روانشناسی رنگ در طراحی سایت

تاثیر رنگ در طراحی سایت

مقدمه

در طراحی وب سایت رنگ می تواند سبب تحریک کاربر شود.ی ک طرحی خوب طرحی است که علاوه بر اینکه زیبا باشد کاربر بتواند راحت در سایت جابه جا شود و کار با سایت هم جذابیت خاص خود را داشته و هم به راحتی صورت گیرد. به همین منظور در این مقاله ما می خواهیم تاثیر رنگ در طراحی سایت را توضیح دهیم.

آنچه در این مقاله می خوانید:

اغلب طراحان گرافیک در زمینه زیبا شناسی خبره هستند اما در زمینه تاثیر رنگ در طراحی سایت از تجربه کافی برخوردار نیستند چرا که در طراحی تبلیغاتی علاوه بر زیبا بودن طرح بایستی به این نکته توجه نمود که طرح ارائه شده سبب تحریک کاربر شود که از خدمات استفاده کند. در طراحی وب سایت رنگ می تواند سبب تحریک کاربر شود و روی دکمه کلیک کند و حس کنجکاوی اورا به طریقی قلقلک دهد و از او بخواهد از محتوای آن قسمت آگاه شود. یک طرحی خوب طرحی است که علاوه بر اینکه زیبا باشد کاربر بتواند راحت در سایت جابه جا شود و کار با سایت هم جذابیت خاص خود را داشته و هم به راحتی صورت گیرد. در واقع رنگ ها و طرح های استفاده شده می توانند نوعی هدایت کننده برای کاربر باشند.

روانشناسی رنگ در طراحی سایت یکی از عومل تاثیرگذار ماندن در ذهن مخاطب میباشد. رنگ ها در 80 دصد مواقع باعث شناسایی برند شده به همین دلیل استفاده از یک پالت رنگی جذاب برای تاثیر گذاری و زیبایی سایت بسیار میتواند کمک کننده باشد. انتخاب رنگ های درست در سایت میتواند نقاط قوت یک سایت و کسب و کار را بالا برده و در جذب مشتریان جدبد کمک کننده باشد. و همانطور که انتخاب درست رنگ میتواند در جذب و ماندگاری مخاطب کمک کند، انتخاب یک پالت رنگی اشتباه میتواند اثر معکوس داشته و باعث سر در گمی مخاطب در سایت شود. بناربراین روانشناسی رنگ در طراحی سایت میتواند طراحی سایت شما را تقویت و تضعیف کند.

 

تاثیر رنگ در طراحی سایت

روانشناسی رنگ و تاثیر آن در احساسات

هر رنگ به نوعی بر روی عواطف و ناخودآگاه انسان تاثیر میگذارد. چارچوب و قوانین هر رنگ بر روی ذهن متفاوت است که به آن”حالت “گفته می شود.

به طور مثال رنگ های تیره در تاثیر رنگ در طراحی سایت، انسان را وادار به تحریک کمتر می کند چون معمولا مفهوم شب را تداعی می کند. بالعکس رنگ های روشن برای انسان روز را تداعی می کند و شور و انرژی خاصی را بیدار می کنند.

قرمز

گرم ترین رنگ موجود رنگ قرمز است در طیف نور خورشید رنگ حاوی انرژی است. عشق و هیجان به رنگ قرمز است. به طور کلی از رنگ قرمز میتوان برای بیان عواطف و حس عشق به طرف مقابل استفاده کرد. این رنگ باعث تحریک و حرکت می شود. این رنگ در میان رنگ های دیگر بیشتر به چشم می آید برای همین اکثر علائم رانندگی و رنگ های خطر قرمز است همچنین رنگ قرمز باعث تحریک اعصاب و بی قراری و آشفتگی می شود.

