اگر در عصر حاظر تلفن همراه شما را بگیرند، بسیاری از امور روزانهتان مختل خواهد شد. چرا که بسیاری از کارهای ساده و پیچیده خود را از طریق این اپلیکیشنهای پرکاربرد و هیجانانگیز پیگیری میکنید و فکر این که به تلفن همراهتان دسترسی نداشته باشید، شما را آزار میدهد!
طراحی و ساخت بهترین اپلیکیشن برای سیستمعاملهای اندروید یا ios یکی از دغدغههای اصلی طراحان و توسعهدهندگان دنیای دیجیتال است. زیرا با پیشرفت تکنولوژی و افزایش لحظه به لحظه تعداد اپها، برای جذب مخاطبان باید وجه تمایز و یا حرفی برای گفتن داشته باشید.
مراحل ساخت اپ ios موضوع اصلی این بلاگ ایراکد است که اگر به این حوزه علاقه دارید و طراح و توسعهدهنده اپ هستید، برای شما مفید خواهد بود.
اپلیکیشن چیست؟
اپلیکیشنها برنامههای کاربردی هستند که بر روی تلفنهای همراه نصب میشوند و کارکردهای گوناگونی دارند. این برنامهها توسط طراحان و توسعهدهندگان که به کدنویسی حوزه اپلیکیشن تسلط دارند تهیه و تولید میگردد.
در سال 2007 که اولین تلفنهای همراه هوشمند لمسی به بازار جهانی عرضه شدند، و تا امروز که حدود 14 سال از آن رویداد میگذرد، همچنان با قدرت و محبوب باقیماندهاند.
سیستمعاملهای اندروید و ios برای تلفن همراه از ابتدای ظهور آنها حضور پیدا کردند و به علت به روز ماندن و آپدیتهای مرتب، توانستند رقبا گاه و بی گاه خود را کنار بزنند و پیروز میدان بمانند.
ساخت اپلیکیشن نیز از همان دوره زمانی آغاز شد و رفته رفته با استقبال پرشور کاربران و همچنین پیشرفت تکنولوژیهای دیجیتالی، توانست بخش مهمی از زندگی روزمره بشر را به خود اختصاص دهد.
مراحل ساخت اپ ios یا اندروید به طور کلی مشابه یکدیگر هستند و تنها در یکسری جزئیات که در بخش بعد آنها را عنوان خواهیم کرد، تفاوت دارند.
با کسب آگاهی از اینکه اپلیکیشن دقیقا چیست و چه مراحل و فاکتورهایی در آن دخیل هستند، میتوانید یک اپلیکیشن مرغوب و جذاب تهیه کنید که
خدمتی به بشریت کرده و انجام امور را برای وی آسانتر گرداند.
تفاوت ساخت اپلیکیشن در اندروید و ios:
همان طور که گفته شد، اندروید و ios دو غول در دنیای سیستمعاملهای تلفن همراه هستند که تقریبا باقی سیستمعاملها را از رده خارج کردهاند. رقابت بین این دو بسیار تنگاتنگ است و اگر چه که اندروید توانسته توجه بسیاری از شرکتهای تولیدکننده تلفن همراه را جلب نماید و سهم بیشتری از بازار جهانی را در دست بگیرد، اما کمپانی اپل نیز با معرفی محصولات فوقحرفهای و باکیفیت خود طرفداران بسیاری را به سوی خود کشانده است.
مراحل ساخت اپ ios یا اندروید تحت تاثیر تفاوتهای این دو سیستمعامل مطرح قرار گرفته است، که در این بخش به آنها اشاره میکنیم:
- رابط کاربری:
کمپانی اپل همان طور که از ظاهر محصولاتش هم پیداست، بر سادگی و کاربردی بودن تمرکز دارد. به همین علت، رابط کاربری سیستمعامل ios نیز در عین کاربردی بودن، بسیار ساده و روان است. به طوری که افراد با حداقل سن یا سطح سواد، توانایی کار با این تلفنهای همراه را دارند.
اما در مقابل سیستمعامل اندروید تلاش خود را بر ایجاد حداکثر انعطافپذیری گذاشته است و کدهای سورس خود را به صورت باز در دسترس شرکتهای مختلف قرار میدهد تا آنها بسته به نیاز و سلیقه خود آن را شخصیسازی نمایند.
- امنیت:
اپل برای حفظ حداکثری امنیت دستگاههای تولیدی خود، موضوع اپل آیدی را مطرح کرده است. با استفاده از اپل آیدی شما به عنوان مالک یکی از دستگاههای این کمپانی اجازه استفاده از خدمات آن را خواهید داشت.
