ios چیست؟

مقدمه

سیستم عامل تلفن همراه اپل ، iOS ، که چندین سال قدمت دارد، به عنوان بخشی از آیفون اصلی عرضه می شود. اما، آیا می دانید در واقع iOS چیست؟ و آن سه حرف دست نیافتنی برای چیست؟سیستم عامل ios یکی از محبوب ترین سیستم عامل های تلفن همراه برای طراحی اپلیکیشن است که توسط شرکت اپل ایجاد شده است. دستگاه های iOS ابزارهای الکترونیکی هستند که توسط شرکت اپل (Apple) تولید شده اند و سیستم عاملشان iOS است. دستگاه های  iOS شامل: iPad ،iPod  و iPhone هستند. سیستم عامل IOS بعد از اندروید دومین سیستم عامل محبوب تلفن همراه است. در طول سال های گذشته، دستگاه های اندروید و iOS برای به دست آوردن سهم بیشتری از بازار رقابت کرده اند.IOS یکی از محبوب ترین سیستم عامل های دنیا و تنها سیستم عامل اپل برای موبایل و دستگاه های هوشمند قابل حمل است که در مسیر خود با شناخت و تکامل کاستی هایش به رشد بسیار زیادی رسیده است.

آنچه در این مقاله می خوانید:

سیستم عامل تلفن همراه اپل ، iOS ، که چندین سال قدمت دارد، به عنوان بخشی از آیفون اصلی عرضه می شود. اما، آیا می دانید در واقع iOS چیست؟ و آن سه حرف دست نیافتنی برای چیست؟

طراحی اپلیکیشن ios بسیار محبوب است. دستگاه های iOS ابزارهای الکترونیکی هستند که توسط شرکت اپل (Apple) تولید شده اند و سیستم عاملشان iOS است. دستگاه های  iOS شامل: iPad ،iPod  و iPhone هستند. سیستم عامل IOS بعد از اندروید دومین سیستم عامل محبوب تلفن همراه است. در طول سال های گذشته، دستگاه های اندروید و iOS برای به دست آوردن سهم بیشتری از بازار رقابت کرده اند.

IOS یکی از محبوب ترین سیستم عامل های دنیا و تنها سیستم عامل اپل برای موبایل و دستگاه های هوشمند قابل حمل است که در مسیر خود با شناخت و تکامل کاستی هایش به رشد بسیار زیادی رسیده است.

سیستم عاملی که به تلفن های همراه اپل جان بخشیده و پلتفرمی قدرتمند برای برنامه نویسان و طراحان اپلیکیشن های موبایل است.

ما در این قسمت از آموزش طراحی اپلیکیشن قصد داریم به بررسی ویژگی های سیستم عامل محبوب اپل که با نام  ios شناخته می شود بپردازیم.

what-ios

تاریخچه ی مختصری از IOS

وقتی آیفون در سال 2007 معرفی شد ، سیستم عامل آن در ابتدا “iPhone OS” نامیده می شد. با وجود این نام ، iPod Touch (که بعداً در سال 2007 راه اندازی شد) همچنین دارای سیستم عامل iPhone بود.

در سال 2010 ، اپل، آیپد را معرفی کرد که دارای همان سیستم عامل بود. در آن زمان ، اپل تصمیم گرفت نام سیستم عامل را با نام “iOS” تغییر نام دهد، زیرا دیگر فقط آیفون نبود که از آن استفاده می کرد.

همچنین ممکن است کنجکاو باشید که مارک تجاری “i” از کجا آمده است. اپل از زمان معرفی iMac در سال 1998 از این محصول در خط تولید خود استفاده کرده است.

در آن زمان ، استیو جابز گفت که “iMac ناشی از تلفیق هیجان اینترنت با سادگی Macintosh است.” اپل این مورد را با یک اسلاید توضیح داد که نشان می دهد پیشوند “i” مخفف فردی ، راهنمایی و اطلاع رسانی است.

اکنون که بیش از چند سال از رونمایی اولین تلفن همراه آیفون با سیستم عامل اختصاصی اپل برای پلتفرم موبایل برای طراحی اپلیکیشن ios می گذرد این سیستم عاملتوانسته است با توسعه و تکامل در گذر زمان، به یکی از محبوب ترین سیستم عامل ها در بین کاربران تبدیل شود .

ios مخفف چیست؟

what-ios

Ios  مخفف iphone operating system  و به معنای سیستم عامل آیفون می باشد که برای استفاده در دستگاه هایی نظیر  ipad،  iPod Touch، iphone   و Apple TV  توسعه  می یابد. سیستم عامل (OS) نوعی نرم افزار است که کلیه جنبه های رایانه را مدیریت می کند. این یک بستر را فراهم می کند تا سخت افزار و نرم افزار دستگاه بتواند با یکدیگر تعامل داشته باشد، به علاوه بسیاری از پردازش های موجود در رایانه شما را مدیریت می کند.

