ایراکد > آکادمی > آموزش برنامه نویسی > جاوا چیست؟ و هرآنچه که درباره جاوا باید بدانید
در این قسمت از آموزش برنامه نوسی قصد داریم تا شما را با جاوا و کاربرد های آن آشنا کنیم همانطور که می دانید، جاوا زبان پویا و اساسی خیلی از پلتفرم ها محسوب می شود. ویژگی جاوا این است که روی سیستم عامل های مختلف کار میکند اگر بخواهید یه برنامه نویس کامل در حوزه اپلیکیشن های موبایل یا حتی حوزه وب باشید ما به شدت به شما توصیه می کنیم که جاوا را بیاموزید اگر دنبال یک زبان برنامه نویسی منحصر به فرد و پرکاربرد می گردید این مقاله را از دست ندهید.
برنامه ها و وب سایت های زیادی وجود دارند که تا زمانی که جاوا را نصب نکنید کار نمی کنند. جاوا سریع، ایمن و قابل اعتماد است. از لپ تاپ گرفته تا مرکز داده، کنسول بازی گرفته تا ابر رایانه علمی، تلفن همراه گرفته تا اینترنت، جاوا همه جا است؛ پس نیاز به یادگیری جاوا برای کسانی که به فکر ارتقا برنامه های خود هستند وجود دارد.
جاوا JAVA یک زبان برنامه نویسی در ارائه خدمات برنامه نویسی تحت وب است که درسال 1994 توسط یکی از مهندسین شرکت سان (sun) به نام جیمز گوسلینگ نوشته شد، جیمز از نوشتن برنامه با ++C خسته شده بود و جاوا را برای رفع نیازهای خود طراحی کرد.
نام جاوا از نام يك قهوه گرفته شده است و دلیلش این بود که تیم برنامه نویسان اين زبان به قهوه جاوا خیلی علاقه داشتند. این موضوع در لوگوی جاوا هم مشهود است!!
جاوا زبان مادر برای سیستم عامل سولاریس است، مهم ترین ویژگی جاوا این است که اساسا شی گراست به این معنی که توانایی استفاده مجدد و مکرر از کدهای از پیش نوشته شده را دارد. برنامه نویسانی که با C++ آشنا هستند خیلی راحت و سریع می توانند JAVA را یاد بگیرند.
Java Runtime Environment (JRE) همان چیزی است که هنگام اجراي نرم افزار هاي جاوا نياز است. JRE متشکل از ماشین مجازی جاوا (JVM) ، کلاسهای اصلی پلتفرم جاوا و کتابخانه های پشتیبانی پلتفرم جاوا است.
نرم افزار افزونه جاوا چیست؟
نرم افزار Java Plug-in جز Java Runtime Environment (JRE) است. JRE به افزونه های نوشته شده به زبان برنامه نویسی جاوا اجازه می دهد تا در مرورگرهای مختلف اجرا شوند. نرم افزار Java Plug-in یک برنامه مستقل نیست و به طور جداگانه قابل نصب نیست.
ماشین مجازی جاوا تنها یکی از جنبه های نرم افزار جاوا است که در تعامل با وب نقش دارد. ماشین مجازی جاوا دقیقاً در زمان اجرای نرم افزار جاوا شما تعبیه شده است و به اجرای برنامه های جاوا کمک می کند.
زبان جاوا شهرت زیادی دارد و یکی از علل اصلی آن شیگرا بودن این زبان است، برای توضیح این مفهموم باید با مفاهیمی همچون کپسوله کردن، وراثت و چند ریختی آشنا باشيد.
قابل حمل بودن : برنامه جاوا پس از کامپایل به دستوراتی تبدیل میشوند که برای ماشین مجازی جاوا قابل فهم است، این دستورات بایت کد نام دارد. ماشین مجازی جاوا هم بایت کد را به کد ماشین که برای سخت افزار کامیپوتر قابل فهم است، تبدیل میکند. بنابراین بایت کدها را میتوان در هر جای شبکه، روی هر کلاینت یا سروری که یک ماشین مجازی جاوا دارد، اجرا کرد. در مقابل، بسیاری از زبانهای برنامهنویسی مانند COBOL ،C++، Visual Basic و Smalltalk، برنامه را به یک فایل باینری کامپایل میکنند. فایلهای باینری، خاص پلتفرم هستند. بنابراین فایل باینری برنامهای که برای ماشینهای ویندوز نوشته شده، نمیتواند روی یک ماشین مک یا یک ماشین مبتنی بر لینوکس اجرا شود.
مقاوم بودن : مقاوم بودن به این معنی است که کمتر اتفاق میافتد که برنامه درهم شکسته شود یا اصطلاحا crash کند، اشیا جاوا تنها میتوانند به اشیا واقعی ارجاع دهند و نه به هر جای دلخواه از حافظه. مکانیزمهای قوی جاوا برای تخصیص و آزادسازی خودکار حافظه و مدیریت خطا نیز بر مقاوم بودن برنامهها اضافه میکند .
