سی شارپ چیست؟ مزایا و کاربردهای برنامه نویسی c#

مقدمه

حضور زبان های برنامه نویسی جدید و قدرتمند در دنیای هیجان انگیز برنامه نویسی که هر یک ویژگی ها و کارآیی خاص خود را دارند، نشان از این است که تکنولوژی در این حوزه با سرعت باورنکردنی در حال پیشرفت است. اما در این میان برخی از این زبان ها همچون سی شارپ توانسته اند با قدرت و انعطاف پذیری خود جایگاه ویژه ای را به دست آورند. گفتنی است سی شارپ یکی از زبان های برنامه نویسی است که توسط مایکروسافت توسعه یافته و انعطاف پذیری ، قدرت و سهولت استفاده از آن به گونه ای است که به انتخاب اول اکثر توسعه دهندگان تبدیل شده است. اگر شما هم میخواهید به دنیا جذاب توسعه نرم افزارهای وب، ویندوز، بازی و اپلیکیشن های بازی قدم بگذارید نیاز است در وهله اول پاسخ سوالاتی همچون سی شارپ چیست؟ چه مزایا و کاربردهایی دارد؟ را بدانید.

آنچه در این مقاله می خوانید:

به یاد داشته باشید با کمی تلاش میتوانید به راحتی سی شارپ را یاد بگیرید و اولین پروژه خودتان را در حوزه خدمات برنامه نویسی از طراحی اپلیکیشن گرفته تا طراحی سایت اختصاصی را شروع کنید و به پیشرفت های چشمگیری در این زمینه دست یابید. همراه ما باشید تا تمام آنچه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس سی شارپ نیاز است بدانید را در اختیارتان قرار دهیم.

سی شارپ چیست ؟ مزایا و کاربردهای برنامه نویسی c#

نقطه شروع

سی شارپ یک زبان برنامه نویسی قدرتمند و همه منظوره و در عین حال بسیار ساده برای ارائه خدمات برنامه نویسی است. برای اینکه هم اطلاعتان در مورد سی شارپ بیشتر شود و هم با انگیزه بیشتری یادگیری برنامه نویسی سی شارپ را دنبال کنید بهتر است که بدانید چرا باید برنامه نویسی سی شارپ را یاد بگیرید.

سی شارپ چیست؟

سی شارپ یک زبان برنامه نویسی چند منظوره عمومی است که حدود سال 2000 میلادی توسط ماکروسافت ساخته شد و بعداً در سال 2003 به عنوان یک زبان برنامه نویسی استاندارد بین المللی تصویب شد.

اگر برای اولین بار پا به دنیای برنامه نویسی می گذارید #c گزینه منطقی و مناسبی است؛ واقعا فرقی نمی‌کند که چه زبانی را انتخاب می‌کنی. هر کدام نسبت به یکدیگر برتری ها و توانایی های خاصی دارند، ولی مهم ترین هدف شما از یادگیری برنامه نویسی باید مشخص شود تا بتوانید گام های بعدی را رو به جلو بردارید.

اگر بخواهید یک اپلیکیشن اندرویدی یا ios  بسازید، به ترتیب باید زبان‌های جاوا و Swift یاد بگیرید و اگر به پیاده سازی ظاهر صفحات وب علاقه دارید می توانید با javascript شروع کنید.

سی شارپ چیست؟ مزیت های استفاده از سی شارپ

کاربرد زبان برنامه نویسی سی شارپ:

اگر بخواهیم درباره کاربردهای زبان برنامه نویسی سی شارپ بنویسیم مطمئنا باید یک کتاب درباره ی آن بنویسیم زیرا سی شارپ یک زبان در سطح کلان است که میتوان از آن برای هر کاری استفاده نمود. از طراحی و نوشتن سایت گرفته تا برنامه نویسی اندروید و ios همه با زبان برنامه نویسی سی شارپ نوشته میشوند.

کاربرد زبان برنامه نویسی سی شارپ در ویندوز:

در حال حاضر بیشتر برنامه های ویندوز با سی شارپ نوشته شده اند. زیرا سی شارپ زیر مجموعه شرکت مایکروسافت بوده و رابطه ی خوبی بین سی شارپ و ویندوز وجود دارد و میتوان هر نوع برنامه ای برای ویندوز را از طریق سی شارپ برنامه نویسی نمود. از سوی دیگر در حوزه توسعه اپلیکیشن های دسکتاپ ویندوز سی شارپ کاربرد گسترده ای داشته است به طوری که توسعه دهندگان با بهره مندی از چارچوب‌های Windows Presentation Foundation (WPF) و Windows Forms قادرند برنامه هایی با رابط کاربری گرافیکی غنی ایجاد نمایند.

