وردپرس چیست؟(صفر تا صد وردپرس)

مقدمه

اگر به داشتن کسب و کار اینترنتی علاقه‌مند باشید، احتمالا نام وردپرس را شنیده‌اید.امروزه داشتن یک نسخه الکترونیکی برای فروشگاه به یکی از مهم ترین نیاز های هر کسب و کار تبدیل شده است.چون بسیاری از افراد دانش برنامه نویسی و سرمایه انجام آن را نداشتند از انجام این کار منصرف شدند.اما بعد از ورود سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس هزینه ها بسیار کم شده است و افراد با کمترین سرمایه و در کمترین زمان میتوانند وبسایت خود را طراحی کنند.

آنچه در این مقاله می خوانید:

شاید هنگام جستجو در گوگل با عبارت طراحی سایت وردپرس مواجه شده باشید ولی ندانید که اصلا وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟ و چگونه میتوانیم با  آن یک سایت طراحی کنیم؟ با ما همراه باشید تا در ادامه با این سیستم مدیریت محتوای قدرتمند بیشتر آشنا شوید. جالب است  بدانید که طراحی سایت جزو یکی از پردرامدترین مشاغل است، و طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس یکی از بهترین روش ها برای راه اندازی یک فروشگاه آنلاین است، که به راحتی بدون دانستن حتی یک خط برنامه نویسی میتوانید یک سایت شکیل و  خاص را طراحی کنید و به فروش برسانید و از این طریق درآمد کسب کنید

 

طراحی سایت وردپرس چیست؟

طراحی سایت وردپرس به طور کلی  به معنای استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای ایجاد وب سایت است.

 

وردپرس چیست؟ چه کاربردی دارد؟

وردپرس یک پلتفرم متن باز و رایگان است که به شما امکان می دهد بدون نیاز به دانش کد نویسی، وب سایت هایی با قابلیت ها و طراحی های مختلف ایجاد کنید. این سیستم به دلیل انعطاف پذیری، سهولت استفاده برای کاربران، و هزینه های پایین راه اندازی، بسیار محبوب است و موردتوجه کاربران بسیاری قرار گرفته است.

وردپرس شامل پلاگین و یک سیستم قالب است بنابراین می توانید هر وب سایتی را متناسب با تجارت، وبلاگ، نمونه کارها یا فروشگاه آنلاین خود سفارشی کنید.

این سیستم توسط توسعه دهندگان ماهر و مشتاق، طراحان، و غیره پشتیبانی می شود، و فرصت ایجاد و به اشتراک گذاری را برای هر کسی حتی افراد مبتدی فراهم می کند.

وردپرس در ابتدا تنها یک سیستم رایگان وبلاگ نویسی بود که امکانات خوبی را در اختیار وبلاگ نویسان قرار می داد و بعد به صورت یک سامانه ی مدیریت محتوا یا نرم افزار آزاد و متن باز برای مدیریت محتوای سایت ها معرفی شد.

وردپرس به عنوان نرم افزاری در نظر گرفته می‌شود که برای ایجاد و ویرایش وب سایت توسط مدیر سایت ساخته شده است. برای شروع کار با وردپرس می‌توان وارد «پیشخوان» (داشبورد) سایت خود شد و صفحات جدید ایجاد کرد، در مجله «نوشته» (پُست) قرار داد، ظاهر بصری وب سایت را به‌روزرسانی کرد و کارهای متعدد دیگری را انجام داد.وردپرس چیست؟

منظور از متن باز بودن وردپرس  (open source) چیست؟

در جمله بالا گفتیم وردپرس یک پلتفرم متن باز است حالا شاید براتون سوال پیش بیاد که  متن باز بودن وردپرس یعنی چه؟ منظور از متن باز بودن وردپرس این است  که متعلق به یک شرکت یا نهاد نیست وکد منبع آن برای مشاهده، اصلاح و بهبود بصورت رایگان در دسترس همه است. کد منبع به دستورالعمل های کامپیوتری اشاره دارد که توسط توسعه دهندگان نرم افزار به زبان برنامه نویسی برای دستکاری نحوه کار نرم افزار نوشته می شود.

