مقایسه فلاتر و ری اکت نیتیو

مقایسه فلاتر و ری اکت نیتیو

مقدمه

توسعه  اپلیکیشن ها به صورت چندسکویی یکی از موضوعات بسیار پرطرفدار است و برنامه نویسان می توانند به کمک کدبیس  ها ، هم برای اندروید و هم برای ios اپلیکیشن تولید کنند.این شیوه بسیار سریع تر و کم هزینه تر از حالت نیتیو خواهد بود .تا به امروز ابزار ها و پلتفرم های مختلفی ایجاد شده است که به ما در انجام چنین کاری یاری میرسانند.React Native یکی از گزینه های قدرتمند در این زمینه است که با معرفی رقیب جدی آن flutter، بحث مقایسه بین این دو بسیار داغ شد و هر گروه از برنامه نویسان طرفدار یکی از این دو فریمورک شدند.

آنچه در این مقاله می خوانید:

توسعه اپلیکیشن ها به صورت چندسکویی یکی از موضوعات بسیار پرطرفدار است و برنامه نویسان می توانند به کمک کدبیس  ها ، هم برای اندروید و هم برای ios اپلیکیشن تولید کنند. این شیوه بسیار سریع تر و کم هزینه تر از حالت نیتیو خواهد بود .

تا به امروز ابزار ها و پلتفرم های مختلفی ایجاد شده است که به ما در انجام و آموزش برنامه نویسی به این روش یاری میرسانند.

React Native یکی از گزینه های قدرتمند در این زمینه است که با معرفی رقیب جدی آن flutter، بحث مقایسه بین این دو بسیار داغ شد و هر گروه از برنامه نویسان طرفدار یکی از این دو فریمورک شدند.

در ادامه ی این مقاله به بررسی و  مقایسه بین این دو فریمورک خواهیم پرداخت.

flutter-vs-react-native

React Native چیست؟

ری اکت نیتیو یک کتابخانه  متن باز به زبان جاوا اسکریپت ، برای نوشتن برنامه ها و اپلیکیشن های کاربردی تلفن همراه برای Ios  و Android  است .

برنامه نویسان می توانند به کمک react برنامه های کاربردی را با استفاده از زبان جاوا که قبلا با آن کار کرده اند بنویسند و توسعه دهند .

flutter-vs-react-native

ری اکت به جای هدف قرار دادن مرورگر ،سیستم عامل های تلفن همراه را هدف قرار می دهد و از انجایی که اکثر کدهایش قابلیت اشتراک گذاری بین سیستم عامل ها را دارند، به کمک آن می توان هم برای اندروید و هم برای ios به طور همزمان برنامه نویسی کرد و انها را توسعه داد.

React Native یک فریمورک متن باز و نسبتا جدید است که توسط فیس بوک منتشر شده و پشتیبانی می شود این فریمورک به برنامه نویس این امکان را می دهد که با استفاده از جاوا اسکریپت و کتابخانه React  اپلیکیشن موبایل بسازند.

تا به حال اپلیکیشن های مختلفی از جمله اینستاگرام و اسکایپ با استفاده از این فریمورک ساخته شده اند.

 Flutter  چیست؟

فلاتر یکی از فریم ورک های Cross-Platform است که در سال 2017 توسط گوگل ارائه شد و در سیستم عامل اندروید و ios مورد استفاده قرار گرفت.

flutter-vs-react-native

فلاتر با استفاده از زبان Dart  که زمانی رقیب جاوا اسکریپت معرفی شده بود به برنامه نویسان امکان توسعه ی زیباترین و بهترین اپلیکیشن ها را به صورت Native  می دهد و توسعه دهندگان می توانند از کد متن های فلاتر که به صورت متن باز و رایگان به راحتی در دسترس است استفاده کنند.

