تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و ios

مقدمه

در جهانی هستیم که استفاده از اپلیکیشن های موبایل به سرعت گسترش یافته است، به طوری که طراحی اپلیکیشن به عنوان یکی از مهمترین جنبه های توسعه نرم افزارهای مدرن شناخته میشود. با این حال اندروید و ios که پرکاربردترین و محبوب ترین سیستم عامل ها در دنیای طراحی اپلیکیشن به شمار می آیند، طراحی اپلیکیشن های کاربردی و کاربرپسند برای این دو سیستم عامل اهمیت بسیاری پیدا کرده است. وجود اصول و الگوهای خاصی که اندروید و ios از آنها پیروی می کنند موجب بروز تفاوت هایی در طراحی اپلیکیشن برای اندروید و ios شده است. این تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و ios است که نه تنها بر روی تجربه کاربری تاثیرگذار بوده بلکه میتواند نقش موثری در موفقیت یک اپلیکیشن ایفا کند.

آنچه در این مقاله می خوانید:

شاید شما هم همانند بسیاری از کسب و کارها برای تمایز از رقبای خود و برندینگ بهتر و از طرفی کاهش هزینه ها و اطلاع رسانی بهتر به مشتریان خود به فکر طراحی اپلیکیشن اندروید یا ios برای کسب و کار خود افتاده اید اما با وجود تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و ios نمیدانید کدام یک برای کسب و کارتان بهتر است! در این مقاله قصد داریم با بررسی تفاوت های طراحی اپلیکیشن اندروید و ios شما را در این امر یاری کنیم.

مهمترین تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و ios

با ظهور دو سیستم عامل محبوب و پرطرفدار، توسعه دهندگان ملزم به درک و شناخت تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و ios هستند تا بتوانند بهترین تجربه کاربری (UX) را ارائه دهند. به عبارت دیگر آنچه در موفقیت هر اپلیکیشن نقش موثر و کلیدی دارد، طراحی اپلیکیشن است. وجود تفاوت هایی در ابزارهای توسعه و زبان های برنامه نویسی، رابط و تجربه کاربری، انتشار اپلیکیشن، تست و دیباگ اپلیکیشن های اندروید و ios موجب بروز تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و ios شده است. در این بخش می خواهیم به بررسی هر یک بپردازیم.

ابزارهای توسعه و زبان‌های برنامه‌نویسی در طراحی اپلیکیشن اندروید و iOS

زبان Java و Kotlin از جمله زبان های برنامه نویسی هستند که برای طراحی و توسعه اپلیکیشن های اندروید به کار گرفته میشوند. گفتنی است زبان Java به عنوان یک زبان پرکاربرد و قدیمی معرفی میشود که در میان توسعه دهندگان اپلیکیشن اندروید بسیار محبوب و پرطرفدار است. از طرفی زبان Kotlin با قابلیت های به روزتر و سینتکس ساده تر توانسته نظر بسیاری را به سوی خود جلب کند. البته برای توسعه اپلیکیشن های اندروید محیط توسعه Android Studio که ابزارهای کامل و جامعی برای کدنویسی، دیباگ و تست اپلیکیشن ها را ارائه می دهد، بیشترین استفاده را دارد.
اما در خصوص زبان برنامه نویسی برای طراحی اپلیکیشن ios می توان گفت، از زبان های Swift و Objective-C استفاده میشود. این در حالی است که برای توسعه اپلیکیشن های قدیمی تر از زبان Objective-C به کار گرفته میشود. به طوری که زبان Swift در مقایسه با Objective-Cبه روزتر و قدرتمندتر و از سادگی و امنیتی بالاتری برخوردار است. هم چنین برای توسعه اپلیکیشن های ios ، Xcode به عنوان محیط توسعه استانداردی است که امکانات زیادی از توسعه گرفته تا تست و انتشار اپلیکیشن های ios را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد.

مهمترین تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و ios

طراحی رابط کاربری(UI) ،مهمترین تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و ios

از آن جایی اندروید از الگوهای طراحی Material Design که توسط گوگل معرفی شده بهره میگیرد، گفته میشود Material Design با تاکید بر اصول طراحی کاربرپسند، ساده و انعطاف پذیر توسعه دهندگان و طراحان را به استفاده از انیمیشن ها و تعاملات طبیعی تشویق می کند. به بیان دیگر اندروید تنوع و آزادی عمل بیشتری در انتخاب لانچرها، تم‌ها، آیکون‌ها، فونت‌ها و تنظیمات به کاربران می‌دهد.
اما در مقابل برای ios نیز از Human Interface Guidelines استفاده می شود که این الگوها نیز بر طراحی های ساده، زیبا و کارآمد تاکید داشته و کاربران را به بهره مندی از تعاملات طبیعی و قابل پیش بینی ترغیب میکند. با این حال iOS بر روی عملکرد روان و کارآمد تمرکز دارد.

طراحی تجربه کاربری(UX) در دو دنیای متفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و iOS

از دیگر تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و IOS می توان به طراحی تجربه کاربری (َUX) اشاره نمود. این در حالی است که اندروید طیف گسترده‌ای از گزینه‌های شخصی‌سازی را برای کاربران خود ارائه می‌دهد تا رابط کاربری خود را مطابق با سلیقه خود بسازند و از آن لذت ببرد. ios تجربه کاربری خود را به صورت ساده و مینیمالیستی ارائه میدهد و استفاده از آن نیازمند دانش فنی خاصی نیست و برای مبتدیان بسیار مناسب و ایده آل است.

تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و ios در تست و دیباگ اپلیکیشن

آنچه در تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و ios اهمیت بسیاری دارد، تست و دیباگ اپلیکیشن است. به طوری که چه برای اندروید و چه ios ابزارها و روش هایی وجود دارد که میتوان به واسطه ی آن مرحله تست و دیباگ اپلیکیشن را به راحتی انجام داد.