 

سیستم مدیریت محتوا چیست؟CMS

سیستم مدیریت محتوا(CMS)  یک نرم افزار است که به شما امکان می دهد محتوای دیجیتالی خود را به راحتی ایجاد، مدیریت و منتشر کنید. این سیستم ها به کاربران اجازه می دهند بدون دانش فنی عمیق، محتوا را به صورت هوشمندانه ویرایش و مدیریت کنند.CMS ها معمولا شامل ابزار هایی برای ذخیره سازی، بازبینی و انتشار اطلاعات هستند و امکانات مختلفی را برای همکاری و اشتراک گذاری محتوا بین کاربران فراهم می کنند.

با انواع CMS ها آشنا شویم

CMSها به سه دسته ی کلی تقسیم می شوند:

  • سیستم های مدیریت محتوای اختصاصی(proprietary CMS)
  • سیستم مدیریت محتوای منبع باز (open source CMS)
  • سیستم مدیریت محتوای اشتراکی(Software AS Service or SAAS)

اگر بخواهیم برخی از محبوب ترین CMSها را نام ببریم، عبارتند از: وردپرس، جوملا، دروپال، مجنتو، وپرستاشاپ این سیستم ها به شما کمک می کنند تا براحتی بدون نیاز به نوشتن کد، وب سایت یا فروشگاه اینترنتی خودتان را راه اندازی و مدیریت کنید.

خب حالا بیایید ببینیم اصلا شروع کار وردپرس از کجا بوده و اینکه توسط چه کسی ایجاد شده!

بیشتر بخوانید :

نگاهی به تاریخچه ی وردپرس

 وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای آزاد و منبع باز است که در ابتدا به عنوان یک سیستم وبلاگ نویسی شروع به کارکرد و بعداً به یک پلتفرم جامع برای ایجاد و مدیریت وب سایت ها تبدیل شد. این سیستم در سال 2003 توسط مت مولنوگ و مایک لیتل توسعه یافت. نام وردپرس توسط کریستین اسلک، دوست مت مولنوگ، پیشنهاد شد. وردپرس با زبان پی اچ پی(PHP) برنامه نویسی و از پایگاه داده مای اس کیوال  (MY SQL) استفاده می کند.

این سیستم به سرعت تبدیل به یکی از محبوب ترین ابزارهای ساخت وبلاگ و وب سایت در فضای اینترنت شد و تا سال 2023، بیش از 810 میلیون وبسایت در سراسر جهان با استفاده از وردپرس راه اندازی شده اند.

اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد تاریخچه ی وردپرس هستید، می توانید به مقاله ویکی پدیا مراجعه کنید.

 

قالب های وردپرس (طراحی زیبا و خاص)

قالب وردپرس که به آن تم (theme) نیز گفته می شود، مجموعه ای از فایل های گرافیکی، کدها و استایل ها است که ظاهر وب سایت شما را تعیین می کند. با استفاده از قالب ها، می توانید طرح بندی، تایپوگرافی، رنگ ها و دیگر عناصر وب سایت خود را شخصی سازی کنید. قالب های وردپرس به شما این امکان را می دهند که بدون نیاز به دانش برنامه نویسی؛ وب سایتی زیبا و کاربر پسند ایجاد کنید که برای اهداف مختلفی مانند فروشگاه های آنلاین، وبلاگ ها، سایت های شرکتی و غیره مناسب باشد.

برای انتخاب قالب مناسب برای وبسایت خود، باید به عواملی مانند هدف وب سایت، نیاز های کاربری، سازگاری با موبایل و ریسپانسیو یا واکنشگرا بودن، و همچنین سهولت در شخصی سازی توجه کنید. انتخاب قالبی که با اهداف شما متناسب است، می تواند تجربه کاربری بهتری را برای بازدیدکنندگان وب سایت شما فراهم کند. برای انتخاب بهتر قالب مناسب می توانید مقاله ی بهترین قالب های رایگان وردپرس را مطالعه کنید.

برای دسترسی به قالب های وردپرس میتوانید به بخش پنل مدیریت وردپرس بروید و از منوی نمایش به بخش پوسته ها بروید و در بالای صفحه  روی گزینه ی افزودن پوسته تازه کلیک کنید.