کاربرد زبان برنامه نویسی سی شارپ در وب:

افراد میتوانند از طریق تکنولوژی asp.net که از محبوب ترین چارچوب های توسعه وب می باشد، هر نوع سایتی را طراحی و پیاده سازی نمود. گفته میشود توسعه دهندگان با استفاده از ASP.NET Core میتوانند با ایجاد اپلیکیشن های وب قدرتمند و مقیاس پذیر آنها را در محیط های ابری و سرورهای مختلف اجرا کنند. در حال حاضر سایت های بزرگی مانند دیجی کالا، بلاگفا، ایرانسل، ورزش 3 و بسیاری از سایت های دیگر با این زبان برنامه نویسی طراحی شده اند.

کاربرد زبان برنامه نویسی سی شارپ در اندروید:

به کمک این زبان برنامه نویسی میتوان برای هر پلتفورمی برنامه نوشت. در حال حاضر بسیاری از برنامه ها و اپلیکیشن های موبایل توسط Xamarin نوشته شده است که بهینه شده برای اندروید است. این در حالی است که با استفاده از Xamarin.Forms به دلیل ایجاد رابط های کاربری مشترک بین پلتفرم ها میتوان زمان توسعه و هزینه ها را به طرز قابل توجهی کاهش داد

کاربرد زبان برنامه نویسی سی شارپ در ios:

با کدنویسی Xamarin میتوان هر برنامه ای برای ios طراحی نمود. یکی از ویژگی های بارز کدنویسی با زبان برنامه نویسی سی شارپ همین طراحی و برنامه نویسی انواع اپلیکیشن ها است. همانطور که گفته شد توسعه دهندگان با ایجاد رابط های کاربری مشترک بین پلتفرم ها از طریق Xamarin.Forms میتوانند هزینه و زمان توسعه را کاهش دهند.

کاربردهای سی شارپ برای بازی سازی:

در انجین یونیتی میتوان از طریق سی شارپ برای اندروید، ios و ویندوز و وب بازی های زیادی را طراحی نمود. Unity به عنوان یکی از پرکاربردترین موتورهای بازی سازی معرفی میشوند که از سی شارپ به عنوان زبان برنامه نویسی اصلی آن استفاده میشود. از طریق این موتور بازی سازی توسعه دهندگان قادرند به ایجاد بازی های دو بعدی و سه بعدی در پلتفرم های مختلف بپردازند.

کاربرد سی شارپ در اینترنت اشیاء(IOT)

از جدیدترین کاربردهای سی شارپ میتوان به استفاده از آن در پروژه های اینترنت اشیاء اشاره نمود. این در حالی است که توسعه دهندگان با بهره مندی از Azure IoT و سرویس های دیگر مایکروسافت برای دستگاه های مختلف، برنامه های IOT که جمع آوری داده ها، تحلیل و نمایش آنها را انجام میدهند، ایجاد و آنها را مدیریت نمایند.

کاربرد سی شارپ در خدمات ابری و سرورهای Azure

در خصوص کاربرد برنامه نویسی سی شارپ در خدمات ابری میتوان گفت Azure یکی از بزرگترین ارائه دهندگان خدمات ابری است و سی شارپ به عنوان یکی از زبان های اصلی به منظور توسعه سرویس های ابری در این پلتفرم مورد استفاده قرار می گیرد.

نرم افزار های مورد نیاز را دانلود و نصب کنید.

شرکت مایکروسافت نرم افزار های کاربردی و مفیدی را ایجاد کرده است که برای برنامه نویسی سی شارپ مورد نیاز هستند. نرم افزار ویژال استودیو (Visual Studio) برای ساختن پروژه ها و کدنویسی سی شارپ و نرم افزار SQL Sever برای مدیریت پایگاه داده ها.

چه نرم افزار هایی را با c# می توانیم توسعه دهیم؟

سی شارپ قابلیت پشتیبانی یک چرخه کامل از محصولات نرم افزاری مرتبط را دارد.

سی شارپ یک قدم بزرگ برای توسعه خود برداشت که توجه همگان را به خود جلب کرد آن هم خرید شرکت Xamarin بود ، Xamarin امکاناتی را فراهم کرده که با استفاده از زبان سی شارپ  برنامه نویسان می توانند برای دستگاه های اندرویدی و ios اپلیکیشن تولید کنند.

این اشتباه است که تصور کنیم با اضافه شدن سی شارپ به زامارین، اپ های زاماراین مثل نسخه اول آن کامل نخواهند بود، بلکه اضافه شدن سی شارپ به زامارین باعث کارایی و زیبایی اپ های آن برای اندروید و ios  می شوند.

سی شارپ به حدی قدرتمند است که می تواند با استفاده از تکنولوژی asp.net خود، کار شما را در اجرا و ساخت وبسایت های حرفه ای و قدرتمند راحت کند. شما حتی می توانید به کمک سی شارپ، نرم افزار های تحت ویندوز و تحت مَک تولید کنید.

 

چه نرم افزار هایی را با سی شارپ می توانیم توسعه دهیم؟

 

همچنین در چند نسخه اخیر ویندوز مخصوصا windows 10، بخش زیادی از خود این سیستم عامل به وسیله زبان سی شارپ نوشته شده است.

