native چیست؟ بررسی مزایا و معایب آن

native چیست؟بررسی مزایا و معایب آن

مقدمه

انتخاب پلتفرم کد نویسی در اپ های موبایل با ظهور پلتفرم‌هایی همچون زامارین، آیونیک، فونگپ، تیتانیوم و غیره در مقابل پلتفرم‌های نیتیو، بسیاری از صاحبین کسب‌وکارها را بر سر دوراهی قرار می‌دهد که آیا سفارش یک اپ هیبریدی بدهند یا نیتیو ،  برای مثال، آیا اپلیکیشن مد نظر برای کاربران سیستم‌عامل Android است یا iOS؟ اینکه از راه‌کارهای نیتیو جهت توسعه استفاده شود یا از راه‌کارهای به اصطلاح هیبریدی یا کراس‌پلتفرم؟ کاملاً بستگی به اهداف شرکت توسعه‌دهنده دارد. هر روش برای خود دارای نکات مثبت و منفی است. اپ‌های نیتیو هر پلتفرم به وسیلهٔ زبان مخصوص آن پلتفرم ساخته می‌شوند؛ برای سیستم‌عامل Android از جاوا یا کاتلین استفاده می‌شود، برای Windows زبان‌های #C و VB.NET استفاده می‌شود و برای برنامه‌نویسی iOS از زبان‌های Swift یا Objective-C استفاده می‌شود.

آنچه در این مقاله می خوانید:

در این مقاله سعی می شود که شما با مفهومی به اسم native آشنا شوید حتما کسانی که در زمینه موبایل کار می کنند این اسم به گوششان خورده است. در موبایل دو دسته بندی وجود دارد دسته بندی اول مربوط به غیر native و دسته بندی دوم مربوط به native می شود که درباره سیستم عامل های اندروید و ios میباشد. اما برای فهم بیشتر اینها ما تصمیم گرفتیم این معرفی ها را با توضیحات کامل در اختیارتان قرار دهیم به امید اینکه شما در آینده بهترین عملکرد را ارزیابی کرده و در برنامه نویسی های خود از آنها استفاده کنید.

Native:

در زبان فارسی به معنی بومی می باشد ما می خواهیم از نظر برنامه نویسی آن را معنا و بررسی کنیم، پس ما همراه باشید. امروزه توسعه دهندگان کسب و کارها از برنامه‌نویسان فریلنسر و یا شرکت‌های برنامه‌نویسی کمک می‌گیرند. استفاده از ویژگی هایUI و UX از یک سو و همچنین میزان کارایی تکنولوژی‌های انتخابی از سوی دیگر، به آن‌ها کمک می‌کند تا بتوانند پروژه را با موفقیت به پایان برسانند. انتخاب پلتفرم کد نویسی در اپ های موبایل که لازم است بدانید ، با ظهور پلتفرم‌هایی همچون زامارین، آیونیک، فونگپ، تیتانیوم و غیره در مقابل پلتفرم‌های نیتیو، بسیاری از صاحبین کسب‌وکارها را بر سر دوراهی قرار می‌دهد که آیا سفارش یک اپ هیبریدی بدهند یا نیتیو ،  برای مثال، آیا اپلیکیشن مد نظر برای کاربران سیستم‌عامل Android است یا iOS؟

native چیست؟

اینکه از راه‌کارهای نیتیو جهت توسعه استفاده شود یا از راه‌کارهای به اصطلاح هیبریدی یا کراس‌پلتفرم؟ کاملاً بستگی به اهداف شرکت توسعه‌دهنده دارد. مهم نیست کدام روش را انتخاب می‌کنید، هر روش برای خود دارای نکات مثبت و منفی است که در ادامه به بررسی تک‌تک آن‌ها خواهیم پرداخت. اپ‌های نیتیو هر پلتفرم به وسیلهٔ زبان مخصوص آن پلتفرم ساخته می‌شوند؛ برای سیستم‌عامل Android از جاوا یا کاتلین استفاده می‌شود، برای Windows زبان‌های #C و VB.NET استفاده می‌شود و برای برنامه‌نویسی iOS از زبان‌های Swift یا Objective-C استفاده می‌شود.