 

افزونه وردپرس:ابزارهای هوشمند برای بهبود عملکرد وبسایت

افزونه های وردپرس که به آن پلاگین نیز گفته می شود، نرم افزارهایی هستند که به وب سایت وردپرس شما وصل می شوند و قابلیت ها یا عملکردهای جدیدی به آن اضافه می کنند یا عملکرد های موجود را افزایش می دهند .

برخی افزونه ها  تغییراتی در ظاهر سایت ایجاد می کنند، یا امکانات جدیدی را اضافه میکنند ،برخی دیگر از افزونه ها در پشت صحنه ی سایت شما تغییر ایجاد می کنند و عملکرد آن بخش را بهبود می دهند. به عنوان مثال، اگر شما بخواهید قابلیتی مانند فرم تماس، رزرو آنلاین، فروشگاه آنلاین یا بهینه سازی سئو را به سایت خود اضافه کنید، می توانید با نصب افزونه های مربوطه، این کار به سادگی بدون نیاز به نوشتن کد انجام دهید.

افزونه ها به شما این امکان را می دهند که ویژگی های مورد نیاز خود را به راحتی و با چند کلیک ساده به وب سایت اضافه کنیدو تقریبا هر نوع وبسایتی را راه اندازی کنید.

افزونه وردپرس

 

با روش های نصب وردپرس آشنا شیم!

نصب وردپرس روی لوکال

در ابتدا برای تمرین و یادگیری وردپرس  و اینکه هزینه ی خرید هاست و دامنه را نداشته باشید میتوانید آن را بر روی کامپیوتر محلی خود نصب کنید. از معروف ترین هاست های خانگی زمپ(xampp) و ومپ (wamp) را می توان نام برد.

 

نصب وردپرس روی هاست

برای اینکه مطالبی که درسایت قرار میدهیم برای دیگر افراد هم قابل رویت باشد باید آن را برروی هاست نصب کنیم و برای این کار باید هاست و دامنه ای خریداری کنید.

 

هزینه طراحی سایت با وردپرس چقدر است؟

درست است که وردپرس رایگان است اما باز هم شامل هزینه هایی میشود:هزینه هایی شامل هاست،دامنه،قالب های غیر رایگان و افزونه هایی که برای سایت شما مورد نیاز است.

در طراحی سایت با وردپرس می توان از قالب های رایگان، پولی یا اختصاصی استفاده کرد.نکته ای که باید توجه کرد این است که هزینه ساخت با وردپرس بسیار کمتر از کدنویسی اختصاصی است. در نتیجه طراحی سایت با کدنویسی که مختص آن کسب و کار با ایده خودشان می شود و برای آنها سفارشی سازی می شود مناسب است.با این تفاوت که هزینه بیشتری هم برایشان متحمل خواهد شد.

حالا که با برخی از مفاهیم وردپرس آشنا شدیم نوبت به این سوال میرسد که اصلا چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟وردپرس چه مزایا و ویژگی هایی دارد؟

نسخه صوتی مقاله، تولید شده با کمک هوش مصنوعی :

مزایای وردپرس:چرا باید از وردپرس استفاده کنیم ؟

 

کم هزینه بودن

یکی از ویژگی های وردپرس کم هزینه بودن آن است علاوه بر خود وردپرس که رایگان است هزاران قالب و افزونه بصورت رایگان ارائه می دهد. علاوه بر راه اندازی کم هزینه ی سایت، دیگر نیازی نیست که برای هر تغییری که می خواهید در سایت انجام دهید، به شرکت طراح سایت خود مراجعه کنید. وردپرس این امکان را به شما می دهد هر زمان که خواستید، تغییرات خود را درون سایتتان ایجاد کنید و  مطالب جدید در سایت منتشر کنید، کاربران خودتان را مدیریت کنید و به نظرات و کامنت  آنها رسیدگی کنید.

