ایراکد

ارائه راهکارهای خلاقانه جهت هوشمند سازی و مدیریت کسب و کار

مدیریت بحران و پدافند غیر عامل

اولین شرکت طراحی و پیاده سازی سامانه های مدیریت بحران و پدافند غیر عامل مبتنی بر تکنولوژی های هوش مصنوعی

مدیریت بحران چیست ؟

منظور از پدافند غیرعامل با توجه به اصول حاکم در مدیریت بحران عبارت است از مجموعه تمهیدات، اقدامات و طرح هایی است که با استفاده از ابزار و شرایط، حتی المقدور بدون نیاز به نیروی انسانی و به صورت خوداتکا، از یک سو توان دفاعی مجموعه را در زمان بحران افزایش داده و از سوی دیگر پیامدهای بحران را کاهش و امکان بازسازی مناطق آسیب دیده را با کمترین هزینه فراهم می سازد.
در برنامه مدیریت صحنه بحران و دیگر برنامه های ملی، سامانه ملی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل است که مبتنی بر سناریوهای ملی و با قابلیت های تعریف شده، به عملیات می پردازد. در واقع، برنامه نویسی نرم افزار اصلی و چرخ دنده محرک در سامانه آمادگی، سامانه ملی مدیریت بحران می باشد.

مراحل 4 گانه مدیریت بحران

پیشگیری

مجموعه اقداماتی است که با هدف وقوع حوادث و یا کاهش آثار زیانبار آن ، سطح خطر پذیری جامعه را ارزیابی نموده و با مطالعات و اقدامات لازم سطح آن را تا حد قابل قبول کاهش دهد.

آمادگی

مجموعه اقداماتی است که توانایی جامعه را در انجام مراحل مختلف مدیریت بحران افزایش می دهد که شامل جمع آوری اطلاعات ،برنامه ریزی ،سازماندهی،ایجاد ساختارهای مدیریتی آموزش،تامین منابع و امکانات، تمرین و مانور است.

مقابله

انجام اقدامات و ارائه خدمات اضطراری به دنبال وقوع بحران است که با هدف نجات جان و مال انسان ها ، تامین رفاه نسبی برای آنها و جلوگیری از گسترش خسارات انجام می شود.

بازسازی و باز توانی

بازسازی شامل کلیه اقدامات لازم و ضروری پس از وقوع بحران است که برای گذراندن وضعیت عادی به مناطق آسیب دیده با در نظر گرفتن ویژگی های توسعه پایدار، ضوابط ایمنی، مشارکت های مردمی و مسائل فرهنگی ، تاریخی، اجتماعی منطقه اجتماعی انجام می گیرد.

مشخصات کلی سامانه ملی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ایراکد:

سامانه ملی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شامل اصول و مفاهیم زیر می باشد:
  • رویکردی جامع، ملی و سامانه ای به مدیریت حادثه شامل سامانه فرماندهی حادثه، سامانه های هماهنگی بین سازمانی، و اطلاع رسانی عمومی
  • چینشی از مفاهیم و اصول آمادگی در برابر انواع مختلف تهدیدات
  • قابلیت انعطاف سازمانی به گونه ای که در همه حوادث قابلیت اجرا دارد (از حوادث روزانه تا حوادث بزرگ)
  • اصول اساسی یک صحنه عملیات ملی مدیریت بحران و دفاع غیرنظامی در شرایط جنگ و مدیریت اطلاعات استاندارد شده به صورت یکپارچه
  • اصول مدیریت استاندارد شده منابع که باعث هماهنگی بین مناطق و سازمان های مختلف می شود.
  • یک سامانه پویا که عامل تقویت و استمرار مدیریت می شود.

محصولات ایراکد در زمینه مدیریت بحران و پدافند غیر عامل

تجهیزات و سطح بندی دارایی ها

یکی از مؤلفه های اساسی آمادگی، تدارک تجهیزاتی است که دارای استانداردهای لازم عملیاتی بوده و بتواند در سازمان های مختلف به طور مشترک استفاده گردد.

همچنین این تجهیزات باید بین سازمان ها با واژگان یکسانی استفاده گردد.

جهت پاسخگویی به بحرانها دامنه وسیعی از منابع شامل ماشین آلات جهت جابجایی افراد، تجهیزات رادیویی، مولدهای تولید برق و… مورد نیاز است.

