امروزه بسیاری از شرکتها برای ارائه خدمات و محصولات خود از وبسایتها و اپلیکیشنهای اختصاصی خود کمک میگیرند و تعامل پویاتر و وفادارتری را با مشتریان خود برقرار مینمایند.
اما از آنجایی که شرکتهای بسیاری در حوزه طراحی سایت و اپلیکیشنهای موبایل فعالیت میکنند، قیمتها و کیفیت خدماتی متنوعی پیش روی مشتریان و متقاضیان طراحی سایت و اپلیکیشن در سراسر کشور وجود دارد که گاهی دچار سردرگمی آنان میشود.
تنظیم و ارسال پروپوزال یا طرح پیشنهادی برای مشتریان یک روش رسمی و منسجم است که وضعیت و روند اجرای پروژه را در صورت موفقیت همکاری تشریح میکند.
برای آشنایی با نمونه پروپوزال طراحی اپلیکیشن با ایراکد همراه باشید.
پروپوزال چیست؟
پروپوزال به معنای ارائه یک طرح و پیشنهاد به کارفرما برای بهبود شرایط و وضعیت کلی کسب و کار است که میتواند در شاخههای مختلف دیجیتال مارکتینگ تنظیم گردد.
به عنوان مثال؛ پروپوزال سئو، سعی دارد تا با بررسی و شرح وضعیت کلی حال حاظر وبسایت، پیشنهادی برای بهبود رتبه ارائه نماید. یا یک نمونه پروپوزال طراحی اپلیکیشن، اهمیت وجود یک اپلیکیشن و همچنین ارزشهای افزوده شرکت پیمانکار را شرح نموده و مشتری را ترغیب میکند تا از آن شرکت خدمات دریافت نمایند.
ارائه یک پروپوزال اولین و مهمترین قدم برای برقراری ارتباطی هدفمند و پرسود برای طرفین (شرکت پیمانکار و مشتری) است. در سایه این ارتباط قوی و بر پایه اعتماد، مشتری به شرکت و کیفیت خدمات آنها ایمان آورده و به همکاری با آنها ترغیب میشود.
پس اگر یک شرکت نوپا و تازه تاسیس در حوزه دیجیتال مارکتینگ هستید و قصد دارید تا با جذب پروژههای بیشتر، تجربه و همچنین اعتبار برند خود را افزایش دهید، تنظیم یک پروپوزال منظم، دقیق و اصولی به شما کمک بزرگی خواهد کرد. زیرا برقراری ارتباط موثر با مشتری تاثیر شگرفی در جذب پروژه دارد!
برای آشنایی با نمونه پروپوزال طراحی اپلیکیشن و آگاهی از جزئیات و بخشهای اساسی آن، در ادامه همراه ما بمانید.
چرا نگارش و ارسال پروپوزال برای مشتریان اهمیت دارد؟
همان طور که گفته شد، تنظیم پروپوزال برای هر شرکت به صورت اختصاصی و کاملا بررسی شده صورت میگیرد، و این یعنی برای تهیه آن وقت و انرژی زیادی صرف میشود. به این ترتیب اگر نکات اصلی در آن رعایت شوند، مشتری را به راحتی ترغیب خواهند کرد تا از خدمات آنها استفاده نماید.
نگارش و ارسال پروپوزال به شرکتهایی که اولین قدمهای خود را برمیدارند، بسیار کمک خواهد کرد. زیرا سبب جذب پروژههای بیشتر و در نهایت سودآوری بهتر و افزایش تجربه خواهد شد.
بخشهای اصلی نمونه پروپوزال طراحی اپلیکیشن:
در این بخش به تشریح بخشهای اصلی یک نمونه پروپوزال طراحی اپلیکیشن میپردازیم:
1. مقدمه و شرح نیاز:
در اولین گام از تهیه یک پروپوزال باید به نگارش مقدمه آن بپردازید، در متن مقدمه باید توضیحی کوتاه در مورد شرکت، و هدف از تنظیم این سند ارائه گردد و در ادامه به شرح نیاز بپردازد.
در نمونه پروپوزال طراحی اپلیکیشن باید به اهمیت طراحی اپهای موبایلی، نقاط قوت آنها برای کسب و کارها پرداخته شود. بدین ترتیب مشتری با دیدی بازتر و با آگاهی از اهداف سند مذکور ادامه آن را مطالعه خواهد کرد.