اپلیکیشن نیتیو چیست؟

در پاسخ به این سوال باید گفت اپلیکیشن های نیتیو به اپلیکیشن هایی اتلاق می شود که طراحی و توسعه آنها مخصوص به یک سیستم عامل خاص است.به بیانی دیگر برای نوشتن این نوع اپلیکیشن ها از زبان های برنامه نویسی همان سیستم عامل به کار گرفته می شود . به عنوان مثال زبان برنامه نویسی اپلیکیشن های نیتیو Android ، Kotlin یا Java است. در صورتی که برای سیستم عامل ios ساخت اپلیکیشن های نیتیو با زبان Swift یا Objective-C انجام می گیرد. به طور کلی اگر بخواهیم ویژگی های کلیدی اپلیکیشن های نیتیو (Native) برشماریم می توانیم به موارد زیر اشاره ای داشته باشیم:
• با توجه به اینکه اپلیکیشن های نیتیو به صورت خاص برای سیستم عامل ساخته می شوند می تواند از تمامی امکانات دستگاه بهره مند شوند.
• این نوع اپلیکیشن ها قادرند به ویژگی های خاص دستگاه از سیستم های داخلی گرفته تا دوربین و حسگرها گرفته دسترسی داشته باشند.
• برای هر سیستم عامل طراحی و کارکرد اپلیکیشن به صورت ویژه بهینه می شود.

مشخصات کاربردی اپلیکیشن نیتیو

در خصوص مشخصات کاربردی اپلیکیشن نیتیو می توان چنین گفت که رابط کاربری ساده ای دارد و همین مسئله موجب شده تا بتواند تجربه کاربری بهتر و عملکرد سریع تری را ارائه دهد. امنیت بالایی که اپلیکیشن های نیتیو دارند این نوع اپلیکیشن ها را بسیار قابل اعتماد کرده است. از طرفی پشتیبانی از هر دو عملیات آنلاین و آفلاین را می توان به عنوان دیگر مشخصات کاربردی اپلیکیشن نیتیو بیان کرد.

مزایای برنامه نویسی native

مزایا و معایب native

مهمترین مزایای برنامه نویسی native عبارتند از:

رابط کاربری :

برنامه‌نویسی نیتیو از امکانات برنامه‌نویسی توسعه‌ داده شده برای آن پلتفرم استفاده میکند، ظاهر یا همان User Interface برنامهٔ ساخته شده، ظاهری آشنا برای کاربر است و همین مورد می‌تواند باعث موفقیت آن اپلیکیشن در میان کاربران شود.

پرفورمنس :

علاوه بر ظاهر، برنامه‌نویسی نیتیو برای زمانی که کارهای زیادی بر روی اطلاعات باید صورت گیرد و یا حجم زیادی از تصاویر یا ویدیوها مورد پردازش قرار گیرند، مناسب‌تر است. عموماً برنامه‌هایی که به صورت نیتیو نوشته شده‌اند به دلیل آنکه مستقیماً با سیستم‌عامل در ارتباط‌ هستند و می‌توانند با امکانات منحصربه‌فرد ساخته شده برای آن پلتفرم کار کنند، در هنگام اجرا یا لگ ندارند یا لگ‌های بسیار کمی دارند و همین مسئله منجر به ایجاد UX بهتری خواهد شد.

موقعیت بهتر در بین کاربران:

چرا که کاربران با روی آوردن به سرعت و کیفیت اینگونه اپلیکیشن ها را بیشتر دوست دارند و این مورد در بازار نیز بهتر دیده می شود.

یکپارچگی بیشتر با پلتفرم:

اپلیکیشن هایی که با این مضمون نوشته می شوند روی پلتفرم های مختلف بدون لگ و عدم ناهماهنگی با سیستم عامل شخص کار میکنند به این علت کاربر احساس یکپارچگی بیشتری با وسیله هوشمندش میکند.

