زبان برنامه نویسی c++ چیست ؟

مقدمه

زبان سی پلاس پلاس چیست؟ توسط بی‌یارنه استراس‌تروپ دانمارکی در سال ۱۹۷۹ درآزمایشگاه‌های بل (Bell Labs) ساخته شد و هدف او از ساخت این زبان بهبود زبان c بوده است و آن را در ابتدا C" با کلاس " (C With Classes) نام‌گذاری نمودند ولی در سال ۱۹۸۳ به ++ c تغییر نام داد.

آنچه در این مقاله می خوانید:

برنامه نویسی c++ یک زبان برنامه نویسی سطح میانی,همه منظوره، چند رگه و شی گرا است منظور از سطح میانی یعنی دارای قابلیت های زبان برنامه نویسی سطح بالا و سطح پایین است. این زبان برنامه نویسی دارای قابلیت‌های انواع داده ایستا، نوشتار آزاد، چندمدلی، زبان ترجمه شده با پشتیبانی از برنامه‌ نویسی ساخت‌یافته، برنامه‌ نویسی شیءگرا، برنامه‌ نویسی جنریک است.

کتابخانه های استاندارد c++ :

در ابتدا باید بدانید استاندارد های c++ شامل دو قسمت هسته زبان و کتابخانه های استاندارد می باشد. این برنامه ها  از کلاس ها و توابع تشکیل شده اند . برنامه نویسان برای نوشتن کد های خود نیاز به توابع و کلاس هایی دارند که در اکثر موارد مشابه هستند پس کتابخانه  های استاندارد c++  مجموعه از توابع و کلاس ها را جمع اوری کرده است و باعث افزایش کارایی و سرعت میشود.

همچنین کتابخانه ها باعث یادگیری اسانتر زبان میشوند.کتابخانه استاندارد ++C شامل کتابخانه استاندارد C با یک سری تغییرات برای بهبود عملکرد ان است. فایل برنامه ها با زبان c++ در اکثر موارد با پسوند های cppیا cxx ذخیره می شوند.

موارد استفاده از سی پلاس پلاس چیست؟

موارد استفاده از سی پلاس پلاس :

این زبان را بایستی از دو جنبه داخل ایران و خارج از ایران مورد بررسی قرار داد چون این دو مقوله 180 درجه با یک دیگر متفاوت هستند.در داخل ایران از این زبان تنها به صورت اکادمی و اموزشی استفاده می کنند به صورتی که این زبان را تنها به دانشجویان و دانش اموزان اموزش می دهند ولی استفاده کاربردی از ان ندارند اما این مسئله در خارج از ایران کاملا متفاوت است.

در خارج از ایران علاوه بر این که این زبان را اموزش می بینند از این زبان به صورت عملی نیز استفاده می کنند یعنی بیشتر برنامه ها و اپلیکیشن های انها  با این زبان است و در زندگی روزمره خود با ان سروکار دارند

از جمله موارد استفاده از این زبان : سخت افزار های رباتیک در انواع صنایع، صنعت فضایی، سیستم های معماری و بانکی، صنعت خودرو سازی، صنعت بازی سازی، سیستم های کامپیوتری ، سیستم های خانگی و یا سیستم های رباتیک و هوش مصنوعی، تجهیزات مجهز به حسگر ها و هوش مصنوعی در علم پزشکی، نرم افزار های مهندسی و همچنین سیستم عامل ها و بسیاری از موارد دیگری که میتوان نام برد توسط زبان سی پلاس پلاس برنامه نویسی و پیاده سازی شده اند.

ویژگی‌های معرفی شده زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس چیست؟

 

در مقایسه با C زبان ++C ویژگی‌های جدیدی را معرفی کرده است از جمله این ویژگی ها : تعریف متغیر به عنوان عبارت، تغییر نوع‌ داده ها و استفاده از توابع new/delete، اضافه شدن نوع داده bool، وجود توابع درون‌خطی ، وجود آرگومان پیشفرض ، گرانبارسازی عملگر و تابع، فضای نام و عملگر تعیین حوزه ::، وجود کلاس‌ها مانند  کلاس‌ها وراثت، اعضای تابع، توابع مجازی، کلاس‌های انتزاعی، و سازنده‌ها و کنترل نوع زمان اجرا، عملگرهای سربار شده ورودی (<<) و خروجی (>>).

 

سی پلاس پلاس همان سی است؟

 

حتما این سوال برای شما پش آمده است که ایا زبان c با  c++یکسان است یا با هم تفاوتی دارند؟ باید گفت هم بله و هم خیر! زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس بسط یافته و پیشرفته تر از سی است و به زبان دیگر میتوان گفت این دو مجزا از هم هستند.یکی از ویژگی های قابل توجه زبان c++ پیاده سازی  ساده تر ان است به این معنی که شاید نوشتن یک قطعه کد به زبان c زحمت بیشتری نسبت به نوشتن همان قطعه کد به زبان c++ داشته باشد.علاوه بر این ها مسائل کلاس ها توابع مجازی ارث بری مدیریت خطا و … در زبان سی پلاس پلاس معرفی شدند.

نکات مهم قبل از شروع کدنویسی:

نکات مهم قبل از شروع کدنویسی c++

1-یادگیری زمان بر: منظور این است که یکروزه نمتوانید این زبان را بیاموزید و حداقل نیازمند یک دوره ی 1تا 3 ماهه هستید.این زبان را میتوانید خودتان هم بیاموزید ولی زمان بیشتری را از شما میگیرد پس ساده ترین راه اموختن این زبان در اموزشگاه ها است.

2-یادگیری این زبان سخت است: از انجایی c++ زبان سطح میانی است یادگیری ان دشوارتر خواهد بود اما نگران نباشید چون مقالات زیادی برای اموزش این زبان وجود دارد.

3-نیازی به یادگیری c  قبل از این نیست: زبان  cو c++  دو زبان کاملا مجزا هستند اما گاهی بعضی از افراد فکر میکنند باید ابتدا زبان c را بیاموزند.اگر با این زبان اشنا باشید کار شما راحتر خواهد بود ولی نیاز ضروری به یاد گیری نیست.

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره فنی و تخصصی رایگان

جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form