معرفی جامع بهترین زبان برنامه نویسی اندروید

معرفی جامع بهترین زبان برنامه نویسی اندروید

مقدمه

در عصرحاضر ظهور تلفن‌های هوشمند، باعث شد صنعت برنامه نویسی موبایل هم رونق بگیرد. امروزه اندروید به یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین زبان‌های برنامه‌نویسی در دنیا تبدیل شده است زیرا به دلیل کاربرپسند بودن و در دسترس بودن برنامه ‌های موبایل نسبت به صفحات وب، غالب کسب‌وکارها علاقمند هستند نسخه اپلیکیشنی وب‌سایت‌های خود را نیز در اختیار کاربران قرار دهند. زبان های زیادی برای برنامه نویسی اندروید وجود دارد که می توانید با آنها اپلیکیشن اندروید تولید کنید.

آنچه در این مقاله می خوانید:

در عصرحاضر ظهور تلفن‌های هوشمند، باعث شد صنعت برنامه نویسی موبایل هم رونق بگیرد. امروزه اندروید به یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین زبان‌های برنامه‌نویسی در دنیا تبدیل شده است زیرا به دلیل کاربرپسند بودن و در دسترس بودن برنامه ‌های موبایل نسبت به صفحات وب، غالب کسب‌وکارها علاقمند هستند نسخه اپلیکیشنی وب‌سایت‌های خود را نیز در اختیار کاربران قرار دهند. زبان های زیادی برای برنامه نویسی اندروید وجود دارد که می توانید با آنها اپلیکیشن اندروید تولید کنید. برای اینکه متوجه شوید بهترین زبان برنامه نویسی اندروید کدام زبان است؟

ابتدا توضیح می دهیم که زبان برنامه نویسی اندروید چیست و بعد در مورد چند تا از بهترین زبان ها توضیحاتی را ارائه کنیم تا با مزایا و معایب هر کدام آشنا شوید و بتوانید تصمیم بگیرید.

بهترین زبان برنامه نویسی اندروید

زبان برنامه نویسی اندروید چیست ؟

اندروید یکی از بهترین و قوی ترین و محبوب ترین و پراستفاده ‌ترین سیستم عامل موبایل در جهان است و گوشی های هوشمند بیشتر کاربران جهان با زبان اندروید است یعنی سیستم عامل آن به زبان برنامه نویسی اندروید نوشته شده است.

کاربرد زبان برنامه نویسی اندروید در طراحی اپلیکیشن های اندرویدی توسط توسعه دهندگان است که در نهایت کاربران می توانند از این اپلیکیشن ها برای ایجاد ارتباطات وبه دست آوردن اطلاعات استفاده کنند، و از آنها برای رفع نیازهای مربوط به کارهای روزمره و تجاری خود بهره ببرند، و از طرفی توسعه دهندگان هم که به عنوان یک برنامه نویس اندروید فعالیت می کنند با کسب درآمد از برنامه نویسی اندروید درآمد زایی کنند.

 

 زبان برنامه نویسی جاوا (Java)

زبان برنامه نویسی جاوا

 

زمانی که کسی تصمیم می گیرد به سمت برنامه‌نویسی اندروید بیاید، اولین زبانی که با آن روبرو می‌شود، جاوا است. از نظر خیلی از برنامه نویس‌ها، زبان اصلی برنامه‌نویسی اندروید، زبان جاوا است. جاوا مناسب‌ترین زبان برای یادگیری در توسعه اپلیکیشن‌های موبایل است زیرا برنامه‌های نوشته شده با استفاده از جاوا قابل اجرا بر روی تمام پلتفرم‌های موجود برای اندروید می‌باشد.

اما متاسفانه، زبان برنامه‌نویسی جاوا کمی پیچیده است و این پیچیدگی بزرگ‌ترین مانع برای بسیاری از افرادی است که می‌خواهند برنامه‌نویسی اندروید را شروع کنند. به همین دلیل است که میگویند توانا بود هرکه جاوا کار بود و این یعنی اگر یک برنامه‌نویس تازه کار هستید باید تلاشتان را چهار برابر کنید.

البته همه این‌ها به این معنی نیست که جاوا یک زبان برنامه نویسی خوب نیسیت. برخلاف آن، این اشتباه است که یک زبان را بد بدانیم. همچنین درست است که بسیاری از ناراحتی های جاوا وجود دارد، ولی می‌توان با جاوا یک کد تمیز (Clean Code) را نوشت. به همین دلیل بسیاری از مردم جاوا را دوست دارند و همچنین یکی از گسترده‌ترین زبان‌های برنامه نویسی اندروید در دنیا است که تقریبا همه کاره است. به همین دلیل جاوا محبوب‌ترین زبان برنامه نویسی بین برنامه نویسان محسوب می شود.

