اگر در حوزه کسب و کارهای آنلاین و تجارت الکترونیک فعالیت دارید قطعا از لزوم تنظیم قرارداد بین طرفین اطلاع دارید و میدانید که بدون انعقاد یک قرارداد جامع، پشتوانه و دستآویزی برای رفع مشکلات احتمالی پروژه نخواهید داشت. اما نکتهای که چالشهای بسیاری به همراه داشته، بندها و تبصرههای قرارداد طراحی سایت است که باید به درستی ساخته و پرداخته شود تا خیال دو طرف از بابت رسیدن به هدف اصلی آسود باشد.
در ایم بلاگ ایراکد 8 بند اصلی یک نمونه قرارداد طراحی سایت را آوردهایم تا با جزئیات و فاکتورهای تعیین کننده این پروژهها آشنا شوید، پس اگر به دنبال تنظیم یک قرارداد اصولی هستید، نکات این مقاله را از دست ندهید.
بیشتر بخوانید :
تنظیم قرارداد اولین قدم برای شروع همکاری است. قرارداد به صورت کتبی و کاملا واضح بیان میکند که یک کار معین در قبال پرداخت حقالعمل تعیین شده، باید در مدت زمان مشخص صورت بگیرد. به این ترتیب هر دو طرف قرارداد از وظایف و حقوق خود آگاه هستند و هیچ جای تخطی باقی نمیماند.
برای بهرهمندی از مزایای فعالیت در سایه قوانین هر کشور، باید طبق اصول و شاخصههای آنها نیز عمل کرد.
به موجب انعقاد قرارداد حس اعتماد و اطمینان میان دو طرف قرارداد ایجاد میشود (خواه شخص حقیقی باشد و یا شخص حقوقی) ، و با خاطری آسوده به انجام وظایف خود میپردازند زیرا به عنوان مثال؛ کارفرما از انجام خواستهها توسط پیمانکار آسوده خاطر است و برعکس، پیمانکار نیز از پرداختی تعیین شده اطمینان دارد.
علت لزوم انعقاد قرارداد نیز دقیقا همین موضوع است زیرا علاوه بر روشن شدن وظایف و حقوق، هیچ جای نگرانی پیرامون بروز مشکل و اختلاف نیز وجود ندارد زیرا جرئیات مورد نیاز به روشنی بیان و به تایید دو طرف رسیده است.
طراحی سایت و فعالیتهای حوزه دیجیتال مارکتینگ نیز نیازمند بستن قرارداد هستند زیرا علاوه بر موارد گفته شد، گاهی کارفرما و پیمانکار در یک شهر یا استان نبوده و برای جلب اعتماد باید قرارداد تنظیم و تایید گردد.
نمونه قرارداد طراحی سایت نیز باید با توجه به مفاد و جزئیات مورد بحث تنظیم شود و برای طرفین قرارداد قابل استناد و مطمئن باشد.
بیشتر بخوانید :
برای تنظیم نمونه قرارداد طراحی سایت باید نگاهی همه جانبه و از تمام زوایا به موضوع داشته باشیم تا هیچ حفره و موردی را از قلم نیندازیم، زیرا در صورت سهل انگاری و بیتوجهی به موضوعات احتمالی، طرفین قرارداد دچار مشکل خواهند شد.
8 موردی که در این قسمت شرح خواهیم داد، از ملزومات انعقاد یک نمونه قرارداد طراحی سایت هستند. اما هر سازمان، شرکت و یا شخص حقیقی بسته به شرایط میتواند مفاد آن را تغییر داده و تبصرههای لازم را به آن اضافه نماید.
در اولین ماده از نمونه قرارداد طراحی سایت باید طرفین آن شناسایی شوند. اطلاعات شناسایی از هر دو طرف قرارداد باید به صورت کامل ذکر گردد تا در صورت نیاز بتوان شخص را شناسایی نمود، پس به ذکر نام و نام خانوادگی دو طرف بسنده نکنید و یا اگر با شخصیت حقوقی طرف هستید حتما اطلاعات شرکت، از قبیل شماره ثبت شرکت را بررسی کنید و از صحت اطلاعات مطمئن شوید. مخصوصا در پروژههای مبالغ بالا که نگرانی بالاتر خواهد بود.
در صورتی که با نماینده یکی از طرفین اقدام به امضای قرارداد میکنید، اطلاعات کامل نماینده نیز ضروری است.