2. مشکلات و نقاط ضعف فعلی:
در قدم بعدی باید به مشتری نشان دهید که چه نواقصی دارد و با چه مشکلات پنهانی رو به رو است! تفسیر دقیق این بخش به مشتری کمک میکند تا با اعتماد و قوت قلب به پیشنهاد آینده شما فکر کند.
تنظیم این بخش حتما باید تحت نظر کارشناس طراحی اپلیکیشن یا کارشناس مربوطه صورت بگیرد زیرا داده و اطلاعات بیان شده باید قابل استناد و تخصصی باشند تا دقت و دانش بالای خود را به رخ مشتری بکشید!
3. طرح پیشنهادی شما:
در بخش سوم نمونه پروپوزال طراحی اپلیکیشن، نوبت به پیشنهاد شما میرسد. در واقع پس از آن که حفرهها و مشکلات مشتری را برای وی تشریح نمودید، باید راه حل و پیشنهاد خود را برای رفع آن ایرادات نیز بیان نمایید.
تمام مزیتها و ویژگیهای اپلیکیشن طراحی شده توسط خودتان را توضیح دهید و در مجموع به مشتری نشان دهید که پیشنهاد شما ارزشش را دارد!
4. شرح ابعاد مختلف پروژه:
پس از ارائه پیشنهاد باید آن را با جزئیات بیشتری نیز بیان کنید. نمونه پروپوزال طراحی اپلیکیشن باید ابعاد مختلف پروژه را به روشنی برای مشتری نشان دهد.
به عنوان مثال؛ اینکه از چه تکنولوژی برای تهیه اپلیکیشن استفاده میکنید، چه ریسکها و چالشهایی را پیش رو خواهید داشت، بیان دقیق پیشنیازهای سختافزاری و نرمافزاری پروژه، ویژگی و امکانات نسخه نهایی اپلیکیشن شامل چه مواردی است، مدت زمان اجرای پروژه، برآورد دقیق تمام ریزهزینههای اپلیکیشن، شرایط پرداخت هزینه و موارد مورد نیاز دیگر
5. جمعبندی:
در انتهای نمونه پروپوزال طراحی اپلیکیشن نیز مانند دیگر پروپوزالها، موضوعات کلی بیان میگردند. موضوعاتی از قبیل؛ سابقه و تجربه تیم پیادهسازی کننده، وضعیت حق مالکیت مادی و معنوی پروژه، تعهدات و شرح دقیق وظایف، مطالبی خلاصه به جهت آشنایی با کارشناسان بخش و در نهایت اطلاعات و راههای برقراری ارتباط به شرکت
ویژگیهای بارز یک پروپوزال موفق:
یک پروپوزال موفق که امیدوار باشیم که به دریافت پروژه منجر شود، باید دارای یکسری ویژگی و نکات کلیدی باشد:
- پروپوزال در درجه اول باید فکر شده و قابل استناد باشد و نقاط ضعف وضعیت فعلی را به درستی نمایان کند.
- پروپوزال باید ترغیبکننده و جذاب باشد تا مشتری تشویق شود که تا انتهای آن را بررسی و مطالعه نماید.
- رعایت نکات نگارشی در عین سادگی و قابل فهم بودن مطلب
- یک پروپوزال موفق طولانی خواهد شد، پس باید به درستی بخشها، جداول، آمار و دیگر دادهها از یکدیگر تفکیک شده و نظم و اسنجام کلی در آن الویت داشته باشد.
- برای تهیه پروپوزال باید از متخصص آن حوزه کمک گرفت تا سرسری و بدون پشتوانه نباشد.
- و در پایان، بهترین کار این است که پروپوزال اختصاصی خود را تهیه نمایید و از دیگر نمونهها کپی برداری نکنید!
در پایان
طراحی اپلیکیشن و وبسایت از اصلیترین خدمات شرکتهای دیجیتال مارکتینگ است. اما جذب مشتری این شاخههای پررقابت اندکی دشوار است. برای از میان برداشتن رقبا باید ارتباطی موثر و هوفمند را با مشتریان آغاز نمایید.
تهیه و ارسال پروپوزال یا همان طرح پیشنهادی به مشتریان، بهترین راه برای برقراری تعاملی سودمند و بلندمدت است. نمونه پروپوزال طراحی اپلیکیشن که در این مقاله به تشریح آن پرداختیم، از جمله مواردی است که میتواند به جذب پروژههای موفق کمک شایانی نماید.