این نرم افزار مدیریت منابع، رهگیری آنها، نحوه بکارگیری آنها و موقعیت و شرایط بهره برداری از آنها را فراهم می نماید و تضمینی برای استفاده موثر و کارا از منابع موجود به ما می دهد.

مرکز Call Center

منظور از راه اندازی کال سنتر یعنی راه اندازی یک سرویسی که بتوانیم به کمک آن تمامی تماس‌های ورودی سازمان را از یک نقطه به صورت متمرکز مدیریت کنیم ، طوری که تمامی تماس‌های دریافتی با سرعت بالا توسط کارشناسان پاسخ داده شود . فرض کنید در  یک شرکت می‌خواهیم سناریویی را راه اندازی کنیم تا بتوانیم به کمک آن تمامی تماس‌هایی که با کارشناسان فنی شرکت گرفته می‌شود در یک صف انتظار قرار گرفته و به نوبت به اپراتور‌های فنی متصل شوند . برای اجرای این سناریو باید با توجه به نیاز‌هایی که داریم یک Call Center با ویژگی‌های لازم را انتخاب کرده و پس از برآورد هزینه های آن ، اقدام به راه اندازی آن نماییم . توجه به پدافند غیر عامل بدون در نظر گرفتن نقش و اهمیت نیروی انسانی در ایجاد و به کارگیری آن، اجتناب ناپذیر است.

اطلاعات مکانی (webgis)

یافتن محل مناسب برای یک مرکز دفاعی، تأسیسات خاص، منطقه صنعتی و غیره به شکلی که پارامترهای مختلفی همچون شکل منطقه، فاصله از راه های اصلی، فاصله از مراکز جمعیتی و … با وزن های مختلف در یافتن آن تأثیر داشته باشند را مکان یابی می نامند.

مکان یابی، فرایندی است که از طریق آن می توان براساس شرایط تعیین شده و با توجه به منابع و امکانات موجود، بهترین محل مورد نظر برای یک فعالیت را تعیین کرد.

سامانه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ایراکد با هدف به وجود آوردن محیطی برای ارائه اطلاعات مکانی و توصیفی عوارض جغرافیایی به گونه ای که بتوان به راحتی به این اطلاعات در یک سیستم دسترسی پیدا نمود پیاده سازی شده است.

مدیریت سازمان ها و نهاد ها

در مدیریت بحران، سازمان ها و نهاد های متنوعی در وظایفی چون پاسخگویی به بلایا تا حمایت و پشتیبانی از کمیته ها و نیز تهیه اقلام مورد نیاز آسیب دیدگان، درگیر هستند. این بخش می تواند سازمان هایی را که در واحدهای مختلفی مشغول به کار هستند را رهگیری نموده و موقعیت های مناسب را برای همکاری و هماهنگی بیشتر بین انها فراهم نماید و قادر است فهرستی از نهادهای دولتی، انجمن های مردم نهاد و نیز مؤسسات و آژانسهای سازمان ملل متحد، در برگیرد. در این بخش محل قرارگیری، موقعیت انبارها و جمع آوری اقلام و همچنین دفاتر مرکزی سازمانها و نهادهای مختلف با موقعیت جغرافیایی آنها بر روی نقشه و آدرس پستی هر یک در این سامانه ثبت می گردد.

مدیریت مانورها

در جهت بهبود اجرای سامانه ملی مدیریت بحران، کارکنان مقابله/ مدیریت بحران باید در مانورای عملیاتی- شامل حوادث چند حوزه ای با همکاری بخش خصوصی و سازمان های غیردولتی- برای بالابردن هماهنگی و تعاملات بین سازمانی مشارکت کنند.

در جریان انجام مانور برای مؤلفه های گوناگون سامانه ملی مدیریت بحران، ممکن است یک یا چند مانور عملیاتی انجام شود ک در هر کدام جنبه های خاصی از آن ارزیابی گردند. زیرسیستم مانورهای سامانه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ایراکد مکانیسمی برای فعالیت های اصلاحی در فرایند برنامه ریزی می باشد، که موارد زیر را پوشش می دهد

دوره های آموزشی

 این سامانه از طریق منوهای مرتبط، شرایط زیر را محقق می نماید:

تسهیل در تعریف دوره های آموزشی کوتاه مدت و طولانی مدت مدیریت بحران

تسهیل در تدوین استانداردها و دستورالعمل های آموزشی همگانی، آموزش تخصصی و مانور در حوزه مدیریت بحران تسهیل در اجرای دوره های آموزشی کوتاه مدت و طولانی مدت مدیریت بحران در کشور

