اگر اهل دنبال کردن تکنولوژیهای به روز باشید و وبسایتهای حوزه علمی و فناوریهای تازه را بررسی کنید، واژه “واقعیت افزوده” به گوشتان خرده است. واقعیت افزوده یا اصطلاحا AR یک تکنولوژی و دانش جدید حوزه فناوری است که همان طور که از نام آن پیداست، به واقعیت اطراف شما چیزی را اضافه میکند!
اگر تعریف ما از واقعیت افزوده شما را سردرگم کرده است و مشتاق هستید تا آموزش ساخت اپلیکیشن واقعیت افزوده را تجربه کنید، پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا با این فناوری هیجانانگیز بیشتر آشنا شوید!
اپلیکیشن واقعیت افزوده چیست؟
Augmented reality یا همان واقعیت افزوده یکی از فناوری های نوآور و تازه قرن حاظر است که با کارکردی که دارد به سادگی جای خود را در میان طراحان اپلیکیشن و بازی باز کرده است.
واقعیت افزوده یا به اصطلاح علمی و مخفف AR ، به فناوری و امکانی گفته میشود که قادر است تا محیط واقعی را با اجسام و عناصر تخیلی یا مجازی ترکیب نماید. با کمک این تکنولوژی میتوانید از طریق تلفن همراه خود اجسام غیرواقعی و مجازی را در محیط واقعی اطراف خود تجسم کنید.
فوقالعاده است نه؟!
اما اشتباهی که ممکن است رخ بدهد این است که واقعیت افزوده را با واقعیت مجازی یا Virtual Reality یک موضوع تلقی شود، در صورتی که کاملا متفاوتاند!
AR در واقع تصور اجسام خیالی در محیط حقیقی است اما VR تجسم خود شخص در محیطی مجازی از طریق دوربینهای مخصوص به آن میباشد. پس این دو فناوری را با یک دیگر اشتباه نگیرید.
اما آموزش ساخت اپلیکیشن واقعیت افزوده موضوعی است که علاقهمندان بسیاری را به خود جذب کرده است و در صدد هستند تا اپلیکیشن مورد نیاز خود را با کمک این فناوری طراحی و به بازار عرضه نمایند.
انواع واقعیت افزوده:
واقعیت افزوده به طور کلی به دو دسته زیر تقسیم میشود:
1. واقعیت افزوده مختصات مبنا:
در این نوع از واقعیت افزوده، موقعیت مکانی تلفن همراه و فرد از طریق قابلیت GPS شناسایی و سپس با فناوری واقعیت افزوده ترکیب میگردد. به عبارت دیگر موقعیت دقیق شما و تلفن همراه با توجه به دادههای حاصل از GPS تعیین و سپس برای AR مشخص میشود که شی مجازی مورد نظر را دقیقا در چه مختصاتی قرار دهد.
2. واقعیت افزوده تشخیص مبنا:
اما نوع دوم از واقعیت افزوده بدون نشانگر موقعیت اتفاق میافتد که بیشتر برای کارهایی از قبیل؛ نقشه برداری مسیر و یا یافتن کسب و کارهای در دسترس مورد استفاده قرار میگیرد.
موارد استفاده از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده:
شاید در نگاه اول آموزش ساخت اپلیکیشن واقعیت افزوده را موضوعی بدون کاربرد و مسخره تصور کنید اما اجازه دهید تا در این بخش کاربردهای بینظیر این فناوری قرن را بازگو کنیم تا دیدگاهتان را تغییر دهد!
1. بازی و سرگرمی:
یکی موضوعاتی که با استفاده از فناوری واقعیت افزوده دچار تحول زیادی شد، صنعت بازی و سرگرمیهای تلفن همراه بود. طراحان بازیهای موبایلی با همراهی این تکنولوژی توانستند بازیها و سرگرمیهای جذاب و هیجانانگیزی را طراحی و به بازار عرضه نمایند.
اولین و شناخته شدهترین بازی واقعیت افزوده، پوکمون گو (pokemon go) است که در مدت کوتاهی با تعداد بالایی از نصب رو به رو شد و افراد زیادی شیفته آن شدند.
