در این مقاله به بررسی مراحل ساخت سایت پرداختهایم تا ترس شما را برای حضور در فضای دیجیتال از بین ببریم و نکاتی را به شما گوشزد نماییم که قدرت شما را برای فعالیت در این فضا افزایش دهد! پس همین امروز بر ترس خود غلبه کنید تا درهای رشد و ترقی به روی شما گشوده شوند!
“وبسایت” واژهای است که این روزها زیاد به گوشتان میخورد زیرا از سوپر سر کوچه گرفته تا کارخانه تولید ماشین آلات صنعتی، به آن مجهز شدهاند.
وبسایتها وظیفه دارند تا خدمات و محصولات شما را در بستر آنلاین به معرض دید کاربران قرار دهند. این کار برای کسب و کار شما در هر حوزهای که باشد مفید خواهد بود. زیرا میتوانید به راحتی با مشتریانتان ارتباط برقرار کنید و در هر ساعت از شبانه روز از طریق وب سایت محصولات یا خدمات خود را به فروش برسانید.
گفتنی است طراحی سایت، راهاندازی یک پیج اینستاگرام، مدیریت کانال تلگرام، معرفی کسب و کار در لینکدین و … همه به شما کمک میکنند تا کسب و کار خود را به دنیای بسیار بزرگتری معرفی کنید و این یعنی سودآوری و کسب درآمدهایی که فکرش را هم نمیکنید! بنابراین به نقل از بزرگان تجارت اگر میخواهید در خواب هم پول دربیاورید حتما به فکر ساخت سایت باشید. اما به یاد داشته باشید که هر فعالیتی گامهای اصولی خودش را دارد که باید قدم به قدم پیش رفت تا به خروجی مطلوب رسید. از همین روی در ادامه مراحل طراحی سایت را مفصلا شرح خواهیم داد تا پر قدرت شروع کنید!
زمانی که قصد دارید یک وبسایت برای فعالیت تخصصی خود راهاندازی کنید، باید به روشنی بدانید که دقیقا چه خواستههای دارید و چه امکانات و قسمتهایی برای شما حیاتی و پراهمیت هستند.خوشبختانه امروزه طراحی انواع وبسایت با تنوع بسیار زیادی در حال وقوع است و هر خواستهای که اراده کنید برای شما قابل پیادهسازی است! اما نکته اینجاست که قبل شروع کار باید با طراحی انواع وبسایت و نقاط مثبت و منفی هر یک آشنا شوید تا بتوانید ایده و طرح مدنظر خود را به بهترین نحو ممکن پیادهسازی نمایید.بدون شک هر فعالیتی نقاط تاریک و روشن مخصوص خود را دارد و کسانی برنده هستند که گزینه مورد نظرشان بیشترین نیازهای آنان را پاسخگو میباشد. اگر از این دید به ماجرا نگاهی بیندازیم، وبسایتها را شامل یک از این ۴ دسته زیر خواهند بود که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
شاید به جرئت بتوان گفت که کم مخاطبترین نوع وبسایتها، وبسایتهای ثابت یا STATIC باشند. این نوع وبسایتها همان طور که از نامشان پیداست، دارای صفحات و محتواهای ثابت هستند و اساسا به آپدیت شدن اعتقاد چندانی ندارند!
این مورد از طراحی انواع وبسایت تقریبا از خاطرهها فراموش شده و امروزه کمتر وبسایتی را با این سبک طراحی پیدا خواهید کرد در حالی که مزایای بسیاری نیز به همراه داشته است. اما میپرسید چرا؟! بگذارید تمام ویژگیهای این نوع وبسایت را برایتان شرح دهیم تا خودتان قضاوت کنید.
اما دومین مورد از طراحی انواع وبسایت، پویا یا DYNAMIC نام دارند. با ظهور زبانهای برنامه نویسی قدرتمندی همچون؛ PHP، ASP و ASP.NET طراحی سایت به روش داینامیک نیز مطرح شد.
این گونه وبسایتها طرفداران زیادی دارد و به همین دلیل شرکتهای بسیاری در تلاشاند تا خدمات خود را به متقاضیان ارائه نمایند. اما طراحی انواع وبسایت به روش داینامیک چه ویژگیهایی دارد؟!
