جریان پرشتاب تکنولوژی روز به روز در حال افزایش سرعت است و عقب ماندن از آن گاهی به معنای شکست حتمی است. اگر هنوز هم مدیریت بیزینس و شغل خود را در سنتیترین حالت ممکن نگه داشتهاید و از ورود به دنیای کسب و کارهای آنلاین وحشت دارید، روراست میگوییم، شما دارید روز به روز به شکست نزدیکتر میشود!
در این مقاله به بررسی مراحل ساخت سایت پرداختهایم تا ترس شما را برای حضور در فضای دیجیتال از بین ببریم و نکاتی را به شما گوشزد نماییم که قدرت شما را برای فعالیت در این فضا افزایش دهد! پس همین امروز بر ترس خود غلبه کنید تا درهای رشد و ترقی به روی شما گشوده شوند!
طراحی سایت چیست؟
“وبسایت” واژهای است که این روزها زیاد به گوشتان میخورد زیرا از سوپر سر کوچه گرفته تا کارخانه تولید ماشین آلات صنعتی، به آن مجهز شدهاند.
وبسایتها وظیفه دارند تا خدمات و محصولات شما را در بستر آنلاین به معرض دید کاربران قرار دهد. این کار برای کسب و کار شما در هر حوزهای که باشد مفید خواهد بود زیرا با توجه به شرایط کرونا و افزایش مشغلههای افراد، بسیاری از خریدهای مردم از طریق وبسایتها و پیجهای اینستاگرامی صورت میگیرد.
طراحی سایت، راهاندازی یک پیج اینستاگرام، مدیریت کانال تلگرام، معرفی کسب و کار در لینکدین و … همه به شما کمک میکنند تا کسب و کار خود را به دنیای بسیار بزرگتری معرفی کنید و این یعنی سودآوری و کسب درآمدهایی که فکرش را هم نمیکنید!
اما به یاد داشته باشید که هر فعالیتی گامهای اصولی خودش را دارد که باید قدم به قدم پیش رفت تا به خروجی مطلوب رسید. از همین روی در ادامه مراحل طراحی سایت را مفصلا شرح خواهیم داد تا پر قدرت شروع کنید!
انواع وبسایت:
قبل از شرح مراحل طراحی سایت بگذارید گریزی به انواع وبسایت داشته باشیم. وبسایتها به طور کلی میتوانند جز یکی از 3 دسته زیر باشند:
* وبسایتهای ثابت یا ایستاتیک (static):
وبسایتهایی که محتواها و بخشهای مختلف آن را در فواصل بسیار طولانی به روز رسانی میکنند، وبسایتهای ایستاتیک یا ثابت هستند. این وبسایتها با حجم کد بسیار کمتری طراحی و پیاده سازی میشوند و رعایت استانداردهای سئو در آنها بسیار راحت تر است.
* وبسایتهای پویا یا داینامیک (dynamic):
برخلاف وبسایتهای ثابت، وبسایتهای پویا مدام در حال تغییر محتوا هستند و به روزرسانیهای مرتب دارند. قطعا حجم کدنویسی و چالشهای سئو در آنها بسیار کمتر خواهد بود.
* پرتال:
پرتالها نوعی از برنامههای تحت وب هستند که کارکرد و هدف متفاوتی را به انجام میرسانند. برای اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید به طراحی سایت پرتال ما مراجعه نمایید.
مراحل طراحی سایت و نکات طلایی آن!
این بخش مراحل طراحی سایت شما را با جزئیات بیشتری از هر قدم آشنا خواهد کرد و راهنمای خوبی برای ورود به این مسیر میباشد:
1. نیازسنجی و تعیین چشماندازها:
برای رسیدن به هر مقصدی ابتدا باید نیازمندیها و ملزومات را تعیین نمود. پس اولین گام از مراحل طراحی سایت، تعیین نیازها و پرداختن به هدف کلی آن است.
