دلایل بالا بودن نرخ پرش وبسایت و 10 راهکار طلایی کاهش آن!

مقدمه

یکی از اصطلاحات پراهمیت در میان وبمسترها و مدیران وبسایت، "نرخ پرش" یا Bounce Rate  نام دارد. این فاکتور کلیدی که با یک عدد مشخص می‌شود، نشان‌دهنده این است که چه تعدادی از کاربران بعد از ورود به سایت پس از مدت زمان کوتاهی آن را ترک کرده‌اند. پس همان طور که حدس زدید این عدد باید کمترین میزان را داشته باشد! دلایلی وجود دارند که سبب می‌شوند تا نرخ پرش وبسایت افزایش پیدا کند. اگر به دنبال جذب مخاطبان وفادار و همیشگی هستید، پیشنهاد می‌کنیم این 10 راهکار تضمین‌ شده به کار بگیرید تا این میزان را به حداقل کاهش دهید!

آنچه در این مقاله می خوانید:

یکی از اصطلاحات پراهمیت در میان وبمسترها و مدیران وبسایت، “نرخ پرش” یا Bounce Rate  نام دارد. این فاکتور کلیدی که با یک عدد مشخص می‌شود، نشان‌دهنده این است که چه تعدادی از کاربران بعد از ورود به سایت پس از مدت زمان کوتاهی آن را ترک کرده‌اند.

پس همان طور که حدس زدید این عدد باید کمترین میزان را داشته باشد! دلایلی وجود دارند که سبب می‌شوند تا نرخ پرش وبسایت افزایش پیدا کند. اگر به دنبال جذب مخاطبان وفادار و همیشگی هستید، پیشنهاد می‌کنیم این 10 راهکار تضمین‌ شده به کار بگیرید تا این میزان را به حداقل کاهش دهید!

 

نرخ پرش یا Bounce Rate چیست؟

یک داده یا اصطلاح مهم که در میان فعالان در حوزه دیجیتال مارکتینگ بسیار مورد توجه است، نرخ پرش یا Bounce Rate است. نرخ پرش در واقع به معنای ترک وبسایت یا از دست رفتن مخاطب می‌باشد.

به بیان ساده‌تر زمانی که کاربران وبسایتی را باز کنند و در کمتر از چند ثانیه تصمیم به ترک آن بگیرند و به سراغ وبسایت‌های رقیب بروند، پرش مخاطب رخ داده است. هر چه این رقم بالاتر باشد، وضعیت وبسایت نامناسب‌تر است. زیرا وبسایت مذکور نتوانسته توجه و رضایت مخاطب را جلب کند و در نتیجه وی آن را ترک می‌کند.

وبمسترها و کارشناسان حوزه دیجیتال مارکتینگ همواره در تلاش‌اند تا نرخ پرش را به حداقل برسانند، چرا که هر کاربری که از وبسایت خارج می‌شود، همانند یک مشتری بالقوه است که از دست می‌رود!

در حالتی که کاربر وارد سایت شده و بدون هیچگونه فعالیتی آن را ترک کند، ابزارهای تحلیل رفتار کاربر از جمله گوگل آنالیتیکس، این موقعیت را ثبت کرده و با توجه به چنین آمار ارزشمندی، کاربرپسند بودن طراحی وبسایت  و محتواهای آن صفحه مشخص می‌شود.

پس اگر از بالا بودن نرخ پرش وبسایت خود ناراضی هستید و نمی‌خواهید مشتریان خود را به این سادگی به باد بدهید، بهتر است با عوامل نقش‌دارنده آن آشنا شوید و سپس اقدامات لازم را در جهت کاهش نرخ پرش به کار ببندید.

