طراحی سایت یا برنامه نویسی

طراحی سایت یا برنامه نویسی؟

مقدمه

"طراحی سایت یا برنامه نویسی" این سوال شاید جزء پرتکرارترین سوالاتی است که این روزها بیشتر افرادی که علاقه مند به فعالیت در حوزه تکنولوژی هستند با آن مواجه‌اند. این در حالی است که هر کدام از مهارت‌های طراحی سایت و برنامه نویسی به عنوان چالش برانگیزترین مهارت‌ها اما با درآمدی بالا در حوزه وب شناخته میشوند.

آنچه در این مقاله می خوانید:

البته ناگفته نماند در دنیای وب مفاهیم بسیاری وجود دارد که اغلب افراد به ویژه کارفرماها درک درستی از تفاوت‌های میان آنها ندارند. طراحی سایت و برنامه نویسی نیز این قاعده مستثنی نیستند. اگر چه یکی از آنها در راستای دیگری قرار گرفته است اما از نظر مفهوم کاملا از یکدیگر مجزا هستند و هر یک از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردارند. از این رو اگر میخواهید میان طراحی سایت یا برنامه نویسی یکی را انتخاب کنید، پیشنهاد میکنیم تا انتها همراه باشید. ما در این مقاله قصد داریم با ارائه مطالبی در خصوص طراحی سایت و برنامه نویسی و بیان تفاوت‌های آنها به شما در این امر یاری کنیم.

طراحی سایت یا برنامه نویسی؟

برای آن که بتوانیم انتخاب بهتر و دقیق‌تری از میان طراحی سایت یا برنامه نویسی داشته باشیم، نیاز است تا با مفاهیم هر کدام آشنا شویم. البته برای معرفی هر یک از این مهارت‌های پرطرفدار در دنیای وب با توجه به گستردگی و وسعت آنها، میتوانیم ساعت‌ها صحبت کنیم. اما برای آن که بتوانیم در کوتاه‌ترین زمان به یک نتیجه قابل قبولی برسیم میخواهیم در ادامه به طور خلاصه طراحی سایت و برنامه نویسی را بررسی کنیم.

مفهوم طراحی سایت در دنیای وب

اگر بخواهیم در مورد مفهوم طراحی سایت در دنیای وب صحبت کنیم میتوانیم بگوییم به مجموعه ای از اصول و قواعد در راستای ایجاد و نگهداری سایت گفته میشود که تمرکز اصلی در این مهارت بر روی طراحی المان‌ها، عناصر بصری و فرانت اند و هر آن چه که بر نمای ظاهری سایت مرتبط است، می باشد. البته باید خاطر نشان کرد طراحی وب سایت جزء یکی از مراحل برنامه نویسی به شمار می‌آید. لازم به ذکر است در نظر گرفتن این موضوع تاثیر بسزایی در انتخاب میان طراحی سایت یا برنامه نویسی دارد.
به عبارت دیگر در طراحی سایت به منظور زیبایی و کاربر پسند بودن سایت برای چیدمان و ایجاد صفحات وب از ابزارهایی همچون JavaScript، HTML و CSS در کنار خلاقیت طراح به کار گرفته میشود. از طرفی طراح سایت نیز موظف است تا با متدهای روز طراحی آشنایی داشته باشد و از آنجایی که رابطه مستقیمی با کاربران دارد میبایست با تسلط به تمامی اصول رابط کاربری( UI) و تجربه کاربری(UX) و توجه به طراحی Responsive و سازگاری با مرورگرها و مواردی مشابه این سعی کند تا طراحی خود را با عملکرد عالی پیاده سازی کند. هم چنین در اغلب موارد به منظور طراحی رابط کاربری از نرم افزارهای گرافیکی مانند فیگما، فتوشاب و Adobe XD استفاده می شود.

