مفهوم بازاریابی محتوا و اهمیت آن در دنیای امروز
یکی از بهترین راه ها برای اینکه تبلیغات ارائه دهیم، کاربر را جذب کنیم و محصول خود را بفروشیم بازاریابی محتوا است .content marketing یعنی محتوای خوب و ارزشمندی ارائه دهیم تا کاربر از آن استفاده کند و به مرور زمان با محصولات و برند ما آشنا شود و در نهایت از وب سایت ما خرید کند.
به طور کلی بازاریابی محتوا یک پروسه در کار ما است که با ایجاد یک محتوای خوب و ارزشمند شروع می شود، کاربر را جذب می کند و محتوا را در اختیار کاربر قرار می دهد و بعد از مدتی کاربر با محتوا و برند ما آشنا خواهد شد. این پروسه زمان بر است ولی یک اتفاق بلند مدت است که به راحتی شکست نمی خورد.برای برخورداری از خدمات تولید محتوا می توانید با ما در ارتباط باشید.
مثال هایی از بازاریابی محتوا
برای مثال کتاب های الکترونیکی، فایل های صوتی و ویدئویی و … از نمونه های content marketing و دیجیتال مارکتینگ هستند که باعث آشنا شدن کاربر با وب سایت تولید کننده آن است و به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد. اگر این ارائه محتوا به صورت پیوسته انجام شود می تواند تبلیغ بسیار خوبی برای آن برند باشد.
دومین مثال مجموعه تپسل است که یک پلتفرم تبلیغات موبایلی است که در اپلیکیشن های موبایل تبلیغات انجام می دهد. یک محصول و سایت خیلی خوبی که دارد کالج تپسل است. کالج تپسل جایی برای یادگیری دیجیتال مارکتینگ است و تمام محتواهای موجود در آن به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد.
اهمیت بازاریابی محتوا
یکی ار مهمترین دلایل اهمیت بازاریابی محتوا، استفاده زیاد افراد از اینترنت است. این استفاده هر ساله در حال رشد و افزایش است. به همین دلیل محتواهای تولید شده خود را می توانید در گوگل با مهمتر از آن در شبکه های اجتماعی قرار دهید تا بیشتر دیده شوید و برند خود را رشد دهید. استفاده از اینترنت دستیابی کاربر را به محتوا آسان کرده و کاربر می تواند با صرف کمترین هزینه نسبت به مارکتینگ سنتی به محتوای مورد نظر خود دست پیدا کند.
برای مطالعه مقالات بیشتر از سایت ایراکد در زمینه شبکه های اجتماعی می توانید روی لینک زیر کلیک کنید.
بازاریابی یا محتوا؟
در بازاریابی محتوا، محتوایی که قرار است ارائه شود از اهمیت بیشتری نسبت به بازاریابی برخوردار است و نمیتوان به وزن مشابهی به آنها داد. چون قرار است محتوایی تولید کنیم که ارزشمند باشد، کاربر به آن جلب شود و در کنار آن بتوانیم به تبلیغ محتوا و برند خود بپردازیم. در واقع باید مرز بین تبلیغ و محتوا مشخص شود. برای برخورداری از خدمات تولید محتوا می توانید با ما در ارتباط باشید.
مثال هایی از بازاریابی محتوای ناموفق
- مثلا شما در حوزه طراحی وب سایت فعالیت می کنید و قصد دارید یک کتاب الکترونیکی درباره اصول طراحی وب سایت منتشر کنید. طبیعتا این یک محتوای کاملا آموزشی محسوب می شود که مخاطبان آن و لحن بیان مطالب کاملا مشخص است. در کنار این محتوا خوب است که به معرفی برند خودتان نیز بپردازید ولی اگر این تبلیغ و معرفی بیش از حد و در تمام صفحات باشد درست نیست چون محتوای ارائه شده آموزشی است. به طور کلی نیازی نیست که 50 درصد محتوای آموزشی باشد و 50 درصد تبلیغ! چون اگر محتوای ارائه شده شما مفید باشد کاربر خودش به دنبال سایت ارائه دهنده آن خواهد رفت. پس چه بهتر که 80 درصد محتوا تولید کنیم و درکنار آن 20 درصد تبلیغ از خودتان قرار دهید.
- یا زمانی که در حوزه ورزشی فعالیت می کنید و می خواهید یک پیج اینستاگرام داشته باشید. در این پیج می توانید محتوای آموزشی ارائه دهید یا ویدئوهای آموزشی قرار دهید. اگر در کنار اینها به صورت مختصر تبلیغ برند خود را قرار دهید ایرادی ندارد ولی اگر این تبلیغ بیش از حد باشد کاربر گمان می کند که در حال تماشای یک ویدئوی تبلیغاتی است نه آموزشی! که این کار درستی نیست.
معایب تبلیغات مستقیم در محتوا
- اگر این کار را همیشه تکرار کنید و کاربر به دفعات در بازاریابی محتوا تولید شده شما تبلیغات مشاهده کند دیگر به سراغ آنها نمی آید.
- ممکن است از محتوای شما استفاده کنند ولی فقط در حد رفع نیازشان است و مسلما چون محتوای شما دارای تبلیغات زیادی بوده هیچوقت به سراغ استفاده از برند شما و معرفی آن به دیگران نخواهند رفت چون تصویر ذهنی خوبی از محتوای شما ندارند.
- ایراد سوم این است که ممکن است بازاریابی محتوای شما مورد استفاده قرار بگیرد ولی وایرال نمی شود. به عبارتی کاربر در عین حال که ممکن است از آن استفاده کند ولی آن را برای دیگران ارسال نمی کند و به همین دلیل محتوای شما به دیگران معرفی نمی شود.
نتیجه گیری
در نتیجه در بازاریابی محتوا باید سعی کنید خیلی مشخص و متمرکز روی یک حوزه فعالیت کنید و از پراکنده گویی بپرهیزید. به عبارت دیگر بهتر است در یک حوزه مشخص به تولید محتوا پرداخته و سعی کنید در همان حوزه به صورت عمیق به موضوعات بپردازید. در این حالت کاربران جذب برند و محتوای شما خواهند شد و آن را به دیگران معرفی خواهند کرد.