به همین دلیل برای طی کردن مراحل ساخت اپ ios باید در درجه اول اپل آیدی را در نظر بگیرید زیرا برای دسترسی به اطلاعات کاربران بای از آن کمک بگیرید. اما سیستمعامل اندروید تمام اطلاعات را از طریق سرویس جیمیل نگهداری میکند که طبیعتا امنیت پایینتری خواهد داشت.
- انتقال داده:
محصولات اپل برای انتقال داده و فایلها بین دو تلفن همراه و یا بین تلفنهمراه و سیستم کامپیوتر شخصیتان، محدودیت بالایی را در نظر گرفته است که این مورد برای بسیاری از کاربران واقعا ناخوشایند و آزاردهنده است!
مراحل ساخت اپ:
آگاهی از مراحل ساخت اپ ios و یا اندروید و آشنایی با جزئیات و اصول کاری آن به شما کمک خواهد کرد تا به عنوان یک توسعهدهنده و یا طراح اپلیکیشن، بهترین کارکرد و امکانات را با کمترین هزینه پیادهسازی نمایید.
مراحل ساخت اپ ios به شرح زیر است:
طرح ایده:
مراحل ساخت اپ ios زمان و هزینه زیادی را میطلبد، به همین دلیل بهتر است طرح و ایده اولیه به درستی و با فکر انتخاب شود. شرکتهای طراحی اپلیکیشن اغلب طی جلسات متعدد با کارفرما و آشنایی کامل با ایده و نیازهای وی، اقدام به شروع کار طراحی میکنند.
پس اولین قدم در طراحی یک اپ موفق و پرسود، تبیین صحیح نیازها و چشماندازهای آینده پروژه است.
شناسایی مخاطبان هدف:
شناسایی مخاطبان نیز دومین گام از مراحل ساخت اپ ios است زیرا حرکت در مراحل بعدی را با شناخت و آگاهی بیشتری صورت میدهد.
شناسایی نیازها و امکانات مورد نیاز:
یکی از گامهای مهم در طراحی و توسعه یک اپلیکیشن، بخش نیازسنجی و تعریف امکانات و قابلیتهای مورد نیاز است. زیرا در صورتی که امکانات اصلی در طراحی فراموش شوند، برطرف ساختن هر گونه سهلانگاری و نقص در پایان پروژه هزینه بیشتری را به بار میآورد.
طراحی UI و UX:
بدون تردید اهمیت طراحی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) بر هیچ کس پوشیده نیست. پس تاکید بر لزوم وجود ویژگیهایی از قبیل؛ سادگی، زیبایی و کاربرپسند بودن در اپلیکیشنها تکرار مکررات است.
کدنویسی و توسعه طرح اولیه:
اساسیترین مرحله در لیست مراحل ساخت اپ ios همین پیادهسازی میباشد. در واقع بکر بودن یک ایده اولیه اگر آن را به درستی به انجام نرسانند، هیچ سودی نخواهد داشت. پس برای ساخت اپلیکیشن از افراد متخصص و شناختهشده کمک بگیرید تا نه تنها ایده جذاب خود را به واقعیت مبدل کنید، بلکه بتوانید درآمد و سودآوری کسب و کار خود را دگرگون نمایید!
انتشار اپلیکیشن در پلتفرمهای معتبر:
پس از طی کردن تمام مراحل ساخت اپ ios و تست و ارزیابی نهایی، باید محصول خروجی را در پلتفرمهای معتبر منتشر نمایید تا شناخته شود و به سودآوری نزدیک شوید. انتشار اپلیکیشن دریچهای است که نام تجاری شما را در معرض دید میلیونها کاربر قرار داده و مشتریان بسیاری را مجذوب کسب و کار شما میکند!
نتیجهگیری
اپلیکیشنها یکی از اصلیترین همراهان بشر در دنیای اکنون است که سومندی و پرکاربرد بودن خود را به عینه ثابت کردهاند. زمانی که برای لازم نیست برای پرداخت قبض از منزل خارج شوید و دردسر ترافیک، آب و هوا و مسائل حاشیهای دیگر را تحمل کنید، یعنی مدیون این برنامههای هوشمند و فوقالعاده هستیم!
در این مقاله از ایراکد مراحل ساخت اپ ios و تفاوت آن با سیستمعامل اندروید را بیان کردیم تا قدمی مثبت برای افزایش آگاهی و سطح دانش در این زمینه برداشته باشیم.