اما بعد از آن نیز بازیهای موبایلی زیادی تحت واقعیت افزوده طراحی و به بازار آنلاین عرضه شدند که با اگر در گوگل پلی و اپ استور چرخی بزنید، میتوانید سرگرمی دلخواه خود را بر روی تلفن همراه خود نصب نمایید و لذت ببرید!
2. دکوراسیون داخلی:
حوزه دکوراسیون داخلی نیز از این فناوری بهره بسیاری برده است زیرا کاربران میتوانند وسایل دلخواه خود را در محیط تجسم کرده و در مورد همخوانی آن با سایر اجزای منزل تصمیم بگیرند.
سوای آن میتوان رنگ پارکت، کاغذ دیواری و هر موضوع دیگر را با کمک این فناوری در محیط واقعی شبیهسازی نموده و راحتتر تصمیم به انتخاب و خرید گرفت.
3. پزشکی:
با بهرهمندی از واقعیت افروده میتوان در حوزه درمان و پزشکی نیز بسیاری از موانع را کنار زد و با امکان ویزیت غیرحضوری، از خدمات درمانی و تشخیص پزشک مطلع گشت. البته تکنولوژی VR نیز در این زمینه نقش بسیار پررنگی را ایفا میکند.
4. تعمیرات:
آموزش ساخت اپلیکیشن واقعیت افزوده و استفاده از آن برای انجام بسیاری از تعمیرات و آموزشهای راهاندازی دستگاهها کاربرد دارد. با این امکان میتوان با تعمیرکار و متخصص مربوطه از راه دور ارتباط برقرار کرد و از انجام تعمیرات جزئی و یا شروع به کار یک دستگاه مطلع شد.
5. آرایشی و زیبایی:
یکی از دغدغههای بانوان در حوزه زیبایی مربوط به ترکیب رنک در استایل یا رنگ مو و آرایش آنهاست. و جالب اینجاست که واقعیت افزوده میتواند این دغدغه را تا حد زیادی برطرف نماید!
شما میتوانید رنگ مو یا آرایش دلخواه خود را از طریق واقعیت افزوده روی چهره خود تست و تصمیمگیری نمایید. این تکنولوژی اجزای صورت فرد را با تمام جزئیات اسکن و سپس آرایش و رنگ موهای مختلف را روی آن تنظیم کرده و فرد را در گرفتن تصمیمی که از آن پشیمان نشود، همراهی میکنند!
6. فروشگاههای اینترنتی:
آموزش ساخت اپلیکیشن واقعیت افزوده میتواند یک قدم بزرگ برای رونق و سودآوری بهتر فروشگاه اینترنتی شما باشد. با همراهی این فناوری میتوانید کفش، و لباس دلخواه را به استایل خود به صورت مجازی اضافه نمایید و بهترین و مناسبترین محصول را خریداری نمایید.
ابزارهای ساخت اپلیکیشن واقعیت افزوده:
برای آموزش ساخت اپلیکیشن واقعیت افزوده باید با کمک گرفتن از ابزارهای زیر شروع کنید و اپلیکیشن مدنظر خود را طراحی و پیادهسازی نمایید. این 4 نرمافزار زیر به شما در راهاندازی اپلیکیشن تحت AR کمک کرده و رویایی تصور اجسام مجازی در محیط واقعی اطراف شخص ملموستر میکنند!
هر یک اصول و روش کدنویسی یا طراحی خاص خود را دارد که برای آموزش ساخت اپلیکیشن واقعیت افزوده کافیست از منابع آموزشی گوناگون کمک بگیرید.
1. Unity (محبوبترین و بهترین ابزار)
2. Vuforia
3. Arcore
4. Arkit
حرف آخر
در این مقاله ایراکد به آموزش ساخت اپلیکیشن واقعیت افزوده و انواع آن اشاره کردیم زیرا یکی از موضوعات ترند و به روز قرن حاظر است و طرفداران بسیاری دارد. با کمک این تکنولوژی میتوانید اجسام مجازی و غیر قابل لمس را از طریق دورین تلفن همراه خود در محیط حقیقی اطراف تجسم کرده و از زوایا مختلف آن را بررسی نمایید.
همان طور که گفته شد این تکنولوژی در صنعت بازی و سرگرمی، درمانی، دکوراسیون، زیبایی و یا حتی تعمیرات کاربرد داشته و بسیاری از موانع و مشکلات را از سر راه کنار زده است!