تثبیت و حفظ برنامه های مرور بر حوادث و استخراج درس های آموخته شده از حوادث برای استفاده در اصلاح برنامه های اجرایی و آموزشی

فرماندهی و مدیریت حادثه

سامانه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ایراکد با امکان گزارش وضعیت و ابلاغیه های حادثه، داده های تحلیلی و اطلاعات جغرافیایی فضایی حادثه:در فرایند برنامه ریزی، به تدوین و توسعه برنامه عملیاتی حادثه کمک میکند.نقش کلیدی در انتشار اطلاعات عمومی دارد.در تعیین هزینه های حادثه در قسمت مالی/ اداری کمک می کند.نیاز برای درگیری بیشتر بخش خصوصی و سازمان های غیردولتی را مشخص می کند.

سامانه ارزیابی

این نرم افزار می تواند جهت جمع آوری و آنالیز اطلاعات دریافتی از ارزیابی ها برای کمک به سازمانها جهت بهبود عملکرد برنامه های مدیریت بحران مورد استفاده قرار گیرد. نمونه های ارزیابی متنوعی را می توان به راحتی طراحی و در نرم افزار بارگذاری نمود تا بواسطه آن بتوان سازمان های متفاوت را در موضوعات مختلف مورد ارزیابی قرار داد.

تصمیم یار

هدف زیر سیستم تصمیم یار، تحلیل، درک و فهم و مقادیر گزینه هاست. تصمیم یار با دسته بندی سناریوهای تصمیم گیری، می تواند تصمیماتی اتخاذ کند که کمک رسان در امر مدیریت حوادث و اطلاعات سازمان ها می باشد.  شواهد حاکی از آنند که تصمیم یار، گزارشات با ارزشی را در سیستم مدیریت اطلاعات به وجود می آورد.

تیم های عملیاتی

تیم های عملیاتی، یک ساختار فرماندهی حادثه است که دارای اعضای ستاد فرماندهی و ستاد عمومی و دیگر اعضای متناسب از مدیریت و فرماندهی حادثه می باشد و براساس نیاز فعال می شود. تیم های عملیاتی در سطوح محلی، استانی و ملی، دارای گواهی نامه ها، اعتبار حرفه ای، دستورالعمل های هشدار و عملیاتی خاص خود هستند. بعضی از آنها در صحنه حادثه و براساس نوع حادثه شکل میگیرند و وارد عمل می شوند. سطح آموزش و ورزیدگی اعضای تیم های عملیاتی به همراه مسئولیت های آنها و نوع درخواست هایی که از آنها می شود، فاکتورهایی هستند که نوع یا سطح تیم را مشخص می کنند.

جهت پاسخگویی به بحرانها دامنه وسیعی از منابع شامل ماشین آلات جهت جابجایی افراد، تجهیزات رادیویی، مولدهای تولید برق و… مورد نیاز است. 

مدیریت اطلاعات و ارتباطات

فعالیت های مؤثر مدیریت بحران به سامانه های اطلاعات و ارتباطات وابسته است که یک تصویر عملیاتی مشترک را برای کارکنان مدیریت بحران و سازمان های مربوطه ایجاد می کنند.

ایجاد و حفظ یک تصویر عملیاتی مشترک و اطمینان از قابل دسترسی بودن و ارتباط متقابل، از اهداف اصلی مدیریت اطلاعات و ارتباطات می باشد. برنامه ریزی ارتباطات برای توزیع اطلاعات در بین اجزای فرماندهی و پشتیبانی و همچنین سازمان ها و نهادهای مشارکت کننده به کار برده می شود.

  سامانه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ایراکد، با بکارگیری منوهای پیام رسانی، فراخوان، ارسال پیامک و… امکان برقراری کلیه این ارتباطات را تسهیل بخشیده است.

توافقنامه ها و پروژه ها

تمام قسمت های شناخته شده در فرایند برنامه ریزی نیاز به توافقنامه هایی دارند که از اجرای به موقع اجزای موجود در برنامه ها و دستورالعمل ها در طی حادثه اطمینان حاصل کنند. ثبت و درج اطلاعات موافقت نامه ها و پروژه ها به همراه جزئیات اعتبار تخصیص یافته، و درصد پیشرفت پروژه و سایر اطلاعات مربوط به آن، کمک شایانی در جهت نظارت بهتر و ارزیابی بهتر عملکرد بخش های مختلف خواهد داشت، که در این نرم افزار، کلیه اطلاعات مربوط به این بخش، مدیریت و با ارائه گزارشهای دقیق، قابل پیگیری می باشد.