مقایسه فلاتر و ری اکت نیتیو

مقایسه فلاتر و ری اکت نیتیو

رابط کاربری:

بزرگترین اختلاف بین این دو فریمورک زمانی ست که می خواهیم یک بلوک برای رابط کاربری ایجاد کنیم.

React Native مبتنی بر اجزای بومی است و با استفاده از کامپوننت های native بسیار خوب ، با مجموعه ویجت های اختصاصی کار می کند ولی در Flutter   جریان کاملا متفاوت است و از مجموعه اختصاصی widget ها استفاده می کند . این ویجت ها به برنامه نویسان کمک می کند تا طرح های سفارشی با قابلیت همکاری با کامپوننت های native ایجاد کنند.

در مقایسه بین این دو در پارمتر رابط کاربری ، React Native پیروز است زیرا به کاربران حس نیتیو بیشتری را منتقل میکند.

پشتیبانی

آنچه در خصوص پشتیبانی فلاتر و ری‌اکت نیتیو اهمیت دارد، جامعه و شرکت‌های توسعه‌دهنده این دو فریم‌ورک هستند. شرکت گوگل به عنوان توسعه‌دهنده اصلی فلاتر، با ارائه مستندات جامع و روشن، بستری را برای توسعه‌دهندگان فراهم کرده است تا تجربه کار با این فریم‌ورک را به تجربه‌ای لذت‌بخش تبدیل کنند. فلاتر با برخورداری از ابزارهای توسعه قوی همچون Visual Studio Code، جامعه‌ای رو به رشد و دسترسی آسان به منابع آموزشی و پشتیبانی، یکی از بهترین گزینه‌ها برای توسعه‌دهندگان محسوب می‌شود. در مقابل، فیسبوک با پشتیبانی از ری‌اکت نیتیو و انتشار به‌روزرسانی‌های منظم، جامعه‌ای بسیار بزرگ و فعال ایجاد کرده و از ابزارهای توسعه متعددی مانند React Native CLI پشتیبانی می‌کند. به طور کلی، اگر به دنبال فریم‌ورکی با عملکرد بالا و رابط کاربری زیبا هستید، فلاتر بهترین انتخاب است؛ در حالی که ری‌اکت نیتیو با جامعه پشتیبانی بزرگ، ابزارهای متنوع و پایداری بالا، بهترین گزینه برای توسعه سریع و کارآمد اپلیکیشن‌های چند سکویی به شمار می‌آید.

تستینگ

با توجه به اینکه تستینگ یکی از مهم‌ترین مراحل توسعه نرم‌افزار است، فریم‌ورک‌های فلاتر و ری‌اکت نیتیو با ارائه ابزارها و روش‌های مختلف، اطمینان لازم را به توسعه‌دهندگان می‌دهند که نرم‌افزار به درستی کار می‌کند. با وجود اینکه ری‌اکت نیتیو ابزارها و روش‌های متعددی را برای تستینگ در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد، پیاده‌سازی تست‌هایی مربوط به رابط کاربری می‌تواند چالشی باشد. از سوی دیگر، فریم‌ورک فلاتر در فرآیند تستینگ ممکن است با مشکلاتی همراه باشد، اما این فریم‌ورک ابزارهای تستینگ اختصاصی و یکپارچه‌ای را نیز ارائه می‌دهد. در نهایت، اگر با جاوا اسکریپت کار می‌کنید، ری‌اکت نیتیو با ابزارهای تستینگ متنوع، گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

معماری

از دیگر تفاوت های فلاتر با ری اکت نیتیو میتوان به معماری این دو فریم ورک اشاره نمود. فریم ورک فلاتر با استفاده از ویجت های اختصاصی و بدون نیاز به کامپوننت های بومی سیستم عامل خود و هیچ افزونه و ماژول اضافی میتواند رابط کاربری را از طریق موتور رندرینگ سفارشی گوگل و با زبان برنامه نویسی دارت ایجاد کند. در حالی که در فریم ورک ری اکت نیتیو برای ساخت رابط کاربری از بریج جاوا اسکریپت به کار گرفته میشود و این بدان معناست که در این فریم ورک کامپوننت های بومی به منظور رندر کردن رابط کاربری مورد استفاده قرار می گیرد.

