6 معیار کلیدی ارزیابی اپلیکیشن موبایل + اهمیت تست اپلیکیشن ها

مقدمه

شاید بسیاری از شما تصور کنید که دنبال کردن معیارهای زیاد به معنای موفقیت‌آمیز بودن ارزیابی و تحلیل است، در صورتی که این تصور اشتباه است. باید معیارهایی را دنبال کرد که متناسب با هدف نهایی شما و در جهت عملکرد بهتر و بهینه‌سازی اپلیکیشن شما باشد. در گذشته، تحلیل و ارزیابی تنها محدود به وب‌سایت‌ها بود، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی برای اپلیکیشن‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل، بسیاری از اپلیکیشن‌هایی که امروزه استفاده می‌کنیم، نسبت به نسخه ابتدایی آن، متفاوت شده است.

آنچه در این مقاله می خوانید:

شاید بسیاری از شما تصور کنید که دنبال کردن معیارهای زیاد به معنای موفقیت‌آمیز بودن ارزیابی و تحلیل است، در صورتی که این تصور اشتباه است. باید معیارهایی را دنبال کرد که متناسب با هدف نهایی شما و در جهت عملکرد بهتر و بهینه‌سازی اپلیکیشن شما باشد. در گذشته، تحلیل و ارزیابی تنها محدود به وب‌سایت‌ها بود، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی برای اپلیکیشن‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل، بسیاری از اپلیکیشن‌هایی که امروزه استفاده می‌کنیم، نسبت به نسخه ابتدایی آن، متفاوت شده است. در واقع، توسعه‌دهندگان با استفاده از ترفند‌های ارزیابی، از نظرات کاربران خود استفاده کرده و اپلیکیشن‌ها را ارتقا بخشیده‌اند.ارزیابی اپلیکیشن‌، متفاوت از آنالیز و تحلیل در وب‌سایت‌ها است. همچنین، ارزیابی طراحی اپلیکیشن های موبایل تنها به پی بردن تعداد دانلود اپ یا بازخورد مردم نسبت به اپلکیشن محدود نمی‌شود و فراتر از چنین اطلاعاتی است.

 

اهمیت ارزیابی عملکرد اپلیکیشن موبایل

بعد از طراحی اپلیکیشن اولین گام، درک معیارهای ارزیابی اپلیکیشن موبایل در زمان تعیین استراتژی اپلیکیشن شما می باشد. گزارش منظم و ارزیابی مداوم شاخص‌های کلیدی عملکرد اپلیکیشن موبایل و آگاهی از میزان پیشرفت اپلیکیشن به شما کمک می‌کند تا عملکرد اپ خود را بهبود ببخشید و درآمد بیشتری کسب کنید.

پس از ساخت اپلیکیشن، ارزیابی عملکرد اپلیکیشن شما به صورت مداوم و تلاش برای بهبود آن باعث جلب توجه منابع زیادی از جمله خریداران، سرمایه‌گذاران و سهام‌داران می‌شود. در نتیجه قرار دادن های اپلیکیشن موبایل در برنامه‌های بازاریابی و توسعه شما امری ضروری است که در نهایت باعث پیشرفت سریع‌تر اپلیکیشن موبایل شما می‌شود.

انواع روش های ارزیابی اپلیکیشن چیست؟

همانطور که می‌دانید، ارزیابی و تست کردن هرچیزی پیش از عرضه‌ی آن به بازار، بسیار مهم است و به عبارت دیگر، جزئی جدایی ناپذیر از پروژه‌ی شما خواهد بود. هر طراح و توسعه‌دهنده‌ی اپلیکیشن برای صرفه‌جویی درهزینه‌ها، جلوگیری از ضرر احتمالی و همچنین رفع تمامی باگ‌ها، لازم است که پیش از عرضه‌ی عمومی اپلیکیشن، آن را ارزیابی کند. زیرا عرضه کردن هر اپلیکیشنی پیش از ارزیابی همه جانبه‌ی آن، ریسک خطرناکی است، در این مقاله تصمیم گرفتیم تا شما را با انواع روش‌های ارزیابی اپلیکیشن، آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

 

تست واحد ( Unit Testing) برای ارزیابی اپلیکیشن

به فرآیند تست بخش‌ها یا واحدهای کوچک از اپلیکیشن تست واحد می گویند. به علت محدود بودن هر حوزه، تنها باید برای هرکدام از حوزه‌ها قطعه‌ی کد مخصوص به خودش را بنویسید. این کدها به این صورت هستند که برنامه‌نویس، تابع تستی را می‌نویسد که تابع اصلی را فراخوانی بکند و این کار به او کمک خواهد کرد که بداند که آیا نتایج واقعی با نتایج مورد انتظار هم‌خوانی دارد یا ندارد. به عبارت دیگر، برنامه‌نویس با دادن یک سری نمونه‌ی ورودی، خروجی آن‌ها را چک می‌کند.

 

تست یکپارچگی ( Integration Test)

یکی دیگر از روش های ارزیابی اپلیکیشن تست یکپارچگی است که در آن، انواع ماژول‌های نرم‌افزاری، به صورت منطقی یکپارچه شده و همگی در قالب یک گروه، تست می‌شوند. هر پروژه‌ای، دارای چندین ماژول است که این ماژول‌ها همانطور که ذکر شد به صورت جدا توسط تست واحد، مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. اما باز هم به دلایل زیر ممکن است که اپلیکیشن شما هنوز دارای نواقصی باشد:

  • تست یکپارچه‌سازی، برای تأیید ماژول‌های نرم‌افزاری برای کار در یک پیکر واحد، ضروری است.
  • امکان اشتباه گرفته شدن Interfaceهای ماژول‌های نرم‌افزاری با پایگاه داده
  • احتمال تغییر نیازهای مخاطبان در صورت توسعه‌ی نرم‌افزار؛ که این تغییرات، توسط تست واحد بررسی نمی‌شوند.