هرچه سوانح گسترده تر باشند، جابجایی اجباری افراد از محل زندگی خود نیز بیشتر خواهد بود. لذا دانستن و رهگیری گسترده سرپناه ها و مردمی که در آن هستند یکی از الزامی ترین اقدامات مدیریت بحران است.

مدیریت خسارت

پس از اینکه یک رخداد به وقوع می پیوندد، در صورتی که خسارتی را در بر داشته باشد، از طرف دستگاه های اجرایی مربوطه ارزیابی اولیه برای تشخیص خسارت صورت می پذیرد.

مواردی که از طرف دستگاه های اجرایی ارسال می شود، مطالعاتی را انجام می دهند و با مدیریت، مبلغی را به عنوان خسارت به سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد می نمایند.

کلیه مراحل ثبت و برآورد خسارت، به صورت دقیق از طریق فرایندهای مرحله به مرحله این سامانه قابل پیگیری و گزارش گیری می باشند.

جهت پاسخگویی به بحرانها دامنه وسیعی از منابع شامل ماشین آلات جهت جابجایی افراد، تجهیزات رادیویی، مولدهای تولید برق و… مورد نیاز است. 

کشیک و پاسخگویی اضطراری

سامانه پاسخگویی اضطراری به منظور نظم دهی و سرعت بخشیدن در فرایند انجام وظایف محول شده به افراد در هنگام حادثه پیاده سازی شده است. افراد در تاریخ ثبت شده براساس مراکز عملیاتی در پست خود مشغول به فعالیت خواهند بود. کاربران این سامانه قادر خواهند بود

عملکرد روزانه، جابجایی افراد، غیبت و… را به صورت ماهیانه  روزانه ثبت نمایند. این سامانه نیز با گزارشگیری های متعدد و سریع روند محاسبه و پرداخت حق الزحمه براساس شیفت های کاری ثبت شده را تسهیل می نماید.

سامانه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ایراکد، با بکارگیری منوهای پیام رسانی، فراخوان، ارسال پیامک و… امکان برقراری کلیه این ارتباطات را تسهیل بخشیده است.

امداد هوایی

امداد رسانی به موقع در حوادث اثرات نامطلوب را به حداقل می رساند. مدت زمان این امداد رسانی و انتقال صحیح مجروحان به مناطق امن و یا مراکز درمانی براي خدمات رسانی، بسیار حائز اهمیت است. هر اندازه زمان امداد رسانی و انتقال مصدومین کمتر باشد میزان مرگ و میر به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت. امداد هوایی از جمله مواردی است که ضرورت آن خیلی احساس میشود.گزارش گیری، درخواست و ثبت بالگرد، تاییدیه های سازمان، درخواست های در حال بررسی و منجر به عملیات در این سامانه به صورت دقیق و منظم ثبت و نگهداری میشود.هرچه سوانح گسترده تر باشند، جابجایی اجباری افراد از محل زندگی خود نیز بیشتر خواهد بود. لذا دانستن و رهگیری گسترده سرپناه ها و مردمی که در آن هستند یکی از الزامی ترین اقدامات مدیریت بحران است.

مدیریت اماکن و مراکز عملیاتی

با توجه به پژوهش های صورت گرفته، مهمترین مسئله در مکان یابی، تعیین معیارهای مناسب است که برای تعیین این معیارها شناخت کامل عوامل تأثیرگذار مانند عوامل اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی مورد نیاز می باشد.نظارت مستقیم بر حوادث مستلزم بکارگیری نیروهای عملیاتی در این اماکن و مراکز پشتیبان عملیات می باشد که تجهیز آن ، از طرف سازمان های مرتبط انجام می شود. بررسی و ثبت اطلاعات دقیق این امکان از طریق مشاهده نقشه و گزارشات سیستمی به راحتی امکان پذیر می باشد.کلیه مراحل ثبت و برآورد خسارت، به صورت دقیق از طریق فرایندهای مرحله به مرحله این سامانه قابل پیگیری و گزارش گیری می باشند.جهت پاسخگویی به بحرانها دامنه وسیعی از منابع شامل ماشین آلات جهت جابجایی افراد، تجهیزات رادیویی، مولدهای تولید برق و… مورد نیاز است. 