این دسته از طراحی انواع وبسایت اندکی با کارکرد کلی دیگر وبسایتها تفاوت دارد زیرا برخلاف ظاهر سادهتر خود، بسیار مفید و کاربردی هستند. طراحی پرتال برای بانکها، مراکز آموزشی، دفاتر بیمه و کسب و کارهای این چنینی بهترین انتخاب هستند.
مورد آخر در طراحی انواع وبسایت نیز وبسایتهای فلش هستند که به عبارتی ایستا و نیمه پویا میباشند. این وبسایتها از به علت مشکلات عدیدهای که در طراحیشان وجود دارد، اغلب توسط موتورهای جستجو به رسمیت شناخته نمیشوند. جذابیتهای ظاهری و گرافیک این وبسایتها بسیار خیرهکننده است اما در این بین سرعت بارگذاری ضعیفی دارند.
برای رسیدن به هر مقصدی ابتدا باید نیازمندیها و ملزومات را تعیین نمود. پس اولین گام از مراحل طراحی سایت، تعیین نیازها و پرداختن به هدف کلی آن است. لازم است تا بخشهای مورد نیاز و خواستهای خود را طی جلسه مشاوره به تیم پیادهسازی شرح دهید تا با دغدغهها و چشماندازهای شما آشنا شده و بتوانند عملکرد بهتری را ارائه دهند.
باید خاطر نشان کرد اولین گام برای ساخت سایت، انتخاب دامنه وهاست است. به طور کلی دامنه نشان دهنده برند و هویت وب سایت میباشد. از این رو هر سایتی از یک دامنه و آدرس اختصاصی و منحصر به فردی برخوردار است. در خصوص هاست نیز میتوان گفت هاست در واقع فضایی مشخص بر روی شبکه اینترنت میباشند که جای گیری و ذخیره تمامی دادههای سایت بر روی این فضا انجام میشود. از طرفی در طراحی سایت، هاستها بر اساس سیستم عامل به دو دسته ویندوز و لینوکس تقسیم بندی میشوند که برای مدیریت آنها نیاز است تا از کنترل پنل استفاده نمود.
در ساخت سایتهای فارسی دامنههایی مانند.com , .ir به عنوان متداولترین و رایجترین دامنهها شناخته میشوند. گفتنی است اگر قصد فعالیت در خارج از کشور را ندارید دامنه .ir بهترین گزینه است .زیرا از نظر هزینه میبایست هزینه کمتری را پرداخت نمود. معمولا اعتبار دامنه ایران از 1 تا 5 سال در نظر گرفته میشود و چنانچه تمدید آن در زمان مشخص انجام نشود، دامنه به فرد دیگری واگذار خواهد شد. در خصوص خرید دامنه .com میتوان گفت هزینه آن در مقایسه با دامنه داخلی بالاتر است. به طور کلی میتوان دامنهها را به صورت سالانه یا ماهیانه خریداری یا تمدید نمود.
هاستها در ساخت سایت نقش مهم و اساسی دارند. برای خرید هاست میتوان گفت هزینه پرداختی شما با توجه به فضای ذخیره سازی داده متغییر خواهد بود. به طوری که هر چه فضا اطلاعات بیشتری را ذخیره کند باید هزینه بیشتری برای خرید آن پرداخت نمود. از طرفی برخی از هاستها را میتوان به صورت رایگان استفاده نمود اما به دلیل محدودیت و رعایت نکردن استانداردهایی توصیه میشود برای ساخت سایت از این هاستها به کار گرفته نشود. ناگفته نماند هاست را میتوان به صورت ماهانه یا سالانه تمدید یا خریداری نمود.
برای موفقیت در ساخت سایت نیاز است به هنگام خرید و هاست به نکاتی توجه شود.
در خصوص خرید دامنه میتوان به نکات زیر اشاره نمود:
• انتخاب نام کوتاه و متناسب با برند ( حداکثر تا 60 کارکتر)
• استفاده از کلمه کلیدی در دامنه به منظور بهبود سئو سایت
• انتخاب پسوند مناسب
• تلفظ آسان دامنه
• انتخاب دامنه منحصر به فرد
• بررسی سابقه دامنه
• عدم استفاده از خط تیره در دامنه
اما برای خرید هاست بایستی به این نکات دقت نمود:
• انتخاب از میان هاست ویندوز و هاست لینوکس بر اساس سیستم عامل
• خرید هاست خارج به جای هاست ایران به منظور بالا بردن سرعت وب سایت
• هاستهای اشتراکی مناسب برای سایتهای تست و هاستهای ابری و اختصاصی بهترین گزینه برای وب سایتهای حرفهای
• بررسی زمان در دسترس بودن سایت ( Uptime)
• بررسی امنیت سرور
• بررسی فضای مورد نیاز
• خریداری هاست از هاستینگ معتبر
• برخورداری از پشتیبانی خوب
• خرید هاست با کیفیت به همراه قیمت مناسب
ساخت سایت را میتوان از روشهای مختلفی انجام داد. از این رو پس از خرید دامنه وهاست بایستی متناسب با نیاز و اهدافی که دارید از میان روشهای طراحی سایت، مناسبترین روش را انتخاب کنید. در این بخش قصد داریم تا با بررسی روشهای طراحی سایت به شما در این امر یاری کنیم.