 

نرخ پرش چیست

 

دلایلی که باعث بالا رفتن نرخ پرش یا Bounce Rate می‌شود؟

در این بخش با موضوعاتی که کیفیت و رضایت کاربر در بازدید از یک وبسایت را کاهش می‌دهند، آشنا خواهید شد:

  • اگر سرعت بارگذاری صفحات وبسایت پایین باشد و کند عمل کند، کاربر ترجیح می دهد تا به وبسایت بهینه‌تری مراجعه نماید.
  • کاربر به دنبال پاسخ سوالات خود به وبسایت‌ها مراجعه می‌کند و بدون تردید اگر محتوای شما مقدمه جذابی نداشته باشد و کشش ایجاد نکند، کاربر آن را ترک خواهد گفت.
  • طراحی UI و UX ضعیف نیز می‌تواند تاثیر زیادی در بالا بردن نرخ پرش داشته باشد. شلوغ بودن بیش از حد صفحه و عدم دسترسی آسان به بخش‌های مختلف، کاربر را مجبور به خروج از وبسایت می‌کند.
  • تبلیغات بیش از حد و وجود محتواهای غیرمرتبط نیز کاربر را فراری می‌دهد!
  • یکی از دلایل بسیار مهم که نرخ پرش را افزایش می‌دهد، زمان است که کاربر با تلفن همراه وبسایت را باز کرده و با به هم‌ریختگی آن مواجه می‌شود. این یعنی موضوع ریسپانسیو بودن صفحات در وبسایت مذکور از قلم افتاده است!

و مشکلات احتمالی دیگر که با کمک ابزارهای قدرمند آنالیز رفتار کاربر مشخص می‌شوند و می‌توانید آنها را برطرف نمایید.

 

10 راهکار تضمین شده برای کاهش نرخ پرش وبسایت!

و اما هدف اصلی ما!

عنوان کردن 10 راهکار تضمین شده که به کاهش نرخ پرش کمک بسیاری می‌کنند را در این بخش جمع‌آوری کرده‌ایم تا با بهره‌مندی از آنها، در مورد افزایش زمان ماندگاری کاربر در وبسایت و از همه مهم‌تر جلب رضایت کاربر خوش بدرخشید:

1. سرعت لودینگ وبسایت را بهبود ببخشید:

همان طور که بارها گفته شده، کاربر امروزی دیگر حوصله و زمانی برای منتظر ماندن لود یک وبسایت ندارد! در نتیجه بدون معطلی آن را ترک خواهد کرد. پس یکی از قدم‌های مهم در جهت کاهش نرخ پرش این است که زمان لود صفحات وبسایت را به حداقل برسانید.

 

2. محتواهای جذاب و مفید تولید کنید:

اینکه مشکل یا ابهامی از کاربران را برطرف کنید باید در درجه اول الویت‌های شما باشد. به همین دلیل سعی کنید محتواهای موردپسند و جذاب منتشر کنید تا چنان کاربران را جذب خود نمایید که دیگر مجالی برای ترک وبسایت را به آنها ندهید!

 

نسخه صوتی مقاله، تولید شده با کمک هوش مصنوعی :

3. طراحی ریسپانسیو:

در عصر حاظر بیش از نیمی از ترافیک روزانه وبسایت را کاربران تلفن‌های همراه تشکیل می‌دهند. پس اگر هوشمندانه تصمیم بگیرید، موضوع ریسپانسیو بودن طراحی صفحات نباید فراموش‌تان شود!

طراحی واکنش‌گرا یعنی دیزاین و چیدمان بخش‌های وبسایت با توجه به دستگاه بازدیدکننده تغییر کند و با تغییر ابعاد نمایشگر، دچار به هم‌ریختگی و هرج و مرج نشود.

 

تاثیر ریسپانسیو بودن بر کاهش نرخ پرش

 

4. جذابیت‌های ظاهری و گرافیکی وبسایت را فراموش نکنید!

طراحی UI  یا همان رابط کاربری وبسایت شامل تمام رنگ و لعاب و ویژگی‌های ظاهری آن می‌شود و از دید کاربر بسیار اهمیت دارد. توجه به ویژگی‌های گرافیکی وبسایت اعم از؛ فونت، رنگ‌بندی، چیدمان صحیح بخش‌ها و کیفیت تصاویر و ویدئوها کمک می‌کنند تا کاربر از مشاهده آنها لذت برده و زمان بیشتری را در وبسایت به گشت و گذار بپردازد.