نارنجی

رنگ گرم و ملایم تر از قرمز و از ترکیب دو رنگ قرمزوزرد به دست می آید. این رنگ به رنگ خلاقیت و رویاپردازی معروف است.این رنگ درخشندگی خاصی دارد که چشم نسبت به آن حساس است.مکمل این رنگ آبی است

 

زرد

وای عجب رنگی! رنگی پرانرژی معنویت و الهام است. از طرفی رنگ احتیاط است. رزهای زرد نشان دهنده دوستی و محبت است.

سبز

تاثیر رنگ در طراحی سایت برای رنگ سبز که رنگ طراوت و سرزندگی است. این رنگ حس طبیعت را به انسان القا می کند رنگی شفابخش، آمال و آرزو و نشان رشد است.

آبی

آرامش بخش ترین و تسکین دهنده ترین رنگ ممکنه و تاثیر آن در طراحی سایت، آبی است. این رنگ کاهش اشتها، پایین آوردن ضربان قلب و کم کردن حرارت بدن را به همراه دارد. همچنین نشان دهنده آسمان و خداست اما از طرفی قرارگرفتن طولانی در محیط آبی افسردگی را به همراه دارد.

سفید

این رنگ خالص بودن، پاکی و خوبی را القا می کند.نوعی بی حسی و سکون را به انسان می دهد و احساس رهایی را در او زنده می کند.

سیاه

رنگ دروغ، بدی، مرگ، عزاداری و منفی است اما از طرفی در تاریکی و سیاهی بودن خود نوعی آرامش را به همراه دارد. همانطور که می دانید به طور مداوم در طی روز چشم ما میلیون ها رنگ را می بیند و نیاز به استراحت دارد و از نگ سیاه و تاریکی شب چه چیزی بهتر؟!

هرچقدر هم سیاه رنگ ناامیدی باشد اما از جذابیت این رنگ نمی شود چشم پوشی کرد.

حال به توضیح و چگونگی قرارگیری رنگ ها در چرخه رنگ می پردازیم.

نسخه صوتی مقاله، تولید شده با کمک هوش مصنوعی :

روانشناسی رنگ در طراحی سایت:

انواع رنگ و تاثیر آن در طراحی سایت

رنگ های اصلی

قرمز، زرد و آبی رنگ های اصلی هستند و تاثیر زیادی در طراحی سایت دارند. به این دلیل به این رنگ ها رنگ های اصلی گفته می شود زیرا دانه های تشکیل دهنده آنها از ترکیب هیچ رنگ دیگری به وجود نیامده و تمامی رنگ های دیگر از ترکیب این سه رنگ و سفید و سیاه به وجود می آیند

رنگ های فرعی و ثانویه

سبز، نارنجی و بنفش رنگ هایی هستند که از ترکیب رنگ های اصلی به وجود می آیند.

سبز= زرد+آّبی

نارنجی = زرد+قرمز

بنفش = آبی+قرمز

محل قرارگیری هر رنگ ثانویه در دایره رنگ بین دو رنگ اصلی تشکیل دهنده اش است

رنگ های ترکیبی

زردنارنجی، قرمزنارنجی، قرمزبنفش، آبی بنفش، سبزآبی و سبز زرد این رنگ در ترکیب با یک رنگ اصلی و یک رنگ فرعی به دست می آید.

رنگ های مکمل

این رنگ ها در در چرخه رنگ مقابل یکدیگر هستند مانند: قرمزمقابل سبز، بنفش مقابل زرد

ازاین حالت زمانی استفاده می شود که بخواهیم بین دو چیز تضاد ایجاد کنیم

رنگ های یکسان

این رنگ ها در واقع شباهت زیادی با یکدیگر دارند. معمولا برای تمایزهای جزئی استفاده می شود. برای مثال زمانی استفاده می شود که رنگ بندی تیتر و زیر تیتر یک مقاله مشابه باشند ولی متمایز از یکدیگر هم باشند

رنگ های مشابه

این رنگ ها معمولا در یک طیف رنگ اصلی قرار دارند و معمولا تیرگی و روشنی آن ها با رنگ های سیاه و سفید تعیین می شود. یک رنگ را به عنوان رنگ قالب در نظرمیگیریم و دو رنگ دیگر به صورت موردی در رنگ پس زمینه استفاده می شود.