بسیاری بر این باورند که ساخت سایت کار سخت و دشواری است و برای راه اندازی یک سایت بایستی به دانش کد نویسی مسلط بود. در حالی که سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) شرایطی را فراهم نمودهاند تا بتوان مراحل طراحی سایت را بدون نیاز به کد نویسی به آسانی پشت سر گذاشت. گام نخست در این روش به خرید هاست و دامنه تعلق دارد. پس از آن از میان سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس، پرستاشاپ، جوملا، مجنتو و غیره میتوان یکی را برای طراحی سایت انتخاب نمود. باید خاطر نشان کرد CMS ها سایت را به صورت نیمه آماده تحویل میدهند و کاربر تنها نیاز است تا سایت را از محتوای متنی، تصویری و غیره پر نماید. از این رو میتوان در عرض چند ساعت ساخت سایت را انجام داد.
از دیگر روشهای ساخت سایت میتوان به طراحی سایت با برنامه نویسی اشاره نمود. همانطور که میدانید برای راه اندازی یک سایت اختصاصی یا سفارشی نیاز است تا از پایه کدنویسی سایت را انجام داد. بنابراین لازمه طراحی سایت سفارشی تسلط به دانش کدنویسی است. گفته میشود طراحی سایت با برنامه نویسی زمانبر بوده به طوری که حدود یک سال زمان نیاز است تا سایتی با کدنویسی راه اندازی شود. زبانهایی مانند پایتون، PHP، جاوا اسکریپت و غیره به عنوان بهترین زبانهای برنامه نویسی برای طراحی سایت شناخته میشود.بنابراین اگر این روش را انتخاب میکنید میبایست به یکی از زبانها مسلط باشید و پس از آن کار با فریمورکهای مخصوص را بلد باشید. گفتنی است یادگیری یکی از زبانهای برنامه نویسی با هزینههای بالایی همراه است. به طور کلی هر چه مهارت بیشتری در برنامه نویسی داشته باشید کیفیت سایت به همان میزان بالاتر خواهد بود.
آخرین روش در ساخت سایت به سایت سازها تعلق دارد. اگر بخواهیم سایت سازها را مورد بررسی قرار دهیم میتوانیم بگوییم که در واقع سایت سازها ابزاری هستند که میتوان بدون نیاز به کدنویسی، سایت مورد نظر خود را در عرض 2 روز راه اندازی کرد. از بهترین سایت سازها میتوان به Webnode ،Avada ، Joomla، Magento ، Site123 و Webs اشاره نمود. این در حالی است که پس از ورود به یکی از سایت سازها با انتخاب قالب مورد نظر و طراحی صفحات مختلف سایت میتوان دامنه و هاست خریداری شده را به سایت آماده متصل کرد. لازم به ذکر است در ازای دریافت خدماتی از سایت سازها میبایست به صورت ماهانه مبلغی را به آنها پرداخت نمود. عدم امکان ویرایش فیچرهای سایت و عدم دسترسی به هاست را میتوان ازمعایب ساخت سایت به کمک سایت سازها دانست.
اگر بر این باورید که با پیاده سازی سایت از طریق روشهای مختلف، کارتان با سایت تمام شده است باید بگوییم سخت در اشتباه هستید. زیرا لازمه موفقیت در ساخت سایت، انجام اقداماتی به منظور مدیریت و یا نگهداری سایت میباشد. از این رو برای آن که بتوانید در بازاریابی و تبلیغات سایت خود موفق عمل کنید، نیاز است تا نکاتی را مد نظر قرار دهید.
ظاهر وب سایت شما میتواند تاثیر بسزایی در جذب کاربر داشته باشد. از این رو بایستی در ساخت سایت از قالبی کاربرپسند استفاده نمود.