نسخه صوتی مقاله، تولید شده با کمک هوش مصنوعی :

برنامه نویسی سی شارپ در هوش مصنوعی

یکی از قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی در حوزه هوش مصنوعی میتوان به زبان برنامه نویسی سی شارپ اشاره نمود. درست است که زبان هایی همچون پایتون به دلیل برخورداری از کتابخانه ها و چارچوپ های گسترده بیشتر شناخته شده است اما #C در حوزه توسعه برنامه های هوش مصنوعی امکانات زیادی را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد. در این بخش به بررسی قابلیت ها و استفاده سی شارپ در این حوزه خواهیم پرداخت:

کتابخانه های غنی

با توجه به اینکه سی شارپ از کتابخانه های قدرتمندی همچون ML.NETو Accord.NET برای یادگیری ماشین و هوش مصنوعی برخوردار است، استفاده از این کتابخانه ها امکاناتی را برای رگرسیون، خوشه بندی و طبقه بندی و … فراهم می کند. از طرف دیگر TensorFlow.NET که نسخه ای از TensorFlow برای سی شارپ به شمار می آید که میتواند استفاده از قابلیت های یادگیری عمیق این کتابخانه محبوب را در C# فراهم کند.

ابزارهای کاربردی

به منظور توسعه و پیاده سازی مدل های هوش مصنوعی با سی شارپ ابزارهای مختلفی همچون Azure Machine Learning وجود دارد. این ابزار از مایکروسافت برای ارائه بستری ابری، آموزش و استقرار مدل های یادگیری ماشین مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربردهای متنوع در هوش مصنوعی

سی شارپ در زمینه های مختلفی همچون پردازش تصویر، بینایی ماشین، پردازش زبان طبیعی و شبکه‌های عصبی از هوش مصنوعی کاربرد دارد. Emgu CV و OpenCVSharp را میتوان به عنوان محبوب ترین کتابخانه ها برای پردازش تصویر و بینایی ماشین در سی شارپ بیان کرد.

یادگیری عمیق

توسعه مدل های یادگیری عمیق با بهره مندی از کتابخانه های سی شارپ مانند TensorFlowSharp ، CNTK (Microsoft Cognitive Toolkit) امکان پذیر است.

ترکیب با زبان های دیگر برنامه نویسی

امکان ترکیب سی شارپ با دیگر زبان های برنامه نویسی همچون پایتون از مزیت های سی شارپ به شمار می آید. با این وجود توسعه دهندگان میتوانند با بهره مندی از نقاط قوت هر دو زبان در پروژه های هوش مصنوعی از آنها استفاده نمایند.

سی شارپ چیست؟ و .net چه ارتباطی با c# دارد؟

کتابخانه .net صد ها امکان را در خود جای داده است. از امکان ارسال ایمیل گرفته تا خواندن و ساختن یک فایل. کتابخانه .net توسط مایکروسافت، همزمان با سی شارپ به جهان معرفی شد. زبان های مختلف – از c# گرفته تا Asp – همه این زبان ها امکان بهره گرفتن از کتابخانه .net را دارند.  می توان گفت سی شارپ مهمترین و شناخته شده ترین زبانی است که از .net بهره می برد.

 

.net چه ارتباطی با سی شارپ دارد؟

 

net core. چیست؟

net core.  در سال 2014 توسط شرکت مایکروسافت منتشر شد. دات نت کور یک پلتفرم با قابلیت چند منظوره می باشد که برای توسعه و برنامه نویسی توسط مایکروسافت در گیت هاپ(Github) منتشر شده است.

net core. به نحوی تهیه و برنامه ریزی شده است که در همه ی سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و مک قابل استفاده است.

 

net mvc. چیست؟

Mvc  مخفف واژه Model-View-Controller  می باشد. دات نت ام وی سی از 3 قسمت اصلی تشکیل شده است، model،  view، Controller تشکیل شده است.

که علت نام گذاری net mvc. بر اساس 3 قسمت بیان شده است.

Asp.net mvc یک الگوی برنامه نویسی برای طراحی سایت میباشد که جایگزین asp .net web forms   شده است.

نتیجه گیری :

سی شارپ یک زبان ساده اما قدرتمند است که با استفاده از آن میتوان برای پلتفرم های مختلف برنامه نوشت. C# پشتوانه مستحکمی همچون شرکت مایکروسافت را پشت سر خود دارد و به این زودی ها از رده خارج نمی شود.

برنامه نویسان زیادی در سرتاسر جهان از c# استفاده می کنند.همین موضوع باعث شده که شما راه حل بیشتر مشکلاتتان را از اینترنت پیدا کنید، چون احتمالا حداقل یک نفر پیش از شما با آن مشکل روبرو شده است.

امیدواریم که توانسته باشیم مفهوم کلی مطالب خود را به سمع و نظر شما  کاربر محترم رسانده باشیم با ما همراه باشید.

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره فنی و تخصصی رایگان

جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

6 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form