افراد زیادی هستند که تصمیم به یادگیری ساخت اپلیکیشن دارند، شاید شما یکی از آنها باشید ولی نمیدانید از کجا شروع کنید؛ اگر قصد دارید یک اپلیکیشن موبایل برای پلتفرم های مختلف مانند اندروید و ios و یا یک وب سایت برای خود طراحی کنید حتما باید به طور کامل این مطلب را مطالعه کنید. دقت به نکاتی که در این مقاله آورده شده است، برای شروع کار طراحی اپلیکیشن شما حیاتی و ضروری میباشد.
شروع ساخت اپلیکیشن برای Android
برای برنامه نویسی و تولید اپلیکیشن های Android شما باید زبان های Java یا Kotlin را بلد باشید. برای افرادی که هیچ تجربه ای در این زمینه ندارند توصیه میشود ابتدا یک دوره برنامه نویسی جاوا برای اندروید شروع کنند. البته مستندات توسعه دهندگان گوگل هم مناسب یادگیری هست ولی برای افرادی که به انگلیسی تسلط دارند و حداقل قبلا تجربه ی برنامه نویسی داشته اند .
قبل از اینکه شروع به تولید اپ برای Android بکنید باید این نکته را در نظر داشته باشید که در بازار موبایل ها و دستگاه های بسیار زیادی برای این سیستم عامل وجود دارد چون Android برخلاف iOS اوپن سورس است و شرکت های مختلف روی دستگاه های خود آنرا سازگار کرده اند از جمله موبایل های هوشمند انواع برند ها، تبلت های مختلف و در نهایت دستگاه ها و اندروید باکس های زیادی هستند که از اندروید بهره میگیرند. طوری شده است که حتی تلویزیون های خانگی با سیستم عامل اندرویدی عرضه میشوند. اما جای نگرانی نیست بعد از درک مفاهیم گستردگی اندروید و سازگاری اپلیکیشن خود با دستگاه های مختلف شما بازار بزرگی از موبایل ها را در دست خواهید گرفت .
شروع ساخت اپلیکیشن برای iOS
شما باید زبان های برنامه نویسی Objective-C و Swift را یاد بگیرید. اما دقیقا کدام یک را باید انتخاب کنید؟ اگر قصد شما از یادگیری برنامه نویسی iOS این است که محصول شخصی خود را تولید کنید swift گزینه ی بهتری خواهد بود.swift در سال 2014 معرفی شد و از آن زمان تا کنون بازخورد های مثبتی دریافت کرده است . ولی اگر قصد دارید برنامه نویسی iOS را با هدف استخدام شدن در شرکت های برنامه نویسی یاد بگیرید گزینه ی Objective-C گزینه ی بهتری خواهد بود.
هزاران اپ iOS وجود دارد که با Objective-C ساخته شده است برای بروزرسانی و مدیریت آنها نیاز به برنامه نویس Objective-C است. شرکت اپل کتابخانه ی توسعه دهندگان iOS را فراهم کرده است که مستندات بسیار خوبی برای برنامه نویسان موبایل است . شما میتوانید آموزش ها و ویدیوهای بسیاری را پیدا کنید که به شما در برنامه نویسی iOS کمک خواهند کرد. با استفاده از این مستندات پیچیدگی یادگیری توسعه ی اپ های iOS به بخش های کوچک تقسیم میشود و شما به راحتی میتوانید انها را یاد بگیرید . در حقیقت بخش توسعه دهندگان iOS وبلاگ های آموزشی زیادی است .
برای شروع ساخت اپلیکیشن اندروید اول این سوالها را از خودتان بپرسید:
- چرا می خواهید یک اپلیکیشن بسازید؟
- آیا با ساختن این اپلیکیشن مشکلی از جامعه ای کوچک یا بزرگ حل می شود؟
- پاسخ دادن به این سوال ها تعیین می کند که آیا برنامه شما موفق خواهد بود یا خیر.
ایده اپلیکیشن خودتان را ترسیم کنید
دوست دارید یک اپلیکیشن بسازید اما ایده ای ندارید؟ در اینصورت باید دنبال یک مشکلی بگردید که همه یا جامعه ای از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. مثل خیلی از این اپلیکیشن هایی که در کافه بازار یا گوگل پلی می بینید. مثل اسنپ! ساخت هر برنامه و اپلیکیشنی با یک ایده شروع می شود. لزومی ندارد این ایده حتما خیلی بزرگ، خلاقانه و یا خیلی چشمگیر باشد. فقط باید ایده تان به اندازه کافی خوب و مناسب باشد. اولین کاری که باید بکنید این است که ایده مورد نظرتان را روی کاغذ ترسیم کنید. هدف از این کار، ملموس کردن این ایده است. قبل از شروع ساخت اپلیکیشن، شما باید این اپلیکیشن و خصوصیات آن را مشخص کنید؛ به همین سادگی. برای ترسیم ایده تان به ابزار و وسایل خاصی نیاز ندارید. یک مداد و دفترچه یادداشت بردارید و شروع کنید. شما باید اپلیکیشن مورد نظرتان را روی کاغذ طراحی کنید، لیستی از ویژگی های آن تهیه کنید و ببینید این ایده روی کاغذ جان می گیرد یا نه؟
سوالات زیر میتواند در این مرحله به شما کمک کنند:
- دقیقاً میخواهید این برنامه چه کاری انجام دهد؟
- فکر میکنید این اپلیکیشن چگونه میتواند توجه مردم را به خود جلب کند؟
- این اپلیکیشن چه مشکلی را باید حل کند؟
- چگونه زندگی را برای مردم ساده میکند؟
- دوست دارید این اپلیکیشن چگونه به بازار عرضه شود؟
درباره طرح یا ایده خود تحقیق کنید
اپلیکیشن های دیگری که در این زمینه کار می کنند را پیدا کنید احتمالا فکر می کنید که یک ایده عالی و خاص دارید که می تواند تغییرات بزرگی در زندگی مردم ایجاد کند، اگر نگاهی به آمار اپلیکیشن موبایل که تا کنون طراحی شده است بندازید احتمالا ناامید خواهید شد. طبق تحقیقاتی که بدست آمده در حال حاضر ۲.۸ میلیون اپلیکیشن طراحی شده است. بنابراین طراحی اپلیکیشن IOS اندروید و ۲.۲ میلیون اپلیکیشن موبایل که پیش از این طراحی نشده باشد، بنظر غیر ممکن می رسد.