معایب برنامه‌نویسی Native

برنامه نویسی native هم همچون تمام برنامه نویسی ها از نقاط ضعف و قوتی برخوردار است که در اینجا اشاره به نقاط ضعف این برنامه نویسی پرطرفدار خواهیم داشت که شامل :

زمانبر بودن:

ممکن است کد مشابه برای پلتفرم‌های مختلف قابل استفاده نباشد و نیاز باشد تا برنامه‌نویس زمان بیشتری را برای تبدیل کد به پلتفرم هدف صرف نماید یا حتی کد مورد نظر را بازنویسی کند. برای اینکه یک شرکت کد خود را بر روی چند پلتفرم به‌ صورت نیتیو پیاده‌سازی کند، نیاز است تا برنامه‌نویسان حرفه‌ای که در حوزهٔ خاصی تخصص دارند را برای انجام پروژه استخدام کند؛ بسته به پلتفرمی که هدف شرکت است، حداقل به ۲ برنامه‌نویس نیاز است. برای مثال، برنامه‌نویسی که وظیفهٔ توسعه بر روی پلتفرم Android را بر عهده دارد و برنامه‌نویس دیگر وظیفه توسعهٔ اپلیکیشن بر روی پلتفرم iOS.

گران‌تر تمام شدن:

هزینه ای که باید صرف برنامه نویسی بشود ممکن است هزینه را به 2 تا 3 برابر روش هیبریدی افزایش دهد که مسلماً این اختلاف هزینهٔ نسبتاً قابل‌توجه برای کارفرما خیلی توجیه‌پذیر نخواهد بود.

کاربردهای کلیدی زبان نیتیو چیست؟

در این بخش قصد داریم به بررسی کاربردهای کلیدی زبان نیتیو بپردازیم:

کاربردهای کلیدی زبان نیتیو

تفاوت اپلیکیشن Native با اپلیکیشن hybrid در چیست؟

پیش از آن که به بررسی تفاوت های اپلیکیشن Native با اپلیکیشن hybrid بپردازیم. خوب است توضیح مختصری از این دواصطلاح داشته باشیم. اپلیکیشن های نینیو برای یک سیستم عامل خاص طراحی و توسعه داده می شود در حالی که اپلیکیشن های هیبرید با بهره مندی از فناوری های وب همچون HTML، CSS و JavaScript طراحی شده و به صورت همزمان بر روی چندین سیستم عامل قابل اجرا است. در ادامه تفاوت های این دو نوع اپلیکیشن را برایتان شرح می دهیم:

عملکرد

اپلیکیشن نیتیو: با توجه به این که از زبان برنامه نویسی و ابزارهای خاص سیستم عامل برای ساخت این نوع اپلیکیشن ها استفاده می شود از عملکرد سریع تر و بهینه تری برخوردار است.
اپلیکیشن هیبرید: اپلیکیشن های هیبرید به دلیل عدم استفاده از ابزارهای خاص سیستم عامل و اجرای آن درون یک وب ویو در مقایسه با Native عملکرد پایین تری دارد.

دسترسی به ویژگی های دستگاه

اپلیکیشن نیتیو: اپلیکیشن های نیتیو دسترسی کاملی به تمامی امکانات سخت افزار و نرم افزاری دستگاه دارد.
اپلیکیشن هیبرید: محدودیت دسترسی به برخی ویژگی های دستگاه موجب شده تا برای دسترسی به استفاده از پلاگین ها نیاز باشد.

تجربه کاربری

اپلیکیشن نیتیو: از آن جایی که طراحی رابط کاربری و تعاملات به صورت خاص انجام می شود، می توان گفت تجربه کاربری بهینه ای دارد.
اپلیکیشن هیبرید: با توجه به عدم هماهنگی رابط کاربری با طراحی خاص سیستم عامل از تجربه کاربری کمتر بهینه شده ای برخوردار است.

نتیجه گیری :

امیدواریم این مقاله نیاز شما را در زمینه برنامه نویسی native  برطرف کرده باشد ما در این مقاله به آشنایی با مزایا و معایب این زبان برنامه نویسی پرداخته و پلتفرم های مخصوص هر سیستم عامل همانند اندروید ، ios  و … را مشخص کردیم. و همینطور به عملکرد این زبان برنامه نویسی پرداخته و آن را بطور کامل تعریف کردیم امیدواریم این مقاله برای شما مفید و کاربردی بوده باشد.

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره فنی و تخصصی رایگان

جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

۲ پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form