در حال حاضر شرکت اپل مجوز استفاده از IOS را برای نصب روی سخت افزار ها به شرکت های دیگر  واگذار نمی کند.

قابلیت ها و ویژگی های سیستم عامل ios

ویژگی های ios

سیستم عامل  ios با وجود ویژگی های منحصر به فردی که داراست به محبوبیت بسیاری بین کاربران دست یافته است.

ایده ی اصلی این سیستم عامل با استفاده از مفهوم دستکاری مستقیم ( Concept of direct manipulation) و رابط کنترلی چند سطحی  (multi-touch gestures)  طراحی شده است که قابلیت چند لمسی و استفاده از حرکات دست و انگشتان را داراست و به حرکات دست، مانند: تغییر جهت در سه بعد یا تکان دادن دست، عکس العمل نشان می دهد.

سیستم عامل ios  از نظر معماری دارای چهار لایه شامل:  لایه ی خدمات، لایه ی رسانه ها، لایه ی لمسی و لایه ی اصلی آن لایه ی سیستم عامل است.

مرکز هشدار سیستم عامل :مرکز هشدار سیستم عامل ویژگی ای است که در ios5  به طور کامل و بدون نقص ارائه شد و وظیفه آن نمایش اعلان هایی است که از برنامه ها ،ایمیل ها، پیام ها و… برای تلفن همراه کاربر ارسال می شود.

ویژگی عملکرد چند وظیفه ای: ویژگی multi tasking  تا پیش از ios4 بسیار محدود در اختیار کاربران قرار داشت اما پس از آن این امکان کامل گردید و بدون هیچگونه نقص و کمبودی به کاربران ارائه شد، این ویژگی امکان اجرای برنامه ها تا 77 برنامه را در پس زمینه سیستم برای کاربران فراهم میکند .

در این ویژگی ، برنامه ها تا زمانی که پخش صوت یا تصویری اجرا می شود ادامه پیدا می کند و در هنگامی که تماس صوتی در حال انجام است، برنامه به صورت معلق باقی می ماند.

ویژگی مرکز بازی: Game center ویژگی دیگر این سیستم عامل است که به کاربران امکان انجام بازی های گروهی آنلاین و اشتراک گذاری امتیازات را می دهد.

محیط برنامه نویسی: برنامه نویسی  ios باید به طور خاص و با معماری ARM نوشته و کامپایل شوند و برنامه های مجاز بومی برای دستگاه ها از طریق APP Store در دسترس کاربران هستند.

بیشتر بخوانید :

معایب سیستم عامل IOS

انحصاری بودن محصولات شرکت اپل باعث کاهش انعطاف در قابلیت ها و کاهش جذب هوداران در مقایسه با دیگر پلتفرم ها شده است و قیمت بالای محصولات اپل نیز از دیگر معایب آن به شمار می رود.

سیستم عامل اپل تنها بر روی تلفن همراه های خود شرکت اپل قابل نصب و اجراست و بر روی پلتفرم های دیگر هیچ کارایی ندارد.

همانطور که در قبل اشاره شد کدنویسی برای سیستم عامل IOS به صورت خاص و با معماری خاص خود صورت میگیرد و همین امر باعث شده که از برنامه ها و بازی های رایگان کمتری برخوردار باشد و تنوع محصولات به شدت کاهش یابد.

در این سیستم عامل ها دسترسی به منابع سیستم ، فولدر ها و فایل های سیستمی  به راحتی امکان پذیر نیست و همین محدودیت ها انعطاف پذیری این سیستم عامل را تا حد زیادی کاهش می دهد.

what-ios

سخن پایانی

سیستم عامل ios تا کنون توانسته است محبوبیت خود را بین کاربران حفظ کند و همچنان جزو یکی از محبوب ترین سیستم عامل ها باقی بماند.

اما بر اساس تحقیقات و پژوهش ها سهم گوشی های آیفون مبتنی بر ios در سال 2017 میلادی 14.7 درصد از بازارهای جهانی بوده است که با توجه به قدرت گرفتن رقبا و بر اساس برآوردها، این مقدار با 0.2 درصد کاهش در سال 2021 میلادی به 14.5 درصد خواهد رسید و با افت استقبال مشتریان همراه خواهد بود.

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره رایگان

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form