اپلیکیشن حوادث و سوانح

یکی از مهمترین ویژگی های یک سامانه خوب، ارائه آن بر روی پلت فرم های مختلف جهت اجرا در کلیه حالت های مختلف می باشد.

با توجه به انجام کلیه مراحل نظارت و ارزیابی در پلت فرم های تحت وب، سامانه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ایراکد، اپلیکیشن حوادث و سوانح را با رویکرد سرعت بخشیدن در انجام فرآیندهای امدادرسانی در سال 1397 عملیاتی نمود و تاکنون بالغ صد هزار عملیات از این طریق ثبت در سامانه شده اند.

سامانه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ایراکد، با بکارگیری منوهای پیام رسانی، فراخوان، ارسال پیامک و… امکان برقراری کلیه این ارتباطات را تسهیل بخشیده است.

امنیت اطلاعات و عملیات

کمبود امنیت اطلاعات می تواند باعث توزیع نامناسب و بی موقع اطلاعات شود که این موضوع احتمال سوء تفاهم ها را افزایش می دهد و یک مقوله امنیتی پیچیده را سبب می شود.

سامانه پدافند غیرعامل ایراکد، کلیه اطلاعات غلط و ناقص را با کنترل های سیستمی، مدیریت نموده و احتمال بروز مشکلات ناشی از عدم امنیت را به حداقل رسانده است.گزارش گیری، درخواست و ثبت بالگرد، تاییدیه های سازمان، درخواست های در حال بررسی و منجر به عملیات در این سامانه به صورت دقیق و منظم ثبت و نگهداری میشود.هرچه سوانح گسترده تر باشند، جابجایی اجباری افراد از محل زندگی خود نیز بیشتر خواهد بود. لذا دانستن و رهگیری گسترده سرپناه ها و مردمی که در آن هستند یکی از الزامی ترین اقدامات مدیریت بحران است.

اسکان اضطراری

یکی از مهمترین مسائلی که همواره مورد توجه سازمان های مسئول در مدیریت بحران قرار دارد، انتخاب مکانی مناسب جهت اسکان موقت جمعیت های آسیب دیده از سوانح است.

بدیهی است عدم رعایت مکان گزینی صحیح ممکن است فاجعه دیگری حتی به مراتب وخیم تر از سانحه اولیه به دنبال داشته باشد.

لذا دسترسی مناسب به معبر و مراکزی مانند فضاهای باز، مراکز امداد و نجات و ایستگاه های آتش نشانی، نقش مؤثری در کاهش تلفات و آسیب پذیری در هنگام وقوع زلزله احتمالی و پس از آن دارد.

هرچه سوانح گسترده تر باشند، جابجایی اجباری افراد از محل زندگی خود نیز بیشتر خواهد بود. لذا دانستن و رهگیری گسترده سرپناه ها و مردمی که در آن هستند یکی از الزامی ترین اقدامات مدیریت بحران است.

مرکز هدایت راهبردی سامانه

این مرکز با هماهنگی کلیه دستگاه های ملی، استانی و محلی، و بخش های خصوصی و سازمان های غیردولتی، هدایت راهبردی سامانه ملی مدیریت بحران را با هدف اطمینان از مدیریت مستمر و حفظ سامانه ملی مدیریت بحران را برعهده دارد. این مرکز نقش پایش دراز مدت سامانه را برعهده دارد.

مسئولیت های دیگر این بخش در سامانه عبارتند از:

  • نیازهای تکمیلی سامانه ملی مدیریت بحران
  • تسهیل تدوین راهنماها و دستورالعمل های استاندارد
  • تسهیل ایجاد و نگهداری مستندات و سامانه های داده ای
  • تثبیت یک سامانه کامپیوتری برای لیست نمودن اطلاعات متخصصین و مربیان در سامانه ملی مدیریت بحران
  • هماهنگ سازی حداقل های حرفه ای استاندارد در کلیه بخش های سامانه

مدیریت نیروهای عملیاتی

فرماندهان، مسئولین و مدیران سطوح عالی، میانی، ستادی و اجرایی مراکز حیاتی حساس و مهم نظامی و غیرنظامی  در جهت حفظ تأسیسات، تجهیزات و نیروهای انسانی حوزه سازمانی خود، با هدف استمرار عملیات و خدمات رسانی و ارتقا آستانه مقاومت در برابر تهدیدات و حملات دشمن باید در زمان صلح و جنگ با یافتن راه کارها، روش ها و طرح ریزی های جامع، میزان خسارت و تلفات احتمالی به تأسیسات، تجهیزات و نیروی انسانی خود را به حداقل ممکن کاهش دهند.

