوتیوپ بعد از گوگل دومین موتور جستجوی پرکاربرد است. نکته قابل توجه این است که جستجوی کاربران در یوتیوپ با جستجوی آنها در گوگل متفاوت است. در یوتیوپ کاربران برای نیازهای خود به دنبال یک محتوای آموزشی هستند. اما جستجوی مخاطبان در گوگل بیشتر به قصد تراکنش و یا خرید محصول انجام میشود. بنابراین ویدیویی که در یوتیوپ بارگذاری میشود و ویدیو که برای مخاطبان گوگل قرار داده می شود را نباید با کلمات کلیدی یکسان سئو کرد.
نتیجه گیری
اگر شما می خواهید در ایجاد و تولید ویدئو بهتر و حرفه ای تر عمل کنید پیشنهاد می کنیم قبل از تولید ویدئو یک سری از ویدئوهای مشابه و مرتبط با موضوع خودتان را مورد بررسی قرار دهید. به خصوص ویدئو هایی که رتبه های بهتری کسب کرده اند و در جایگاه بالاتری هستند. ببینید طول این ویدئو ها چقدر است؟ از چه کلمات کلیدی استفاده کرده اند؟ توضیحات متای آنها به چه صورتی است و… حالا با توجه به ایده و الهامات گرفته از ویدئوهای پر بازدید و تشخیص نقاط ضعف یا قوت آنها می توانید کار خود را شروع کنید و بر اساس تکنیک های ذکر شده ادامه کار را پیش ببرید. حتما با ارسال نظرات و پیشنهادات خود در قسمت دیدگاه ها مارا در بهبود کیفیت مقالات یاری نمایید.
منبع tin