 

ظاهر زیبا

اولین چیزی که در نگاه اول کاربر را جذب می کند ظاهر سایت است. در سطح اینترنت هزاران قالب مخصوص وردپرس وجود داردکه شما می توانید انتخاب کنید و روی سایت خودتان پیاده سازی کنید. اما وردپرس امکان این که قالب خود را طراحی و استفاده کنید را هم دارد.

 

مدیریت آسان

یکی دیگر از مزایای جذاب و کارآمد وردپرس این است که شما به راحتی می توانید سایت خود را در هر جا که هستید، چه با کامپیوتر و چه با تلفن همراه، مدیریت کنید و نیازی به برنامه ی جانبی ندارید.

 

ارتباط با شبکه های اجتماعی

وردپرس و و افزونه های جانبی آن به شما این امکان را می دهند که به صورت خودکار، سایت خود را به شبکه های اجتماعی مانند توییتر ، فیس بوک و یوتیوب متصل کرده و مشتریان خود را از تغییرات سایت خود باخبر سازید.

 

افزونه های فراوان و کاربردی

این سیستم، شامل افزونه های بسیار زیادی است که به آن قابلیت های زیادی افزوده است و شما به راحتی با چند تا کلیک ساده میتوانید آنها را نصب کنید و استفاده کنید  از جمله افزونه های ارسال ایمیل ، فروشگاه ساز آنلاین،ساخت فرم، افزایش امنیت،  تغییر زبان، افزایش سرعت و ….

این را هم بدانید که یکسری افزونه های غیر رایگان هم وجود دارد که می توانید خریداری کنید و با استفاده از آنها به امکانات بیشتری دسترسی پیدا کنید و یک سایت حرفه ای و مورد پسند کاربران ایجاد کنید.

 

انعطاف پذیری وردپرس

سیستم وردپرس، یکی از منعطف ترین سیستم های مدیریت محتوای جهان است که افراد می توانند آن را برای کاربری دلخواه خود ویرایش کنند. این ویژگی وردپرس باعث شده که بدون محدودیت بتوانید از آن استفاده کنید. همچنین وردپرس دارای هزاران افزونه ی وردپرس است که از طریق آنها می توانید انواع امکانات را به سایت خود اضافه کنید و به راحتی سایت دلخواه و منحصر به فردی را طراحی کنید.

 

سئو

شاید واژه ی سئو را شنیده باشید، خدمات سئو به زبان ساده مجموعه فعالیت ها و تکنیک هایی است که انجام می دهیم تا جایگاه بهتری را در نتایج گوگل کسب کنیم و سایت ما بازدید بیشتری بخورد.

وردپرس به صورت استاندارد کدنویسی شده است تا سئوی سایت شما را هر چه بیشتر بهبود ببخشد تا در نتایج گوگل بهترین جایگاه را داشته باشید.  وردپرس به خودی خود موارد محدودی از سئو را دربردارد و می توان با استفاده از پلاگین های متعددی از جمله یوست سئو و رنک مث تا حد زیادی به رتبه ی وب سایت کمک کرد.

سئوی وردپرس

به روزرسانی مداوم و رایگان

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای کاملاً رایگان است و بسیار در بروزرسانی و رفع مشکلات احتمالی فعال است. و در هر بروزرسانی قابلیت های خوبی به آن اضافه می شود.

 

امنیت

یکی از مهم ترین و کلیدی ترین  خصیصه برای هر سایت امنیت آن است تا از دست هکرها در امان باشد. وردپرس از امنیت خیلی بالایی برخوردار است. اما به دلیل اینکه امنیت، یک مسئله نسبی است و هیچ گاه صددرصد نیست، وردپرس هر روز مشکلات را بررسی می کند و در به روز رسانی ها رفع می کند. علاوه بر تیم وردپرس، برنامه نویس های زیادی در جهان هستندکه روی امنیت وردپرس کار می کنند. علاوه بر این که وردپرس به خودی خود تا حد زیادی ایمن است، افزونه هایی از قبیلSecurity Ninja, iThemes Security, Sucuri Security  و … برای ایمن تر کردن سایت نیز وجود دارد تا سایت خودتان را ایمن کنید. اولین قدم برای افزایش امنیت وردپرس، تغییر آدرس ورود به پنل مدیریت آن است.