به این ترتیب نرخ پرش یا Bounce Rate با کاهش مواجه خواهد شد.

 

5. استفاده از عنوان‌های جذاب و وسوسه‌انگیز:

مقدمه جذاب و عنوان‌های محتوایی مانند یک قلاب برای جذب کاربر و ترغیب وی به مطالعه محتواهای دیگر است. پس برای آنکه نرخ پرش وبسایت را کاهش دهید و کاربر را برای طولانی مدت با خود همراه کنید، باید با تایتل‌های وسوسه‌کننده و هیجان‌انگیز شروع کنید.

 

6. وجود دکمه‌های فراخوان عمل هدفمند:

یکی از مشکلات برخی وبسایت‌ها این است که از کاربر هیچ درخواستی ندارد! یعنی نه کاربر را به ارائه نظر دعوت می‌کنند و نه محتواهای جذاب را به وی پیشنهاد می‌دهند تا روی آنها کلیک کند!

با قرار دادن دکمه‌های دعوت به اقدام یا call to action کاربر را به انجام یک عمل تشویق می‌کنید و به این ترتیب کاربران زمان بیشتری را در وبسایت شما باقی خواهند ماند.

 

7. در تبلیغات زیاده‌روی نکنید!

به یاد داشته باشید که وجود باکس‌های تبلیغاتی و بنرهای متعدد در صفحات وبسایت، سبب فراری دادن مخاطب می‌شوند! پس در قراردادن محتواهای تبلیغاتی و غیرمرتبط در میان بخش‌های صفحات زیاده‌روی نکنید.

 

8. امکان جستجو و دسترسی آسان را ایجاد کنید:

کاربر باید پس از ورود به وبسایت به سادگی به محتوای مورد نیاز خود دسترسی داشته باشد. برای سهولت هر چه تمام‌تر در این زمینه، باید امکان جستجو همراه فیلترهای کاربردی را فعال کنید، فهرست و منوهای کاربردی برای دسترسی سریع فراهم شوند و دسته‌بندی محصولات یا محتواها به درستی و هدفمند اتفاق بیفتد.

 

9. به سوالات متداول پاسخ دهید:

با توجه به حوزه کاری وبسایت می‌توانید یکسری سوالات پرتکرار و متداول را تهیه و به آنها پاسخ دهید. این کار کمک می‌کند تا کاربر در این بخش نیز توقف داشته و برای یافتن پاسخ سوالات خود کلیک نماید.

 

10. همواره به روز باشید!

و اما یکی از فاکتورهای اساسی که ممکن است فراموش شود، به روز بودن است. بدون شک اگر کاربر وارد وبسایتی شود و از تاریخ آخرین به روزرسانی محتواهای آن مدت زیادی گذشته باشد، به آن اعتماد نخواهد کرد. مخصوصا اگر وبسایت‌های حوزه فناوری و اخبار باشد!

پس همواره به روز باشید و برای دریافت بازخورد مثبت از مخاطبان تلاش نمایید.

 

تاثیر به روز بودن در کاهش نرخ پرش

 

نتیجه‌گیری

در این بلاگ ایراکد به سراغ یک فاکتور کلیدی در میزان موفقیت یک وبسایت رفتیم. نرخ پرش یا Bounce Rate یک عدد است که درصد خروج کاربران را مشخص می‌کند. مسلما هیچ وبمستری تمایل ندارد که کاربران بدون ایجاد سود و یا حتی تعامل وبسایت وی را ترک کنند.

به همین دلیل باید از عواملی که سبب افزایش نرخ پرش می‌شود آگاه باشند و 10 راهکاری که به آنها اشاره کردیم را به کار بگیرند. به این ترتیب کاربران بیشتری در وبسایت فعالیت کرده و به مشتریان و مخاطبان وفادار تبدیل خواهند شد!

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره فنی و تخصصی رایگان

جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form