پلتفرمهای جاوا از دو بخش اصلی رابطهای برنامه نویسی کاربردی (API) برای جاوا و ماشین مجازی جاوا (Java Virtual Machine یا به اختصار JVM) تشکیل شدهاند.
در پلتفرم جاوا در واقع کتابخانههایی از کدهای کامپایل شده است که شما میتوانید از آنها در برنامه خود استفاده کنید. در نتیجه، نیاز نیست شما برای هرچیزی کد بزنید و فقط از توابع آماده شده در رابط برنامه نویسی کاربردی جاوا استفاده کنید!
برنامههای جاوا توسط برنامه دیگری به نام ماشین مجازی جاوا اجرا (یا تفسیر) میشود. به طور دقیقتر، برنامههای جاوا پس از کامپایل، به دستوراتی تبدیل میشوند که بایت کد نامیده میشوند. این دستورات، که شبیه به دستورات ماشین است، برای ماشین مجازی جاوا قابل فهم است. ماشینهای مجازی جاوا هم با دریافت دستورات بایت کد، آنها را به زبان ماشین تبدیل میکنند و برنامه روی ماشین موردنظر اجرا میشود.
۱. (Java SE (Standard Edition: این پلتفرم شامل کتابخانههای اصلی زبان برنامه نویسی جاوا است و با استفاده از آن، کاربران میتوانند برنامههای جاوا خود را برای دسکتاپ، سرورها و محیطهای جاسازی شده توسعه دهند. مولفههای این پلتفرم، شامل کیت توسعه جاوا (JDK)، محیط زمان اجرای جاوا (JRE) و رابط برنامهنویسی کاربردی (API) این پلتفرم است. کیت توسعه جاوا، شامل JRE، کامپایلرها و اشکال زدایی هایی است که برای توسعه افزونهها و برنامههای کاربردی موردنیاز است. محیط زمان اجرا هم شامل کتابخانهها، ماشین مجازی جاوا و سایر مولفههای موردنیاز برای اجرای افزونه ها و برنامههای جاوا است.
۲. (Java EE (Enterprise Edition: این پلتفرم، به عنوان نسخه تجاری برای ساخت وب و برنامههای تجاری ارائه شد. این پلتفرم با نام J2EE شناخته شده است. با کمک این پلتفرم میتوانیم برنامههایی ایجاد کنیم که میتواند با کلاینتهای مبتنی بر اینترنت شامل مرورگرهای وب، کلاینتهای مبتنی بر CORBA و حتی سرویسهای وب میتنی بر REST و SOAP، تعامل داشته باشد.
۳. (Java ME (Micro Edition: این نسخه، یک پلتفرم سبک وزن برای توسعه تلفنهای همراه است که در گذشته با عنوان J2ME شناخته میشد. این نسخه، برتری خود را در عرصه توسعه ابزارهای جاسازی شده یا دستگاههای تعبیه شده ثابت کرده و الان در تلاش است در عرصه توسعه گوشیهای هوشمند نیز پیشرو باشد.
۴. Java FX: این پلتفرم، یک پلتفرم پیشرفته واسط گرافیکی کاربر است. به عنوان مثال، JavaFX Scene Builder، یک ابزار طراحی بصری است که کاربر میتواند به صورت بصری و بدون کد زدن، واسطهای گرافیکی موردنظر خود را ایجاد کند. کاربران مولفههای واسط کاربری را از منو مولفهها انتخاب میکنند و این مولفهها، در فضای کاری نمایش داده میشود. سپس کاربر میتواند ویژگیهای این مولفهها را تغییر دهد یا فایلهای css را برای تنظیم شمایل و استایل، به این مولفهها اعمال کند.
ما در این مقاله با جاوا و علت محبوب شدن آن آشنا شديم و به دو ویژگی اساسی آن یعنی قابل حمل بودن و مقاوم بودن پی بردیم ، پلتفرم های جاوا را معرفی کردیم و گفتیم که شامل نوع های خاصی همچون Standard Edition ،Enterprise Edition ،Micro Edition، Java FX می شود، امیدواریم این مقاله مفيد واقع شده باشد.
اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید
related blogs
همیشه در کنار شما هستیم
برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.
همیشه در کنار شما هستیم
برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.
آکادمی ایراکد
مشاوره فنی و تخصصی رایگان
جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود
Comments
جای شما در میان برندهایی که به ما اعتماد کردند، خالیست
Our Customers
Registration Form
آدرس دفتر مرکزی:
تهران ، جردن ، خیابان تابان غربی ، برج نور ، طبقه ۱
تهران ، میرداماد ، تقاطع نور و تابان غربی ، برج اداری تجاری نور ، طبقه ۱
فروش :
پشتیبانی :
همراه :
تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شرکت ایراکد می باشد
Registration Form