مورد دیگری که اختلافات زیادی را به همراه دارد، عدم تعیین دقیق موضوع در نمونه قرارداد طراحی سایت است. شرح روشن و کاملا باجزئیات موضوع اصلی قرارداد، بخش مهمی از انعقاد آن است زیرا باید به صورت کاملا واضح برای طرفین تشریح گردد که اعمالی باید در طی قرارداد صورت بگیرند.
در غیر این صورت موجبات اختلاف نظرهای فاحش و بزرگی را ناخوآگاه فراهم کردهاید.
مبلغ قرارداد یا همان حقالزحمه انجام پروژه باید تعیین و به صورت عدد و حروف ذکر گردد تا هیچ جای ابهام و یا اشتباهی وجود نداشته باشد.
پس از تبیین موضوع قرارداد، نوبت به تخمین زمان مورد نیاز برای انجام آن میرسد. زمانی که حجم کار به درستی و با جرئیات مشخص گردد، پیمانکار با توجه به آن، زمانی را برای اتمام پروژه در نظر میگیرد که موظف است تا آن تاریخ کار را تکمیل نماید.
در صورتی که کارفرما تمایل داشته باشد که کار وی زودتر از زمان تخمین زده ارائه گردد، برخی از پیمانکاران با دریافت مبلغی، پروژه وی را در الویت قرار داده و نهایی میکنند.
توجه داشته باشید که تبصرههای مربوط به تاخیر را در نمونه قرارداد طراحی سایت ذکر نمایید تا برای تاخیر در پرداخت از سمت کارفرما و یا تاخیر در تحویل پروژه تدبیری اندیشیده باشید.
برای اطمینان بیشتر طرفین، نحوه پرداخت در نمونه قرارداد طراحی سایت اغلب به صورت چند مرحلهای تنظیم میشود. به عبارت دیگر، بعد از واریز پیش پرداخت پروژه کلید میخورد و سپس هر مقدار از پروژه که تکمیل شد، مبلغ آن دریافت و ادامه کار پیگیری میشود.
تعیین مبالغ پرداختی و درصد کار انجام شده در هر پروژه با دیگری تفاوت دارد.
برای آشنایی و آگاهی کارفرما از روند انجام پروژه، مراحل آن را به زبان ساده در این بخش از نمونه قرارداد طراحی سایت بیان میکنیم.
خط قرمزها یا مواردی که پروژه را با شکست رو به رو میکنند باید در بخش نهایی قرارداد مشخص گردند. تعیین تمام مواردی که موجب فسخ قرارداد از سمت هر یک طرفین آن میگردد، از ضرورتهاست.
بدون شک موضوعات و حوادثی وجود دارند که از کنترل طرفین قرارداد خارج بوده اما پیش برد کار را با مختل میکنند. برای نمونه؛ زلزله، سیل، جنگ، بیماری و … اتفاقاتی هستند که فرآیند انجام پروژه را تحت تاثیر قرار میدهند، پس باید برای این موارد نیز پیشبینیهای لازم صورت گیرد.
برای آن که با خیالی آسوده با اشخاص حقیقی و حقوقی در حوزههای گوناگون همکاری داشته باشید، انعقاد قرارداد از ملزومات است. در ایراکد به بررسی نمونه قرارداد طراحی سایت پرداختیم و به این نکته اشاره کردیم که شما میتوانید بسته به شرایط و موضوعات مختلف، تبصرههای لازم را به قرارداد نهایی اضافه نمایید تا از جامع بودن آن اطمینان حاصل نمایید.
پس با صرف وقت و هزینه اندک برای دریافت مشاوره از صاحب نظران این حوزه، از بروز اختلاف و پرداخت خسارتهای احتمالی جلوگیری نمایید!
اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید
related blogs
همیشه در کنار شما هستیم
برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.
همیشه در کنار شما هستیم
برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.
آکادمی ایراکد
مشاوره فنی و تخصصی رایگان
جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود
Comments
جای شما در میان برندهایی که به ما اعتماد کردند، خالیست
Our Customers
Registration Form
آدرس دفتر مرکزی:
تهران ، جردن ، خیابان تابان غربی ، برج نور ، طبقه ۱
تهران ، میرداماد ، تقاطع نور و تابان غربی ، برج اداری تجاری نور ، طبقه ۱
فروش :
پشتیبانی :
همراه :
تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شرکت ایراکد می باشد
Registration Form