تفاوت های کلیدی طراحی سایت با برنامه نویسی

برنامه نویسی چیست؟

پیش از آن که به سوال طراحی سایت یا برنامه نویسی پاسخ دهیم در ابتدا میخواهیم با مفهموم کلی برنامه نویسی و طراحی سایت آشنا شویم. در بخش قبل درمورد طراحی سایت صحبت کردیم و گفتیم که طراحی سایت بیشتر به طراحی ظاهری و زیبایی سایت توجه دارد در حالی که هدف اصلی در برنامه نویسی تولید عملکردها و دستورات منطقی و اصولی برای نمایش و پردازش اطلاعات است. برنامه نویسی در دنیای کامپیوتری به مهارتی گفته میشود که بتوان از طریق آن تمامی نرم افزارها و برنامه‌های کامپیوتری را توسعه داد و هم چنین دستوراتی را به کامپیوتر داد تا از یک کار مشخص پیروی کند. ناگفته نماند برنامه نویسی در بسیاری از حوزه‌ها همچون طراحی اپلیکیشن، طراحی سایت، ساخت وب اپلیکیشن و غیره کاربرد دارد. به طور کلی در برنامه نویسی از زبان‌های مختلفی همچون Python، Java، C++ و JavaScript و … به منظور نوشتن کدها برای انجام کاری توسط کامپیوتر یا دیگر دستگاه‌ها به کار گرفته میشود. لازم به ذکر است در برنامه نویسی توسعه برنامه بر مبنای نیاز مشخصی انجام میشود و ممکن است برنامه نویس در این راه با ساختار داده و یا الگوریتم‌ها و غیره رو به رو شود که کار سخت و پیچیده‌ای تلقی میشود.

نسخه صوتی مقاله، تولید شده با کمک هوش مصنوعی :

تفاوت‌های کلیدی طراحی سایت و برنامه نویسی

پس از آن که با مفهوم طراحی سایت و برنامه نویسی در دنیای وب آشنا شدیم حال میتوانیم به راحتی با بیان تفاوت‌های کلیدی میان این دو مهارت انتخاب میان طراحی سایت یا برنامه نویسی انجام دهیم.
• طراحی سایت و برنامه نویسی از جمله مهارت‌هایی است که هر یک نیازمند به کدنویسی هستند. گفتنی است طراحی سایت شامل بخش‌های فرانت یا کلاینت و بخش بک یا سرور است در حالی که تمامی این موارد با برنامه نویسی امکان پذیر است.
• اجرای برنامه و برنامه ریزی با برنامه نویسی انجام میشود. اما طراحی سایت متخص طراحی و توسعه سایت برای اینترانت و اینترنت است.
• طراحی سایت نیازمند خلاقیت و سلیقه در کنار مهارت‌های طراحی بصری سایت است. در حالی که در برنامه نویسی تنها دانستن مفاهیم پایه طراحی سایت کفایت میکند، اما باید تسلط بالایی به کد نویسی و دانش فنی داشت.
• یکی دیگر از مواردی که ما را در پاسخ به سوال طراحی سایت یا برنامه نویسی یاری میکند تفاوت در کاربرد آنها است. میتوان گفت برنامه نویسی را میتوان در زمینه‌های مختلفی به کار گرفت به طوری که طراحی سایت فقط برای سایت کاربرد دارد.
• تکنولوژی‌های مورد استفاده را میتوان به عنوان یکی دیگر از تفاوت‌های طراحی سایت با برنامه نویسی بیان کرد. در طراحی سایت زبان‌هایی همچون HTML، Flash و غیره به کار گرفته میشود. اما برنامه نویسی نیازمند زبان‌های اسکریپت نویسی مانند Java Script، PHP، ASP است.
• برای انتخاب از میان گزینه‌های طراحی سایت یا برنامه نویسی میتوان به این موضوع اشاره کرد که طراحی سایت بیشتر بر روی طراحی ظاهری و بصری یک سایت تمرکز دارد در صورتی که برنامه نویسی یک مهارت کلی‌تر به نسبت طراحی سایت به شمار می‌آید. از طرفی برنامه نویسی در ساخت وب سایت بیشتر در مورد عملکردهای سایت کارآیی دارد.
• از آنجایی که طراح سایت ارتباط مستقیمی با کاربران دارند.. از این رو هدف از طراحی سایت طراحی ظاهری زیبا و کاربر پسند سایت میباشد. این در حالی است که برنامه نویسی بر روی عملکردهای داخلی تمرکز دارد.
• از دیگر مواردی که در خصوص پاسخ به طراحی سایت یا برنامه نویسی اهمیت دارد اولویت بندی هر کدام در پردازش است. گفته میشود در طراحی سایت امنیت، قابل اطمینان بودن و عملکرد سایت ارجحیت دارد. در حالی که زمان در پردازش برنامه نویسی حرف اول را میزند.
• در برنامه نویسی تمرکز اصلی بر روی کیفیت گذاشته میشود. اما فروش در طراحی سایت اولویت دارد.
به طور کلی در دنیای وب ، طراحی سایت یا برنامه نویسی هر کدام مفاهیم جداگانه‌ای دارند و از بخش‌های مختلف و مستقلی برخوردارند. اما باید خطر نشان کرد برنامه نویسی یکی از مهمترین بخش‌های طراحی سایت به شمار می‌آید به طوری که انجام کارهای مرتبط با برنامه نویسی در بخش‌های طراحی سایت دارای اهمیت بسیاری است.