زمان توسعه :

یکی از مزیت های رقابتی شرکت های تولید کننده و توسعه دهنده نرم افزار های تلفن  همراه تحویل به موقع پروژه هاست.

در این بخش React Native با استفاده از کامپوننت های آماده برای توسعه برنامه ها میتواند زمان توسعه اپلیکیشن ها رو کاهش دهد.

و از انجا که Flutter  جدید تر است زمان زیادی برای توسعه پروژه ها نیاز دارد و در این مقایسه هم React Native موفق تر است چون با کامپوننت های آماده با سرعت بسیار بیشتری توسعه میابد.

مقایسه React Native و Flutter

 

عملکرد :

یکی از پارامتر های مهم برای مقایسه فریمورک ها performance  است که به ما نتایج آشکاری می دهد. حال که به موضوع کارایی رسیدیم ممکن است نتایح برایتان تعجب آور باشد اما توسعه دهندگانی که این زبان ها را به خوبی می دانند مطمئنا با این نظر موافقند که در این پارامتر Flutter امتیاز بیشتری بدست می آورد .

از آنجایی که در React Native  از جاوا اسکریپت استفاده می شود برای رندر کردن نهایی پروژه از یک پل برای تبدیل کد جاوا اسکریپت به نیتیو استفاده می شود که فلاتر به چنین پلی نیاز ندارد و تمام کامپوننت ها به صورت مستقیم آدرس دهی می شوند.

هنگامی که بخواهید یک اپلیکیشن بسیار بزرگ را توسعه دهید این موضوع بیش از پیش خود را نشان می دهد  و در این مورد فلاتر بسیار سریع تر عمل می کند  ودر مجموع می توان Flutter را از لحاظ عملکرد بالاتر از React Native دانست.

ثبات :

از آنجا که امروزه بسیاری از توسعه دهندگان از React Native استفاده میکنند این فریمورک به حالت پایدار نزدیک تر است اما در مورد Flutter ،با توجه به جدید بودن زمان بسیار بیشتری برای رسیدن به ثبات و پایداری نیاز دارد.

flutter-vs-react-native

ری اکت نیتیو یا فلاتر کدام بهتر است؟

انتخاب میان ری اکت نیتیو یا فلاتر به عوامل بسیاری بستگی دارد. اما به یاد داشته باشید برای انتخاب بهترین فریم ورک بایستی به نیازهای پروژه خود را به صورت دقیق بررسی کنید. با این حال اگر:
• به فریم ورکی با عملکرد بالا و روان نیاز دارید
• میخواهید رابط کاربری در تمامی پلتفرم ها یکسان عمل کند
• قصد ایجاد پروتوتایپ ها در کوتاه ترین را دارید و میخواهید به سرعت شاهد تغییرات باشید.
فریم ورک فلاتر بهترین گزینه است. اما اگر :
• نیازمند جامعه ای بزرگ با منابع آموزشی گسترده هستید.
• میخواهید با فریم ورکی با پایداری بیشتر کار کنید.
• قصد توسعه اپلیکیشن وب را دارید.
فریم ورک ری اکت نیتیو در مقایسه با فلاتر بهترین گزینه است.

نتیجه گیری :

این که توسعه دهندگان از کدام فریمورک برای توسعه اپلیکیشن های خود در نظر بگیرند به تجربه شخصی توسعه دهنده و نتیجه و آنالیزی که از مطالعه این مطالب و مقایسه ها بدست می آورد بستگی دارد .

هرکدام از این فریمورک ها نقاط ضعف و قوت خود را دارند و به طور کلی تصمیم گیری برای مشخص کردن برتری ها بسیار دشوار است.

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره فنی و تخصصی رایگان

جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form