 

زبان برنامه نویسی کاتلین (Kotlin)

مدتی است که زبان برنامه نویسی کاتلین به یکی از جدیدترین زبانهای برنامه نویسی اندروید تبدیل شده است و گوگل آن را بخوبی پشتیبانی می کند و می توان آن را به عنوان یک زبان جدید اندروید مشابه کارکرد جاوا ولی با کدهای خلاصه تر دانست و خوب است تا بدانید که اکثر برنامه های غیر بازی با جاوا (Java) یا کاتلین (Kotlin) ساخته شده اند.

تفاوت در این است که کاتلین به کد “boilerplate” کمتری نیاز دارد، یعنی این که سیستم برای خواندن آن ساده تر و آسان عمل می کند. به طور خلاصه زبان برنامه نویسی کاتلین برای وقتی که اولین بار می خواهید برنامه های اندرویدی را طراحی و توسعه دهید مناسب است.

 

زبان کاتلین

 

بنابراین، مسلما کاتلین (Kotlin) یک نقطه شروع آسان تر برای تازه کاران است و این واقعیت که هنوز می توانید از اندروید استودیو برای این برنامه نویسی استفاده کنید، یک نکته بزرگ است. با توجه به این که کاتلین هم زبانی است که  پیچیدگی های خاص خود را دارد ، برای ساختن یک برنامه اندرویدی با این زبان باید موارد زیادی را درباره آن یاد بگیرید. در صورتیکه اگر جاوا بلد باشید کار کردن با کاتلین برای شما راحت تر می شود.

 

زبان برنامه نویسی پایتون (Python)

برای ساخت و توسعه نرم افزارهای اندروید، پایتون یکی از زبان‌های سطح بالا می باشد. پایتون یک زبان برنامه‌نویسی شی گرا (object-oriented) است که گزینه‌هایی مانند اتصال پویا و تایپ پویا را دارد. که همین موارد باعث شده تا زبان پایتون به یکی از جذابترین زبان‌های برنامه‌نویسی برای توسعه اندروید تبدیل شود.

یکی از مزیت های پایتون این است که در مقایسه با دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی کمی ساده‌تر است به نوعی که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد که راحت کدهای آن را بخوانند و ترجمه کنند. همین موارد باعث می‌شود که مدت زمان توسعه و ساخت اپلیکیشن اندروید کاهش یابد.

امروزه پایتون یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی اندروید به شمار می‌آید و در سال ۱۹۹۱ توسط فردی به نام Guido van ایجاد شد. از Python برای ایجاد کتابخانه‌های اندروید، عملکردها و کارهای پردازش و … نیز استفاده می‌شود.

زبان سی یا سی پلاس پلاس (C++/C)

 

زبان برنامه نویسی اندروید سی پلاس پلاس

 

اندروید استودیو با استفاده از Android NDK (کیت توسعه بومی) از کدهای  C++ / C  هم پشتیبانی می کند. یعنی شما کدی را می نویسید که در دستگاه مجازی جاوا اجرا نمی شود، بلکه بصورت محلی روی دستگاه اجرا می شود و کنترل بیشتری بر چیزهایی مانند تخصیص حافظه می دهد. برای برنامه های فشرده مانند بازی های سه بعدی، این کار به شما امکان می دهد عملکرد اضافی را از خارج از دستگاه اندروید انجام دهید. همچنین شما قادر خواهید بود از کتابخانه هایی که در C یا ++ Cنوشته شده اند نیز استفاده کنید.

با این وجود، تنظیم آن نیز بسیار سخت تر است، اشکالات بیشتری را معرفی می کند و انعطاف پذیری کمتری دارد و اگر می خواهید یک بازی رایانه ای ایجاد کنید احتمالاً بهتر است از یک موتور بازی آماده مانند Unity استفاده کنید.

 

زبان برنامه نویسی سی شارپ #C

زبان سی شارپ یک نسخه ساده تر و شی گرا از C و++C  محسوب می شود که توسط مایکروسافت طراحی شده است. این زبان دارای قدرت ++C  و آسان بودن ویژوال بیسیک است و به عنوان یک نسخه ساده از جاوا نیز نام برده می شود. سی شارپ همانند جاوا، قابلیت بازیافت حافظه (زباله‌روبی ) را دارد و این یعنی در مواردی مانند کمبود حافظه و آزاد کردن رم نیازی به نگرانی نیست. در عین حال سی شارپ جدید تر از جاوا است. انتخاب بهترین زبان برای برنامه نویسی اندروید معمولا بستگی به سلیقه فرد دارد.