کدام یک بهترین است؟ طراحی سایت یا برنامه نویسی

حال با دانستن مفاهیم و تفاوت‌های طراحی سایت و برنامه نویسی میتوانیم به این نتیجه برسیم که هر کدام مفهوم مجزایی دارند و نمیتوان طراحی سایت یا برنامه نویسی را یکی دانست. این در حالی است که طراحی تمامی مواردی که به ظاهر بصری سایت از جمله قابلیت‌ها، منو و حتی قالب مرتبط میباشد بدون کدنویسی امکان پذیر نیست. به عبارت دیگر برنامه نویسی لازمه‌ی طراحی سایت است. البته با پیشرفت تکنولوژی در این زمینه راه حلی در نظر گرفته شده است که میتوان با CMS ها و دیگر افزونه‌ها به مهارت‌های برنامه نویس بی نیاز بود. البته به یاد داشته باشید این افزونه‌ها و حتی قالب‌های آماده تنها برای موارد خاص و محدود به گرفته میشود و در بیشتر موارد بهره مندی از دانش و مهارت برنامه نویسی تاثیر بسزایی در رسیدن به یک طراحی سایت ایده‌آل دارد.

نتیجه گیری

به طور کلی دنیای طراحی سایت و برنامه نویسی هر یک بسیار گسترده است و بهره مندی از آنها نیازمند مهارت و تسلط کافی به اصول منطقی در حوزه‌ی خود میباشد. میتوان گفت وجود تفاوت‌هایی میان این دو مفهوم موجب میشود تا این باور اشتباه که طراحی سایت همان برنامه نویسی به کل رد شود. از این رو اگر میخواهید میان طراحی سایت یا برنامه نویسی یک گزینه را انتخاب کنید با در نظر گرفتن مطالبی که گفته شد به این موضوع توجه کنید که اگر علاقه بسیاری به طراحی ظاهری سایت، رابط و تجربه‌ی کاربری دارید طراحی سایت میتواند بهترین گزینه باشد. در حالی که برنامه نویسی برای افرادی که علاقه مند به توسعه برنامه کامپیوتری و یادگیری مهارت‌های کدنویسی هستند، مناسب است. ما در این مقاله سعی کردیم با بیان مفاهیم طراحی سایت و برنامه نویسی و بررسی تفاوت‌های کلیدی آنها به شما کمک کنیم تا بتوانید بر اساس مهارت و علاقه‌ی خود میان طراحی سایت یا برنامه نویسی مناسب ‌ترین را انتخاب کنید. امیدواریم برایتان مفید واقع شود.

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره فنی و تخصصی رایگان

جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form