چگونه در 6 مرحله یک سایت فروشگاهی با جوملا بسازیم؟

چگونه در 6 مرحله یک سایت فروشگاهی با جوملا بسازیم

مقدمه

با طراحی سایت جوملا و فروش محصولات و خدمات که معمولا تجارت الکترونیک نام دارد، یک گام بزرگ به سمت جلو در کسب‌وکار شما محسوب می‌شود. با این روش، مشتریان می‌توانند از هر فاصله‌ای، بدون نیاز به حضور در فروشگاه شما، محصولات و خدماتتان را دریافت کنند.

آنچه در این مقاله می خوانید:

طراحی سایت فروشگاهی با جوملا و فروش محصولات و خدمات که معمولا تجارت الکترونیک نام دارد، یک گام بزرگ به سمت جلو در کسب‌وکار شما محسوب می‌شود. با این روش، مشتریان می‌توانند از هر فاصله‌ای، بدون نیاز به حضور در فروشگاه شما، محصولات و خدماتتان را دریافت کنند.

طراحی سایت با جوملا

6 مرحله ساخت سایت فروشگاهی با جوملا

6 مرحله ساخت سایت فروشگاهی با جوملا

با وجود اینکه تا همین چندسال پیش، ساخت یک فروشگاه آنلاین کاری چالش‌برانگیز بود، ابزارها و بسترهای جدید و بهبود‌یافته‌ی تجارت الکترونیک، این کار را آسان‌تر از همیشه ساخته‌اند.

هر فروشگاه آنلاین نیازمند یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است تا محتوای فروشگاه آنلاین شما (مثل فهرست محصولات، سفارش‌های خرید و …) را ایجاد کرده و ویرایش کند. جوملا تاحدی به لطف رایگان بودن و اوپن-سورس بودن به یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها در میان سیستم‌های مدیریت محتوا تبدیل شده است و تمامی فروشگاه‌های آنلاین می‌توانند از آن استفاده کنند و امرزوه، افراد بسیاری با طراحی سایت فروشگاهی با جوملا آشنا هستند.

با استفاده از سیستم مدیریت محتوای جوملا می‌توان یک وبسایت را از ابتدا تا انتها، به سرعت و با کیفیت بالا، ساخت. با این حال، ممکن است کسانی که تجارت الکترونیک را برای اولین بار انجام می‌دهند، برای سفارش طراحی فروشگاه اینترنتی با جوملا نیاز به کمی کمک داشته باشند.

بنابراین ما در این مقاله‌ی آموزشی، به این دسته افراد می‌آموزیم که چگونه می‌توان با جوملا در ۶ مرحله‌ی ساده، یک سایت فروشگاهی طراحی کرد. شما با استفاده از این مقاله‌ی آموزشی به راحتی می‌توانید یک فروشگاه آنلاین قدرتمند و متنوع را در زمانی بسیار کوتاه بسازید.

 

انتخاب هاست مناسب برای طراحجی سایت با جوملا

بیشتر بخوانید :

مرحله اول: یک هاست خوب پیدا کنید

پیش از اینکه نام دامین خود را انتخاب نمایید، باید یک هاست مناسب برای وبسایت خود انتخاب کنید. در این مرحله گزینه‌های متنوعی پیش‌روی شما قرار دارد و شما باید هاست و نوع سرویس (اختصاصی، اشتراکی، مدیریت شده و …) را انتخاب کنید.

در واقع، امروزه اکثر تأمین‌کنندگان هاست در وب، گزینه‌هایی به شما ارائه می‌دهند که برای برطرف کردن نیازهای اپراتورهای فروشگاه‌های آنلاین طراحی شده‌اند. انتخاب این گزینه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

برای طراحی سایت فروشگاهی با جوملا،  قویا به شما پیشنهاد می‌کنیم که هاستی را انتخاب نمایید که اختصاصا برای جوملا طراحی شده باشد. این هاست‌ها به کاربرانشان اجازه می‌دهند تا از حداکثر قابلیت‌های جوملا استفاده کرده و بیشترین امکانات را به سایتشان اضافه نمایند.

 

مرحله دوم: انتخاب یک نام برای دامین

وقتی که صحبت از طراحی سایت فروشگاهی است، شما باید از پایه کار را با دقت شروع کنید. برای این کار، مرحله‌ی اول خرید یک نام دمین است. شما با انتخاب نام دمین، فضای دیجیتالی که فروشگاه شما روی آن ساخته می‌شود را تعیین می‌کنید.

نام دمین همانند تابلوی فروشگاه است؛ بنابراین باید منحصر به فرد بوده، در حافظه‌ی مخاطب باقی بماند و خیلی پیچیده نباشد. برای مثال، نام دامین مناسب برای فروشگاه چای امیر می‌تواند amirtea.com باشد. این نام خیلی بهتر از یک نام پیچیده مثل amirteashoponline.com است.