اگر میخواهید شروعی آسان و در عین حال قدرتمند داشته باشید پیشنهاد میشود از ترکیب #C  و Unity استفاده کنید. یونیتی یک موتور بازی سازیاست یعنی میتواند محاسبات فیزیکی و رندرهای گرافیکی 3D را انجام دهد و یک IDE همانند اندروید استودیو است. یونیتی یک ابزار رایگان است و به کمک آن میتوان فقط با چند خط کد یک بازی را در کمتر از یک ساعت ایجاد کرد. بدون اغراق یونیتی واقعا قدرتمند است، و ابزار مورد استفاده بسیاری از استودیوهای بازی سازی در گوگل پلی است.

 

زبان سی شارپ

 

همچنین سی شارپ میتواند با Xamarin در ویژوال استودیو مورد استفاده قرار گیرد. که میتوان از مزیت چند سکویی ( cross platform ) نیز استفاده کرد (یک پایه کد برای اندروید و iOS). برای یک مبتدی این مسیر کمی دشوار است اما برای یک شرکت کوچک که میخواهد یک برنامه برای اندروید و iOS ایجاد کند مناسب است.

 

زبان برنامه نویسی بیسیک ( Basic)

Basic  نیز بهترین زبان برنامه نویسی اندرویدی است که به وسیله آن نیاز نیست درگیر پیچیدگی برنامه‌نویسی شوید. واقعیت این است که اگر میخواهید، اندروید کار کنید و حوصله کار با زبان‌های سخت و پیچیده را ندارید پیشنهاد میکنم به سمت B4A بروید. در معرفی زبان سی شارپ بسیار شنیده‌اید که این زبان داری قدرت C و آسانی Visual Basic  است. زبان برنامه‌نویسی Basic یک نقطه شروع لذت‌بخش برای یادگیری است.

اما متاسفانه توسط اندروید استودیو به طور رسمی پشتیبانی نمی‌شود و نمی‌توان از بیسیک در Unity یا Xamarin استفاده کرد. اما خبر خوب این است که یک گزینه کم‌تر شناخته شده در بیسیک به نام B4A وجود دارد. B4A  مخفف Basic 4 Android  و همانطور که از اسم آن معلوم است، امکان استفاده از بیسیک در اندروید را ایجاد می‌کند.  این زبان یک گزینه عالی برای برنامه‌نویسی است و می‌توان با آن برنامه‌های قدرتمندی ساخت؛ ولی این زبان برای ساخت بازی مناسب نیست.

 

زبان برنامه نویسی اندروید بهتر

نتیجه گیری

انتخاب زبان برنامه نویسی بستگی به سلیقه و اهداف شما دارد، اگر هدف شما این است که به صورت حرفه ای و عالی در زمینه طراحی سایت یا طراحی اپلیکیشن وارد شوید باید به دنبال انتخابی باشید که تمامی نیاز های مشتریان را به صورت کامل پوشش دهد. در زمینه طراحی اپلیکیشن اندروید کامل ترین و بهترین زبان های برنامه نویسی معرفی شده، جاوا است. اما همانطور که گفتیم این زبان پیچیدگی های خاص خود را دارد و شاید به راحتی نتوانید آن را فرابگیرید.

اما اگر نمی خواید درگیر جاوا شوید، پیشنهاد ما برای فراگیری زبان های برنامه نویسی اندروید، سی شارپ و با تکنولوژی زامارین است  که با کمترین درگیری، می توانید شروع به نوشتن اپلیکیشن کنید. اگر دنبال یک برنامه نویسی ساده برای اندروید هستید و خیلی حرفه ای بودن کار برای شما حائز اهمیت نیست، بدون شک انتخاب زبان برنامه نویسی بیسیک را به شما پیشنهاد خواهیم کرد و در پایان اگر دنبال این هستید که متفاوت باشید و در دنیای طراحی اپلیکیشن اندروید کاری نو انجام دهید پایتون و کاتلین بهترین انتخاب هستند.  اگر هر گونه سوال در رابطه با برنامه نویسی اندروید داشتید حتما در قسمت نظرات با ما درمیان بگذارید.

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره رایگان

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form