لازم است تا بخشهای مورد نیاز و خواستهای خود را طی جلسه مشاوره به تیم پیادهسازی شرح دهید تا با دغدغهها و چشماندازهای شما آشنا شده و بتوانند عملکرد بهتری را ارائه دهند.
2. تهیه هاست و دامنه:
مراحل طراحی سایت با خرید هاست و دامنه ادامه میابد. همان طور که میدانید فضای ذخیرهسازی داده یا هاست و همچنین آدرس یکتا یا همان دامنه، پیشنیازهای طراحی سایت هستند که باید تهیه گردند.
3. طراحی شمای اولیه یا وایرفریم (wireframe):
طرح اولیه یا اصطلاحا وایرفریم یک شمای کلی از صفحات وبسایت را برای شما نمایان خواهد کرد. تیم پیادهسازی برای ملموس کردن تخصص خود برای افراد عادی یک نمای کلی از بخشها و قسمتهای مختلف را تهیه کرده و با کارفرما به اشتراک میگذارند.
این طرح، یک دید کلی به کارفرما خواهد داد تا نظرات و ایدههای دلخواه خود را در وبسایت به بهترین شکل اجرا نمایند.
4. انتخاب قالب یا گرافیک:
یکی از لذتبخشترین مراحل طراحی سایت، انتخاب رنگبندی و گرافیک آن است. ترکیب رنگهای با هارمونی زیبا و چشمگیر میتوانند کاربر را به سادگی میخکوب کرده و به گشت و گذار در وبسایت شما دعوت نماید!
5. کدنویسی یا استفاده از cms های آماده:
در این مرحله باید یکی از روشهای پیادهسازی را انتخاب نمایید. وبسایت شما میتواند یا با کمک cmsهای آماده از قبیل وردپرس، جوملا و … پیادهسازی شود، و یا با کدنویسی خالص طراحی و تولید گردد.
هر کدام از این راهها مزایا و معایب متفاوتی دارد و این انتخاب شماست که وبسایت را به چه صورت پیادهسازی نمایید.
6. تولید و جایگذاری محتوا:
محتواها جز جداییناپذیر وبسایتها هستند و نقش مهمی در موفقیت و بازدید آن دارند. محتواهای تصویری از نظر بصری و محتواهای متنی از نظر رفع نیازهای کاربر و بالا بردن رتبه یک وبسایت در گوگل بسیار اهمیت دارند. پس برای افزایش کیفیت محتواهای وبسایت خود هزینه کنید و از آنها سرسری عبور نکنید!
7. تست و کنترل کیفیت:
راستیآزمایی و تست یکی از آخرین مراحل طراحی سایت است که هیچگونه اهمال و کوتاهی در آن پذیرفته نیست. در این قدم باید بادقت و با حوصله وبسایت به صورت کامل تست و بررسی نهایی شود و تمام حفرهها و نقصهای آن برطرف گردد.
8. آموزش و پشتیبانی:
پس از آن که وبسایت بررسی نهایی شد و به طور کامل پیادهسازی آن صورت گرفت، به کارفرما تحویل داده میشود. سپس آموزشهای مورد نیاز برای مدیریت وبسایت به کارفرما ارائه میگردد اما نگران نباشید زیرا پشتیبان برای رفع مشکلات و خطاهای تخصصی در کنار شما خواهد بود.
سخن پایانی
گفتیم که طراحی سایت و فعالیت در حوزه آنلاین کمک میکند تا شکست کسب و کار خود را در آغوش نکشید! زیرا روش سنتی مدیریت بیزینس دیگر به تنهایی کارکرد کافی را ندارد.
ما در این مقاله از ایراکد، مراحل طراحی سایت را شرح دادیم و نکات طلایی آن را عنوان کردیم، امیدواریم که این مقاله به شما برای گام برداشتن در راهاندازی اولین وبسایت بیزینستان کمک کرده و با قدرت و انگیزه وارد این مسیر پرچالش اما هیجانانگیز شوید!