یکی از قدرتمندترین روشهای بازاریابی سایت، سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجوگر است. این در حالی است که اگر به صورت اصولی سئو سایت را انجام دهید، میتوانید در موتورهای جستجو رتبهی سایت خود را بالا ببرید و به طرز باورنکردنی به درآمد قابل توجهی دست پیدا کنید. از طرفی میتوان سئو را به عنوان مهمترین مراحل پس از ساخت سایت معرفی نمود. بنابراین اگر به اصول سئو مسلط نیستید، باید از یک متخصص سئو کمک بگیرید.
ارتقای امنیت سایت یکی از اساسیترین بخشهای هر سایت به شمار میآید. باید خاطر نشان کرد عوامل مختلفی در برقراری امنیت سایت دخیل هستند. گفته میشود بخشی از امنیت سایت به هاست، CMS و قالب و غیره وابسته است. در حالی که انتخاب یک پسورد قوی برای اکانت و یا استفاده از افزونههای امنیتی در سیستمهای مدیریت محتوا را میتوان به عنوان عواملی در ارتقای امنیت سایت معرفی نمود.
نمیتوان از نقش موثر تولید محتوا بر رشد و پیشرفت سایت چشم پوشی کرد. به طوری که اگر تولید محتوا را مطابق با قواعد محتوا نویسی و اصول سئو انجام دهید، میتوانید شاهد افزایش بازدید از سایت باشید. از این رو اگر به مهارت تولید محتوا مسلط نیستید، حتما یک کارشناس تولید محتوا برای سایتتان استخدام کنید.
برای آن که بتوانید روند پیشرفت سایتتان را پس از ساخت بررسی کنید و در جهت آن گام بردارید نیاز است تا از ابزارهایی استفاده کنید. Google Search Console ابزاری است که از طریق آن میتوان اطلاعات دقیقی از کاربران و رباتهایی که از سوی گوگل وارد سایت میشوند را به دست آورد. لازم به ذکر است متخصصان سئو اتصال سایت به ابزار سرچ کنسول گوگل را امری مهم و حیاتی برای سایتها میدانند. ارائه کلمات سرچ شدهای که کاربر به واسطهی آنها وارد سایت شدهاند و خطاهایی که در سایت رخ داده است همگی از طریق این ابزار امکان پذیر است.
بهره مندی از روشهای تاثیرگذار در بازاریابی و تبلیغات هدفمند در بلند مدت میتواند در افزایش بازدید و پیشرفت سایت نقش موثری داشته باشد.
آمارها نشان میدهد کاربر به طور معمول بیش از 3 الی 5 ثانیه برای بارگذاری سایت صبر نمیکند. از این رو بهینه کردن سرعت سایت را میتوان به عنوان مهمترین فاکتورها در روند پیشرفت سایت بیان نمود.
برای دسترسی به آمار دقیق از سوی کاربران سایت میتوان از گوگل آنالیتیکس که از ابزارهای برتر آنالیز سایت به شمار میآید، استفاده نمود.
گفتیم که طراحی سایت و فعالیت در حوزه آنلاین کمک میکند تا شکست کسب و کار خود را در آغوش نکشید! زیرا روش سنتی مدیریت بیزینس دیگر به تنهایی کارکرد کافی را ندارد. ما در این مقاله از ایراکد، ساخت سایت را شرح دادیم و نکات طلایی آن را عنوان کردیم، امیدواریم که این مقاله به شما برای گام برداشتن در راهاندازی اولین وبسایت بیزینستان کمک کرده و با قدرت و انگیزه وارد این مسیر پرچالش اما هیجانانگیز شوید!
اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید
related blogs
همیشه در کنار شما هستیم
برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.
همیشه در کنار شما هستیم
برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.
آکادمی ایراکد
مشاوره فنی و تخصصی رایگان
جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود
Comments
جای شما در میان برندهایی که به ما اعتماد کردند، خالیست
Our Customers
Registration Form
آدرس دفتر مرکزی:
تهران ، جردن ، خیابان تابان غربی ، برج نور ، طبقه ۱
تهران ، میرداماد ، تقاطع نور و تابان غربی ، برج اداری تجاری نور ، طبقه ۱
فروش :
پشتیبانی :
همراه :
تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شرکت ایراکد می باشد
Registration Form