توجه به پدافند غیر عامل بدون در نظر گرفتن نقش و اهمیت نیروی انسانی در ایجاد و به کارگیری آن، اجتناب ناپذیر است. این بخش از نرم افزار قادر است تا فعالیت های این افراد را از طریق رهگیری اینکه در چه مکانی هستند، چه مهارتهایی دارند و اطمینان از اینکه متناسب با توانایی هایشان مورد استفاده قرار گرفته اند یا نه، همچنین اطمینان از این موضوع که می توان در زمان مورد نیاز با فرد مناسب تماسی برقرار نمود را فراهم نماید.

 

 

 

مدیریت اطلاعات مکانی webgis

یافتن محل مناسب برای یک مرکز دفاعی، تأسیسات خاص، منطقه صنعتی و غیره به شکلی که پارامترهای مختلفی همچون شکل منطقه، فاصله از راه های اصلی، فاصله از مراکز جمعیتی و … با وزن های مختلف در یافتن آن تأثیر داشته باشند را مکان یابی می نامند.

به طور کلی مکان یابی عبارت است از «انتخاب موقعیت مناسب برای استقرار یک کاربری که مکان مذکور بتواند با نیازهای خاص کاربری مربوطه هماهنگ گردد.»

مکان یابی، فرایندی است که از طریق آن می توان براساس شرایط تعیین شده و با توجه به منابع و امکانات موجود، بهترین محل مورد نظر برای یک فعالیت را تعیین کرد.

سامانه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ایراکد با هدف به وجود آوردن محیطی برای ارائه اطلاعات مکانی و توصیفی عوارض جغرافیایی به گونه ای که بتوان به راحتی به این اطلاعات در یک سیستم دسترسی پیدا نمود پیاده سازی شده است.

کاربردهای Web GIS

از طریق Web GIS می توان تمام قابلیت های GIS را از قبلی دسترسی به اطلاعات، ذخیره سازی، ویرایش، مدیریت، تحلیل، به اشتراک گذاری و نمایش امکان پذیر نمود. این قابلیت ها می توانند در صنایع مختلف به کار گرفته شوند. مهمترین قابلیت ها را می توان در موارد زیر دست بندی نمود:

  • نمایش نقشه و پرس و جو: مهمترین قابلیت Web Gis همان نمایش نقشه ها می باشد. داده های GIS و نتایج تحلیل ها عموماً در قالب نقشه ارائه می گردند. هر موقعیت در نقشه می تواند حاوی توصیفانی باشد که در قالب عملگرهای شناسایی مکانی (مثلا در این مکان چه چیزی قرار دارد؟) و پرس و جوی توصیفی (مثلا تجهیزات و سازمان های همکار در کجا قرار دارند؟) ارائه می شوند.
  • گردآوری اطلاعات مکانی: سرویس های ارائه شده در این بخش می توانند این قابلیت را ایجاد نمایند که افراد در وسایل همراه خود و حین گردآوری اطلاعات آنها را ارزیابی نموده و به یک سرور و پایگاه داده در یک اداره ارسال نمایند تا سریعا اطلاعات به هنگام گردند.
  • انتشار اطلاعات مکانی: Web GIS یک شیوه ایده آل برای توزیع وسیع اطلاعات است. در حال حاضر وجود ژئوپرتال ها این امکان را به کاربران می دهد که نه تنها داده ها را دانلود نمایند بلکه از سرویس های مکانی وب نیز استفاده نمایند. ژئوپرتال ها مشارکت و همکاری میان مؤسسات و ارگان ها را تقویت می نمایند. آنها موجود می شوند که از منابع و قابلیت های موجود بیشترین استفاده گرفته و از دوباره کاری و ایجاد مجدد داده ها و توابع جلوگیری گردد. بدین ترتیب هزینه ها کاهش یافته و کارایی افزایش می یابد.
  • تحلیل مکانی: در حال حاضر Web GIS تنها محدود به ارائه نقشه نمی شود و توابع تحلیلی را نیز در بر می گیرد. نمونه هایی از این ها عبارتند از اندازه گیری فاصله و مساحد، یافتن مسیر بهینه، پیدا کردن یک آدرس، جستجوی یک کاربری یا فعالیت در محدوده نزدیک، پیشرفت Web GIS منجر به بکارگیری و اجرای تحلیل های پیشرفته مکانی تحت وب شده است.