از دمین‌های نامعمول مثل .pizza یا .flowers استفاده نکنید زیرا از نظر آماری مشخص شده است که دمین‌های .com و .net راحت‌تر در خاطر مخاطبین باقی ‌می‌مانند.

مرحله سوم: دانلود و نصب کردن نرم افزار مدیریت محتوا در طراحی سایت با جوملا 

وقتی که هاست و دمینی قوی برای فروشگاه آنلاین خود تهیه کردید، می‌توانید گام بعدی را برداشته و جوملا را از سایت رسمی‌اش دانلود کنید.

وقتی که جوملا را دانلود کردید، برای نصب جوملا روی وبسایت خود دو گزینه دارید: نصب خودکار یا نصب دستی. بسته به تأمین‌کننده‌ی هاست وبسایت شما، ممکن است این امکان وجود داشته باشد که جوملا را تنها با یک کلیک نصب کنید.

در کنترل پنل وبسایت خود عبارت One-click installation options به معنی «گزینه‌های نصب با یک کلیک» را سرچ نموده و اگر در نتایج سرچ، لوگوی رنگی جوملا را دیدید، روی آن کلیک کنید:

با این حال، در اغلب موارد نیاز خواهید داشت که جوملا را به صورت دستی روی وبسایت خود نصب نمایید. انجام گام اول برای این کار از طریق کنترل پنل وبسایتتان امکان‌پذیر است. در کنترل پنل، یک پایگاه داده‌ی MySQL بسازید. تمامی داده‌های وبسایت شما در این بخش ذخیره می‌شود.

سپس، می‌توانید جوملا را آپلود کرده و از آن در وبسایتتان استفاده کنید. برای طراحی سایت جوملا، پنجره‌ای جدید باز کرده و به URL وبسایت خود بروید. این کار باید سبب آغاز فرآیند نصب جوملا شود و سپس می‌توانید برای تکمیل نصب جوملا، مطابق دستورالعمل‌هایی که نمایش داده می‌شود، پیش بروید.

نصب قالب ها و پلاگین ها در طراحی سایت جوملا

نسخه صوتی مقاله، تولید شده با کمک هوش مصنوعی :

مرحله چهارم: نصب قالب‌ها، پلاگین‌ها و موارد جانبی در طراحی سایت

در این مرحله از طراحی سایت فروشگاهی با جوملا، می‌توانید سفارشی‌سازی سایت فروشگاهی خود را که از ظاهر تا عملکرد آن را شامل می‌شود، آغاز کنید. قالب‌های زیادی برای جوملا موجود هستند که گزینه‌های زیادی برای قالب‌بندی و ترکیب‌بندی وبسایت شما فرآهم می‌آورند. با این حال، اگر سفارشی‌سازی بیشتری نیاز دارید، می‌توانید از طریق کنترل پنل سایت خود این کار را انجام دهید.

در ساخت جوملا، پلاگین‌ها و افزونه‌ها (Add-ons) در نظر گرفته شده‌اند. افزونه‌ها پو پلاگین‌هایی برای هرچیزی، از مدیریت سبد خرید دیجیتالی گرفته تا گزینه‌های پرداخت و حق اشتراک عضویت، موجود می‌باشد.

سازندگان جوملا یک سایت برای تهیه‌ی این پلاگین‌ها و افزونه‌ها به آدرس https://dj-extensions.com/extensions.joomla.org  در نظر گرفته اند و اغلب این افزونه‌ها و پلاگین‌های جوملا رایگان هستند.

 

مرحله‌ی پنجم: کانفیگ‌ کردن تنظیمات سایت در طراحی سایت با جوملا

پس از تنظمیات ظاهر و عملرکد وبسایت خود، در مرحله‌ی بعدی در طراحی سایت فروشگاهی با جوملا، می‌توانید با کانفیگ کردن بعضی تنظیمات، سایت خود را بیش از پیش، سفارشی‌سازی کنید. این تنظیمات، همه‌ی جنبه‌های فروشگاه آنلاین شما، مانند قالب، تسویه حساب، سئو و موارد دیگر را شامل می‌شوند.

کانفیگ‌ کردن وبسایت فروشگاهی کاری یک مرحله‌ای و یکباره نیست و شما باید به طور منظم و به ویژه پس از اضافه‌کردن محصولات جدید به فروشگاه خود، این کار را انجام دهید.

مرحله‌ی ششم: اضافه کردن فهرست‌‌های محصولات

مرحله‌ی آخر در طراحی سایت فروشگاهی با جوملا، که معمولا همه مشتاقانه منتظر آن هستند، اضافه کردن لیست‌های محصولات به فروشگاه است. در این مرحله، می‌توانید بدون هیچ زحمتی، از قابلیت‌های جوملا برای ایجاد و مدیریت فهرست‌های محصولات خود استفاده کنید.

نرم افزار مدیریت محتوای جوملا، به راحتی اطلاعاتی مثل قیمت و موجود بودن را مدیریت می‌کند. برای نمایش و توصیف محصولات خود، همیشه از عکس‌های باکیفیت و توصیف کامل محصول استفاده کنید.

