چرا وردپرس تا این اندازه محبوب است؟
بسیارخوب، به سراغ اولین راه میرویم، یعنی استفاده از cms یا سیستم مدیریت محتوایی به نام وردپرس!
نام آن را بسیار شنیدهاید و خالی از لطف نیست که بدانید حدود 30 درصد از کل وبسایتهای جهان با وردپرس پیادهسازی شدهاند! اما برای پاسخ به سوال طراحی سایت با وردپرس یا کدنویسی؟ بهتر است نقاط قوت و ضعف هر روش را عنوان کنیم.
نقاط قوت وردپرس:
1. رایگان است!
وردپرس کاملا رایگان بوده و به راحتی میتوانید جدیدترین نسخه آن را از وبسایت رسمی وردپرس دانلود و اولین وبسایت خود را طراحی نمایید. نکته حائز اهمیت پیرامون وردپرس این است که به صورت مرتب به روز رسانی شده و توانمندتر میگردد.
2. پشتیبانی قدرتمند:
از آن جایی که وردپرس در میان مردم بسیار محبوب بوده است، در نتیجه وبسایتهای بسیاری پیرامون عیبیابی و رفع خطاها در سراسر وب وجود دارند که هم به زبان لاتین و هم به زبان فارسی اقدام به پشتیبانی وردپرس میکنند.
3. سرعت و عملکرد مطلوب:
سرعت و کارایی وردپرس واقعا بینظیر است و به همین علت از سایر cms های موجود پیشی گرفته است.
4. سهولت راهاندازی و نگهداری:
جالب است بدانید که شعار وردپرس “راهاندازی وبسایت در 5 دقیقه” است! و این یعنی در کمترین زمان و بدون پیچیدگی میتوانید یک وبسایت وردپرسی را تاسیس نمایید.
نگهداری یک وبسایت وردپرسی در سطح مبتدی نیز امکانپذیر است و نیاز به دانش تخصصی ندارد. اما بدیهی است که برای رفع باگها و مشکلات تخصصی، باید از افراد باتجربه کمک بگیرید.
5. تحت حمایت گوگل:
نقطه قوت دیگر وردپرس که شاید پاسخ دادن به سوال طراحی سایت با وردپرس یا کدنویسی را اندکی آسان کند، حمایت گوگل از وبسایتهای وردپرسی است.
و قطعا آگاهید که این مورد اهمیت بالایی دارد زیرا به معنای این است که تلاشهای شما برای کسب رتبه برتر در نتایج گوگل به بار مینشینند و میتوانید در صفحه نخست نتایج گوگل جای بگیرید!
6. مقیاسپذیر:
راهاندازی یک وبسایت شرکتی ساده تا طراحی سایت فروشگاهی همچون دیجیکالا، با این سیستم مدیریت محتوا امکانپذیر است و هیچ محدودیت خاصی گریبان گیرتان نخواهد بود.

نقاط ضعف وردپرس چیست؟
1. امنیت:
بسیاری بر این باوراند که امنیت وردپرس پایین بوده و امکان هک و از دست رفتن وبسایت وجود دارد. اما نکتهای که مطرح میشود این است که اگر با دقت به استفاده از افزونه و قالبها بپردازید و نکات امنیتی توصیه شده را رعایت کنید، مشکلی نخواهید داشت.
2. نگهداری پرهزینه:
گاهی به روز رسانی افزونه و یا قالب نیاز به صرف هزینه دارد و یا برخی اوقات برای افزودن به ویژگی خاص به وبسایت نیاز به کدنویسی اختصاصی دارید و با افزونه امکانپذیر نیست. در نتیجه باید هزینههای نگهداری را متقبل شوید.
مزایا و معایب طراحی سایت با کدنویسی:
اما روش دوم یا همان طراحی سایت با کدنویسی که میتواند در برخی موارد بهترین راه باشد. طراحی سایت با کمک زبانهای برنامه نویسی تحت وب نیز مزایا و معایبی به همراه دارد که به آنها اشاره خواهیم کرد.
نقاط قوت طراحی سایت با کدنویسی:
- کاملا اختصاصی بوده و هر ویژگی یا قابلیتی که نیاز داشته باشید توسط برنامه نویس برای شما پیادهسازی خواهد شد.
- امنیت بسیار بالا
- امکان گسترش پروژه تا هر اندازه که طلب کنید.
- تمام طراحی صفحات و جرئیات بخشها طبق نظر کارفرما و سلیقه وی اتفاق میافتد.
نقاط ضعف طراحی سایت با کدنویسی:
- هزینه بالای طراحی و پیادهسازی
- هزینه بالای نگهداری
- نیازمند مدت زمان طولانی جهت پیادهسازی وبسایت
- افزودن کمترین قابلیتهای دلخواه با صرف هزینههای بالا همراه است، زیرا کدنویسی بسیار تخصصی میباشد.

نتیجهگیری
پاسخ به پرسش “طراحی سایت با وردپرس یا کدنویسی؟! کدام بهتر است؟ مانند مقایسه سیب و پرتقال است!
و این به این معناست که نمیتوان یک روش را به صورت حتمی از روش دیگر برتر دانست. زیرا هر یک مزایا و معایب خود را دارند و باید با توجه به حوزه کاری و خواستهها و اهداف، یک روش را انتخاب نمود.
پس برای آن که مناسبترین راه برای طراحی سایت را برگزینید، بهتر است با یک متخصص در این زمینه مشورت نمایید تا با انتخاب یک روش نامناسب، وقت و هزینه خود را تلف نکنید!