وظایف اصلی اپلیکیشن موردنظرتان را تعریف کنید
در شروع ساخت اپلیکیشن درباره این فکر کنید که اپلیکیشن شما چه کارهایی باید انجام دهد و آنها را لیست کنید. اگر فکر می کنید لیست چیزهایی که باید بنویسید تمام شده، در انتها نگاهی دقیقتر به آن بیاندازید. از خودتان بپرسید آیا واقعا این اپلیکیشن مورد نیاز است؟ این هم خوب است که به پروژه رویاییتان با انتظارات فوق العاده فکر کنید. اما حالا وقت آن نیست به اپلیکیشنی بینقص با فیچر های برجسته فکر کنید این را بدانید هیچ اپلیکیشنی کامل نیست و در ابتدا از یک ایده بسیار ساده شروع به پا گرفتن کرده است. هیچ گاه تلاش نکنید یک اپلیکیشن همه کاره بسازید. به آن سمت نروید.
مشاهده شده حتی در محیط های حرفه ای، با چنین رویکردی در انتها نتیجه ای با مشکلات بسیار و کارایی اندک ،حاصل شده است. اگر آخرین پروژه ای که انجام دادید به سختی به پایان رسید. پس شما مبتدی هستید، لذا سعی کنید بیشتر لذت ببرید، لذت بردن موثرترین راه برای یادگیریست. در پایان مجددا نگاهی به لیستتان بیاندازید اگر خیلی طولانی شده ،شروع به خط زدن فیچر هایی کنید که اپلیکیشنتان میتواند بدون آنها کار کند.به یاد داشته باشید این برای شما ورژن اول است. باید همه چیز را ساده بگیرید، لیست اولیه نیازها فقط شامل چیزهای اساسی است .
برای مثال در یک شبکه ارتباط جمعی لیست اولیه شامل موارد زیر است:
- کاربران میتوانند اکانت بسازند.
- رمز عبور خود را بازیابی کنند.
- یا رمز عبور خود را عوض کنند.
- لینکهایی ساده پست کنند.
- روی لینکها نظر بدهند.
- کاربران پروفایلی دارند که تاریخچه و فعالیت آنها را نمایش میدهد.
این ویژگی ها لیست اصلیترین کارهاست ، سایر ویژگی ها مانند:
- کاربران میتوانند به شبکه های اجتماعی دیگر ارسال داشته باشند.
- نظراتشان را پاک کنند.
- نظراتشان را اصلاح کنند.
- اکانت خود را کاملا پاک کنند.
اینها مواردی هستند که میتوانند بعدا انجام شوند یعنی در مرحله دوم ،پس ابتدا نسخه 1 خود را تولید کنید.
زبان مناسبی برای پیاده سازی اپلیکیشن انتخاب کنید
برای برنامه نویسی اندروید زبان جاوا و کاتلین بهترین گزینه هستند و دلایلی زیادی برای انتخاب آنها وجود دارد که توصیه می شود اگر در مرحله شروع هستید آموزش ساخت اپلیکیشن اندروید با جاوا بهترین گزینه برای یادگیری شماست.
معرفی بهترین زبان های برنامه نویسی اندروید
محیط برنامه نویسی اندروید (برنامه ساخت اپلیکیشن اندروید) خود را انتخاب کنید
محیط برنامه نویسی اندروید (IDE) محیطی است تا بتوانید کارهای مربوط به کد نویسی اندروید را در آن مدیریت کنید. از نرم افزارهای ساخت اپلیکیشن اندروید می توان به موارد زیر اشاره نمود:
اندروید استودیو، زامارین، اکلیپس، بیسیک فور اندروید، فون گپ و … ولی سوال اینجاست که کدام یکی از اینها بخصوص به عنوان نقطه شروع یادگیری برنامه نویسی اندروید بهتر است؟ همانطور که گفتیم برنامه های ساخت اپلیکیشن اندروید مختلفی وجود دارد ولی پیشنهاد گوگل به شما استفاده از برنامه اندروید استودیو ( Android studio) است.
جمع بندی
مراحل ساخت یک اپلیکیشن، محدود و ثابت نیستند اما ما در بالا به مؤثرترین تکنیکهای چگونگی شروع ساخت اپلیکیشن موبایل اشاره کردیم. توصیه ما به شما این است در هر مرحله از کار ساخت اپلیکیشن از خودتان بپرسید که در کجای مسیر قرار دارید و قدم بعدی را به بهترین شکل ممکن بردارید. به پیشرفت، حرکت مداوم و کسب بینش و آگاهی ادامه بدهید و متوقف نشوید. از قبل تصمیم بگیرید که این اپلیکیشن را برای تاثیر گذاشتن می سازید یا فقط جنبه سرگرمی دارد.