داستان مشتریان

پخش ویدیو
پخش ویدیو
پخش ویدیو

نکاتی درباره پدافند غیر عامل و مدیریت بحران

مدیریت بحران

پدافند غیر عامل به عنوان یکی از اساسی ترین استراتژی های دفاعی کشور در حال حاضر شناخته می شود که به دلیل ویژگی های خاص خود، به ویژه کاهش تلفات مادی و معنوی و انسانی، هر روز اهمیت بیشتری نسبت به قبل پیدا می کند.

منظور از پدافند غیرعامل با توجه به اصول حاکم در مدیریت بحران عبارت است از مجموعه تمهیدات، اقدامات و طرح هایی است که با استفاده از ابزار و شرایط، حتی المقدور بدون نیاز به نیروی انسانی و به صورت خوداتکا، از یک سو توان دفاعی مجموعه را در زمان بحران افزایش داده و از سوی دیگر پیامدهای بحران را کاهش و امکان بازسازی مناطق آسیب دیده را با کمترین هزینه فراهم می سازد.

 

در برنامه مدیریت صحنه بحران و دیگر برنامه های ملی، سامانه ملی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل است که مبتنی بر سناریوهای ملی و با قابلیت های تعریف شده، به عملیات می پردازد. در واقع، نرم افزار اصلی و چرخ دنده محرک در سامانه آمادگی، سامانه ملی مدیریت بحران می باشد.

سامانه مدیریت بحران و پدافند غیر عامل ایراکد با رویکرد بالا بردن قابلیتها و کاراییهاي مدیریت حوادث در سطح ملی طراحی شده است. . این سامانه در سال 1397 از روی نمونه های خارجی آن مانند نرم افزار Sahana، LifeSafe، BeSafe، توسط تیم برنامه نویس ایراکد طراحی و توسعه داده شد و هر روز در حال به روز رسانی است.  در این سامانه در حین حوادث، چارچوب برنامه ملی مدیریت بحران، رهنمودهایی را براي تلفیق قابلیتها و منابع تأمین میکند.

 

سامانه ملی مدیریت بحران

آمار و ارقام سامانه مدیریت بحران ایراکد

تاکنون بیش از 650 میلیون تماس در بخش call center، 50 هزار نیروی عملیاتی، 800 هزار نیروی انسانی در سامانه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ایراکد ثبت شده است، همچنین ثبت صدها تیم عملیاتی مانند کوهستان، جاده، آوار و… و بکارگیری آنها در بیش از 300 هزار حادثه از جمله اطلاعات دیگر این سامانه می باشند.

 سامانه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ایراکد به عنوان انتخاب اول وزارت خانه، سازمان ها، شهرداری ها و سایر ارگان ها و دستگاه های دولتی می باشد و توسط نماینده صلیب سرخ جهانی و کشورهای اروپایی و آسیایی مورد تقدیر قرار گرفته است.

این سامانه تاکنون در سازمان های متعددی اجرایی شده است به عنوان نمونه:

  • سامانه مدیریت بحران کشور (sama)
  • جمعیت هلال احمر کشور
  • راهیان نور
  • معاونت بهداشت و درمان
  • ده ها شهرداری و سازمان های دیگر

مشخصاتی که سامانه ملی مدیریت بحران فاقد آنها می باشند:

  • سامانه ملی مدیریت بحران، هرگز یک برنامه مدیریت صحنه بحران نیست ولی اصول و ساختاری را بنا می کند که برنامه مدیریت صحنه بحران و دیگر برنامه های عملیاتی براساس آن شکل می گیرد.
  • این سامانه فقط خاص حوادث بزرگ و ملی نیست.
  • این سامانه یک برنامه ارتباطات و مخابرات برای شرایط بحران نیست.
  • این سامانه فقط برای امدادگران سازمان ها دخیل در مدیریت بحران کاربرد ندارد.
  • این سامانه فقط محدود به سامانه فرماندهی حادثه یا یک نمودار سازمانی نمی شود.
  • این سامانه، یک سامانه ایستا نیست.

 

مشخصات سامانه مدیریت بحران