تست اپلیکیشن

تست پسرفت ( Regression Testing )

در این روش ارزیابی اپلیکیشن، عدم تأثیرگذاری تغییرات اخیر کد، بر امکانات اپلیکیشن، مورد بررسی و تأیید قرار می‌گیرد. به عبارتی تست رگرسیون شامل پیدا کردن اشکالات نرم‌افزاری جدید، رگرسیون‌ها در نواحی مشغول به کار و غیر فعال، پس از اعمال کردن تغییراتی مانند بهینه‌سازی، اعمال وصله و ایجاد تغییر در پیکربندی نرم‌افزار است. ارزیابی پسرفت را به دلایلی مانند اصلاح نواقص، رفع مشکلات اجرایی، افزودن امکانات جدید و تغییرات جدید در کد، انجام می‌دهند.

 

تست استعمال ( Smoke Testing )

این تست، یک تست مقدماتی ارزیابی اپلیکیشن است که بر روی ساخت اولیه‌ی اپلیکیشن انجام می‌شود تا ثبات و آمادگی نرم‌افزار را برای بررسی روند و فعالیت‌های بعدی تست، مورد بررسی قرار دهد. این تست، هیچ ارزیابی عمیقی را شامل نمی‌شود بلکه عملکردهای اساسی را در نظر گرفته و مورد بررسی قرار می‌دهد. از آن‌جایی که این تست بر روی ساختار اپلیکیشن انجام می‌شود، لازم است که یک تعریف اولیه از آن بکنیم. ساختار، یک نسخه از اپلیکیشن است که هنوز در حال تست است؛ تست استعمال نیز به بررسی ویژگی‌های اساسی قابل توجه در ساخت نرم‌افزار می‌پردازد. نکته‌ی قابل توجه آن است که تست استعمال فقط عملکردهای اساسی و بدون جزئیات دقیق را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. البته تست استعمال در پیدا کردن سریع نواقص نرم‌افزار، مفید و مؤثر است. این تست را می‌توان به کمک اتوماسیون و یا با استفاده از روش دستی، انجام داد.

 

تست کارآیی اپلیکیشن

این تست، شامل ارزیابی‌هایی است که برای سنجش میزان کارآیی اپلیکیشن به کار می‌روند. این تست‌ها عبارتند از:

  • تست بار:

برای سنجش میزان کارآیی سیستم در حالتی که بار آن به صورت طبیعی باشد، به کار می‌رود. بار عبارت است از تعداد متوسط کاربران وصل شده به اپلیکیشن.

  • تست فشار:

این تست، برای ارزیابی کارآیی سیستم در هنگامی که حداکثر بار به آن متصل باشد، استفاده می‌شود.

  • تست پایداری:

این نوع تست برای ارزیابی میزان کارآیی اپلیکیشن، هنگامی که به مدت طولانی در زیر بار قرار گرفته باشد، انجام می‌شود.

به کمک تست کارآیی شما می‌توانید یک ثبات معینی را برای اپلیکیشن خود تعیین کنید. همچنین برای یافتن شرایط رقابتی و موارد خرابی احتمالی در مواقع بحرانی، این تست، ضروری است.

 

تست بتا برای ارزیابی اپلیکیشن

این تست، توسط کاربران نهایی نرم‌افزار و برخی از کاربران شناخته‌شده‌ی اپلیکیشن انجام می‌شود. هدف از انجام این تست، بررسی عملکرد اپلیکیشن، پایداری، سازگاری و میزان اطمینان به اپلیکیشن است. انجام این تست، باعث تکمیل چرخه‌ی ارزیابی است و به شما این امکان را می‌دهد که اپلیکیشن خود را در یک محیط واقعی و توسط خود کاربران بسنجید. مزیت این ارزیابی آن است که به شما این امکان را می‌دهد تا علاوه بر بررسی میزان کاربران و نظرات آنان، در آینده، آپدیت‌های بهتری را برای اپلیکیشن خود داشته باشید. عواملی مانند تعداد شرکت‌کنندگان، مدت زمان تست و نحوه‌ی ارسال این تست در موفقیت تست بتا، تأثیر‌گذار هستند.

 

روش های ارزیابی اپلیکیشن

نسخه صوتی مقاله، تولید شده با کمک هوش مصنوعی :

کلام پایانی

اهمیت ارزیابی اپلیکیشن و تست، پیش ازعرضه‌ی نهایی آن کاری بسیار مهمی است که باعث کشف نواقص شما در اپلیکیشن طراحی شده، می‌شود. با توجه به هزینه‌هایی که شما بابت این طراحی پرداخت می‌کنید، اطمینان از درستی عمل اپلیکیشن، کاری بسیار منطقی به نظر می‌رسد. در این مقاله سعی کردیم تا تمامی روش‌های ارزیابی اپلیکیشن را به طور کامل توضیح دهیم؛ امید است که با استفاده از این روش‌ها و نظرات کارشناسان، اپلیکیشن بدون نقصی را طراحی و عرضه نمایید.

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره فنی و تخصصی رایگان

جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form