رنگ ها بر اساس طبیعت

احتمالا برای ساخت بهترین هارمونی رنگ از طبیعت می توان الگو گرفت. مثل رنگ گل های سرخ به همراه برگ های سبز، دریا در هنگام غروب آفتاب و… همه و همه هارمونی هایی میباشند که بسیار چشم نواز و مورد پسند هستند.

حس های القا کننده روانشناسی رنگ در طراحی سایت:

رنگ های گرم و سرد

آبی، سبز فیروزه ای و نقره ای رنگ های سرد هستند و به طور کلی در دسته ی رنگ های آرامش بخش قرار می گیرند.

قرمز، نارنجی، زرد،صورتی و طلایی این رنگ ها گرم هستند و معمولا حس خشم و هیجان را دارند.

نکته: تیره و روشن شدن هرکدام از رنگ ها می تواند خصوصیات آن ها را تغییر دهد.

رنگ هایی که حاصل از ترکیب دو دسته ی سرد و گرم هستند شامل رنگ های ارغوانی، سوسنی و بنفش هم آرامش بخش هستند و هم مهیج

قهوه ای، بژ، خاکستری، سفید، سیاه و شیری جز دسته ی رنگ های خنثی هستند. معمولا ازاین رنگ برای بستر و زمینه سوژه یا موضوع اصلی استفاده می شود چون این رنگ باعث می شود سوژه اصلی بیشتر در چشم باشد و مورد توجه قرار گیرد.

چرخه روانشناسی رنگ در طراحی سایت

در سال 1666 آیزاک نیوتن اولین نمودار رنگ را به وجود آورد.این نمودار دایره شکل بود. در این دایره ابتدایی رنگ قرمز، زرد و آبی وجود دارد. به تدریج و با گذشت زمان چرخه رنگ کامل تر شد.

در مرکز این چرخه سه رنگ اصلی قرار دارد با ترکیب دو به دوی این سه رنگ، رنگ های فرعی به وجود می آید.

هارمونی یا هماهنگی رنگ ها و روانشناسی رنگ در طراحی سایت چیست؟

هماهنگی یا هارمونی رنگ یعنی چیدمان مطبوع. این هارمونی رنگ فقط برای طراحی وب سایت کاربرد ندارد. از طراحی دکوراسیون داخلی گرفته تا طراحی دوخت لباس، لوازم آرایشی و بهداشتی، اسباب بازی و… . زمانی که یک سایت هارمونی رنگ استاندارد داشته باشد در بیننده به صورت ناخودآگاه حس تعادل و نظم را ایجاد می کند از طرفی هارمونی بیش از حد باعث خشکی و حالتی نچسب را به خود میگیرد  و بالعکس بیننده را آن طور که باید جذب نمی کند.

به عبارت دیگر این رنگ ها هارمونی حد وسط داشته باشد نه آنقدر منظم و یک نواخت باشد که جلب توجه نکند نه آنقدر شلوغ که فرد آشفته و سردرگم شود.

معرفی دو منبع برای انتخاب رنگ درست یرای طراحی سایت:

سایت flatuicolors.com

یکی از بهترین منابع برای انتخاب رنگ درست سایت استفاده از این سایت میباشد. کافیست وارد سایت شده و پالت رنگی خود را انتخاب کنید و سپس روی رنگ مورد نظر کلیک کرده و کد رنگی آن را کپی نمایید و در هر جایی از سایت past کنید.

سایت uigradients.com

این سایت برای انتخاب رنگ های گرادینت بسیار کاربردی میباشد. برای استفاده از رنگ های این سایت برای طراحی سایت به راحتی از رنگ های ان استفاده نمایید. این سایت و طیف های رنگی آن برای برندهای معروفی از جمله اینستاگرام مورد استفاده قرار میگیرد.

 

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره فنی و تخصصی رایگان

جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form