چرا جوملا برای ساخت سایت فروشگاهی مناسب است؟

در میان سیستم های مدیریت، جوملا به دلیل بهره مندی از ویژگی ها و مزیت های بسیاری بهترین گزینه برای ساخت و طراحی سایت فروشگاهی است. اگر بخواهیم به مهمترین ویژگی ها و مزیت های طراحی سایت فروشگاهی با جوملا اشاره کنیم میتوان موارد زیر را نام برد:

رایگان و متن باز بودن

متن باز بودن جوملا به طراحان سایت این امکان را میدهد را تا بتوانند در قالب مورد نظر از کدهای مختلفی استفاده نمایند و بستری فراهم میشود تا بتوانند تغییرات مداومی را بر روی آن اعمال کنند. از طرفی طراحی و مدیریت سایت ، بدون پرداخت هزینه های بالا لایسنس امکان پذیر است.

سهولت در نصب

یکی از مزیت هایی که مورد توجه بسیاری قرار گرفته، نصب آسان جوملا است. این در حالی است که پس از دانلود جوملا به راحتی قابل نصب بوده و بالافاصله طراحی صفحه مورد نظر را شروع کرد.

دسترسی سریع و آسان به افزونه ها

با توجه به این که جوملا از افزونه ها و کامپوننت هایی با عملکردهای مختلف بهره مند است و از طرفی دسترسی به آنها سریع و آسان میباشد از این رو برای طراحی سایت فروشگاهی با جوملا دیگری نیازی به نصب افزونه ها و کامپوننت ها نخواهید داشت.

سازگار و منعطف

جوملا از جمله سیستم های مدیریت محتوایی است به دلیل سازگاری و منعطف بودن برای بسیاری از کسب و کارها به ویژه کسب و کارهای نوپا و کوچک مناسب است. با این وجود میتوان با استفاده از دانش HTML ظاهر سایت خود را به روز نگه دارید.

قابلیت سئو و بهینه سازی

اهمیت سئو در جوملا را نمیتوان منکر شد. این در حالی است که این سیستم مدیریت محتوا با ارائه ابزارها و افزونه هایی که در حوزه سئو به شما کمک میکند تا پس از ساخت صفحات فروشگاهی خود آنها را در رتبه های برتر موتورها جستجو مشاهده شود. امکان انتخاب متا تگ ها و ارائه توضیحات متا از جمله مزیت های طراحی سایت فروشگاهی با جوملا به شمار می آید.

پشتیبانی تجارت الکترونیک

جوملا به گونه است که به کاربران خود این امکان را میدهد تا بتوانند مدیریت محتوا، فروشگاه آنلاین و چندین پلتفرم را به صورت همزمان انجام دهند. حضور افزونه هایی همچون JoomShopping، VirtueMart ، K2Store و … که از تجارت الکترونیک پشتیبانی میکند موجب شده تا جوملا بهترین گزینه برای طراحی و سایت فروشگاهی به شمار می آید.

جوملا در برابر رقبا، مقایسه جوملا با سایر سیستم‌های مدیریت برای سایت های فروشگاهی

با توجه به این که جوملا در کنار سایر سیستم های مدیریت محتوا همچون پرستاشاپ، وردپرس، مجنتو به عنوان یک انتخاب عالی برای طراحی وب سایت های فروشگاهی حرفه ای معرفی میشوند به طوری که ترجیح اکثر توسعه دهندگان جوملا است. در این بخش قصد داریم جدولی را در اختیارتان قرار دهیم تا بتوانید جوملا را با سایر سیستم های مدیریت از جنبه های مختلف مقایسه کرده و بهترین گزینه را متناسب با نیاز و اندازه فروشگاه اینترنتی انتخاب کنید.

سیستم های مدیریت

افزونه‌های فروشگاهی

سرعت و عملکرد

امنیت

سئو و بهینه‌سازی

جوملا

VirtueMart  و افزونه های متنوع

وابسته به افزونه ها و قالب ها

امنیت بالا

خوب ، نیازمند افزونه های بیشتر

وردپرس

WooCommerce و تعداد زیادی افزونه‌ ها

عالی، مناسب برای وب سایت های کوچک

امنیت متوسط به همراه افزونه

عالی به همراه افزونه‌های سئو

پرستاشاپ

افزونه‌های بومی و فروشگاهی

عملکرد مناسب

امنیت بالا ، نیازمند نگهداری

مناسب،نیازمند  بهینه‌سازی بیشتر

مجنتو

افزونه‌های قوی و تخصصی

عملکرد عالی ، نیازمند به سرور قوی

امنیت بسیار بالا

پیشرفته

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم مراحل سایت فروشگاهی با جوملا را در 6 مرحله برایتان شرح دهیم. امیدواریم این مطالب برایتان مفید واقع شود.

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره فنی و تخصصی رایگان

جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form