ابزارها و روش‌های تست در اندروید

• Espresso
یک فریمورک تست UI می باشد که توسعه دهنده میتواند از طریق آن تست تعاملات کاربر را به صورت خودکار انجام دهد.
• Android Studio
عنوان اصلی ترین ابزار توسعه و تست اپلیکیشن های اندروید به Android Studio تعلق دارد. گفتنی است این ابزار، ابزارهای built-in را به منظور تست unit tests ، integration tests UI tests و به کاربر ارائه میدهد و بستری را فراهم میکند تا توسعه دهندگان بتوانند در محیط های مختلف اپلیکیشن را تست و دیباگ نمایند.
• Firebase Test Lab
توسعه دهندگان با بهره مندی از این سرویس ابری گوگل قادر خواهند بود تا پس از طراحی اپلیکیشن های خود عملیات تست آنها را بر روی مجموعه ای از دستگاه های مجازی و واقعی انجام دهند.

تست و دیباگ اپلیکیشن اندروید و ios

نسخه صوتی مقاله، تولید شده با کمک هوش مصنوعی :

ابزارها و روش های تست ios

• Xcode
محیط توسعه یکپارچه اپل که Xcode نام دارد ابزارهای built-in که شامل ابزارهای تست و دیباگ، پروفایلر و شبیه ساز ios می باشد را به توسعه دهندگان ارائه میدهد تا بتوانند اپلیکیشن ها را در محیط های مختلف تست و دیباگ نمایند.
• TestFlight
این امکان به توسعه دهندگانی که از این سرویس اپل استفاده میکنند، داده میشود تا بتوانند برای تسترهای داخلی و خارجی نسخه های بتای اپلیکیشن های طراحی شده را ارسال نمایند و بازخوردهایی را دریافت کنند.
• Crashlytics
توسعه دهندگان با کمک Crashlytics که ابزاری از مجموعه Firebase می باشد تمامی کرش ها و مشکلات اپلیکیشن را شناسایی کرده و در جهت برطرف کردن آنها اقدام نمایند.

استراتژی‌های انتشار اپلیکیشن در تفاوت‌های طراحی اپلیکیشن اندروید و ios

استراتژی‌های انتشار اپلیکیشن در تفاوت‌های طراحی اپلیکیشن اندروید و ios

انتشار اپلیکیشن را میتوان به عنوان یکی از تفاوت های طراحی اپلیکیشن اندروید و ios بیان کرد. گفتنی است هر یک از فرآیند های انتشار اپلیکشن ها برای اندروید در Google Play Store و ios در App Store دارای مراحلی است.
برای انتشار اپلیکیشن اندروید در Google Play Store بایستی با پرداخت هزینه یکباره ثبت نام حساب توسعه دهنده گوگل را ایجاد نمود. سپس با ایجاد فایل APK که شامل منابع و کدهای اپلیکیشن و آپلود آن در Google Play Console و هم چنین تکمیل اطلاعات، میتوان تنظیمات انتشار که مربوط به قیمت گذاری و دسترسی را انجام داده و پس از بررسی توسط گوگل، اپلیکیشن به زودی منتشر خواهد شد.
این در حالی است که برای انتشار اپلیکیشن ios در App Store با ایجاد حساب توسعه دهنده اپل با پرداخت هزینه به صورت سالانه و سپس ایجاد فایل IPA که شامل منابع و کدهای اپلیکیشن میباشد و با آپلود آن در App Store Connect و تکمیل اطلاعات میتوان تست نسخه های بتا را با استفاده از TestFlight انجام داد. گفته میشود با توجه به بررسی های دقیق اپل انتشار اپلیکیشن چندین روز طول خواهد کشید.

کدام سیستم عامل بهتر است؟ اندروید یا ios؟

پس از آن که تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و ios را در جنبه های مختلف بررسی کردیم میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که کدام سیستم عامل بهتر است؟ اندروید یا ios؟ گفته میشود انتخاب پلتفرم مناسب وابسته به بودجه، اهداف تجاری و مخاطبان هدف است. در مورد سیستم عامل اندروید میتوان گفت بازار بزرگتر، انعطاف پذیری بیشتر دارد و هزینه توسعه کمتری را به دلیل ارائه ابزارهای توسعه اندروید به صورت رایگان میتوان پرداخت میشود. در حالی که تنوع دستگاه‌ها، درآمد کمتر، امنیت کمتر را میتوان به عنوان معایب اندروید بیان کرد. با این وجود درآمد بیشتر، تجربه کاربری منسجم تر و امنیت بالا از مزیت های ios به شمار می آید. اما توسعه بیشتر، فرآیند انتشار پیچیده‌تر، بازار کوچک‌تر از معایب ios است. از این رو توسعه دهندگان با توجه به مزایا و معایب هر یک میتوانند مناسب ترین پلتفرم را برای کارفرمایان انتخاب نمایند.

نتیجه گیری

به طور کلی در دنیای طراحی اپلیکیشن، اندروید و ios به عنوان پرکاربردترین و محبوب ترین سیستم عامل ها شناخته میشود. این در حالی است که بسیاری از کسب و کارها برای پیروزی در میدان رقابت و معرفی برند خود به سراغ طراحی اپلیکیشن اندروید و ios میروند. اما وجود تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و ios موجب شده تا بسیاری برای انتخاب مناسب ترین پلتفرم دچار مشکل شوند. در این مقاله سعی کردیم با بررسی تفاوت طراحی اپلیکیشن اندروید و ios هر آنچه نیاز است در این زمینه بدانید را دراختیارتان قرار دهیم.

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره فنی و تخصصی رایگان

جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form