هر سیستمی ممکن در کنار مزایایی که دارد معایبی هم داشته باشد ما به طور مختصر به چند تا از معایب وردپرس اشاره می کنیم:

 

 وردپرس چه معایبی دارد؟

  1. وردپرس نیاز به بروزرسانی دارد و مدام در حال بازنگری است.
  2. وردپرس به پلاگین های متعدد نیاز دارد.
  3. نصب افزونه های زیاد باعث کندی سرعت سایت می شود.
  4. دسترسی محدود به افزونه های وردپرس

 

تا اینجا فهمیدیم وردپرس چیه و چه مزایا و معایبی دارد و بخش های مختلف آن را بررسی کردیم حالا بیاید ببینیم چطور از این اطلاعاتی که به دست آوردیم استفاده کنیم و یک سایت یونیک و بی نقص را راه اندازی کنیم.

 

چگونه با وردپرس  یه سایت خوب طراحی کنم؟

برای طراحی یک وب سایت با استفاده از وردپرس، می توانید این مراحل را دنبال کنید:

  • نام دامنه را انتخاب کنید.
  • نام دامنه خود را ثبت کنید و یک هاست مناسب انتخاب و خریداری کنید: نام وب سایت شما باید منعکس کننده هویت کسب و کار شما باشد.پس از انتخاب نام، باید دامنه مورد نظر خود را خریداری کنید و سرویس میزبانی وب (هاست) تهیه کنید.
  • وردپرس را نصب کنید: پس از خرید دامنه و هاست، وردپرس را نصب کرده و با محیط کاربری آن آشنا شوید.
  • پیکربندی اولیه تنظیمات سایت: تنظیمات اولیه سایت خود را انجام دهید، از جمله تنظیم زبان، تاریخ، زمان و دیگر تنظیمات اولیه
  • انتخاب یک قالب وردپرسی مناسب: قالب وب سایت شما تعیین کننده ظاهر کلی سایت است. یک قالب مناسب انتخاب کنید که با نیاز های شما سازگار باشد.
  • افزونه های مورد نیاز را نصب کنید: افزونه ها امکانات اضافی را به سایت شما اضافه می کنند. ضروری ترین افزونه ها را برای نیاز های خاص سایت خود انتخاب کنید.
  • صفحات را به وبسایت خود اضافه کنید: صفحاتی مانند صفحه اصلی، درباره ما، تماس با ما، وبلاگ و … ایجاد کنید.
  • یک موضوع را انتخاب کنید و محتوای جذاب برای آن تولید کنید: محتوای با کیفیت و مرتبط با موضوع سایت خود تولید کنید و در وبلاگ خود منتشر کنید.پیشنهاد میکنم به مقاله روش های تولید محتوا چیست نگاهی بیندازید.
  • وبسایت خود را تست کنید و سرعت آن را بهبود دهید.

 

جمع بندی

طراحی سایت وردپرس به زبان ساده به معنای استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای ایجاد وب سایت است. وردپرس یک پلتفرم متن باز و رایگان است که به شما امکان می دهد بدون نیاز به دانش کد نویسی، وب سایت هایی با قابلیت ها و طراحی های مختلف ایجاد کنید. طراحی سایت با وردپرس امروزه محبوبیت بالایی در بین کاربران دارد و با استفاده از امکانات وردپرس میتوان سایت های مختلفی طراحی کرد و به درآمد خوبی دست یافت.

ما توی این مقاله به این پی بردیم که وردپرس چیست؟ سیستم مدیریت محتوا چیست؟ انواع CMS  ها را نام بردیم، نگاهی به تاریخچه ی وردپرس انداختیم و از مزایا و معایب آن آگاه شدیم راجب قالب ها  و افزونه های وردپرس توضیح دادیم و در آخر گفتیم که چگونه میتوانیم یک سایت بسازیم.

امیدوارم این مقاله براتون مفید و کاربردی بوده باشد و به جواب سوالاتتون رسیده باشید موفق و سرافراز باشید.

 

 

 

 

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره فنی و تخصصی رایگان

جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

فرم ثبت سفارش

Registration Form