هر آنچه در مورد انواع طراحی اپلیکیشن باید بدانید [راهنمای جامع 1402]

هر آنچه در مورد انواع طراحی اپلیکیشن باید بدانید [راهنمای جامع ۱۴۰۲]

مقدمه

اگر صاحب کسب و کاری هستید یا قصد راه اندازی کسب و کاری را دارید و می خواهید فروش خدمات و محصولات خود را افزایش دهید باید به فکر آشنایی با انواع طراحی اپلیکیشن باشید. چرا که اپلیکیشن فرآیند خرید و ارتباط با مشتری را آسان تر می کند. طراحی اپلیکیشن موبایل در واقع فرآیند تولید و طراحی برنامه های موبایل میباشد که قابل اجرا بر روی پلتفرم های مختلف موبایل باشند. منظور از پلت فرم موبایل، سیستم عامل موبایل میباشد برای مثال سیستم عامل موبایل اپل IOS میباشد و پلتفرم موبایل گوگل، اندروید است. در این مقاله ما برای شما انواع طراحی اپلیکیشن را به شما معرفی خواهیم کرد.

آنچه در این مقاله می خوانید:

اگر صاحب کسب و کاری هستید یا قصد راه اندازی کسب و کاری را دارید و می خواهید فروش خدمات و محصولات خود را افزایش دهید باید به فکر آشنایی با انواع طراحی اپلیکیشن باشید. چرا که اپلیکیشن فرآیند خرید و ارتباط با مشتری را آسان تر می کند. طراحی اپلیکیشن موبایل در واقع فرآیند تولید و طراحی برنامه های موبایل میباشد که قابل اجرا بر روی پلتفرم های مختلف موبایل باشند. منظور از پلت فرم موبایل، سیستم عامل موبایل میباشد برای مثال سیستم عامل موبایل اپل IOS میباشد و پلتفرم موبایل گوگل، اندروید است. در این مقاله ما برای شما انواع طراحی اپلیکیشن را به شما معرفی خواهیم کرد.

معرفی انواع طراحی اپلیکیشن موبایل

انواع طراحی اپلیکیشن موبایل

اپلیکیشن به شما کمک می کند مزیت های رقابتی خود را افزایش دهید و از رقبای خود متمایز شوید. فروش خود را 24 ساعته کنید و هزینه های تبلیغاتی خود را کاهش دهید. به راحتی می توانید با ارسال نوتیفیکیشن، مشتریان خود را از جدیدترین محصولات و خدمات مطلع کنید. هر کدام از انواع طراحی اپلیکیشن موبایل دارای مزایا و معایبی هستند. طراح اپلیکیشن بسته به نوع فعالیت و کسب و کار شما موظف است سازگارترین نوع را انتخاب کند.

اپلیکیشن نیتیو (Native Apps) یا به عبارتی اپلیکیشن های بومی

این دسته از اپلیکیشن ها به صورت حرفه ای برنامه نویسی می شوند و اکثر برنامه های موبایل موفق و معروف از این نوع برنامه نویسی بهره برده اند. اپلیکیشن هایی از قبیل: اسنپ ، تپسی، دیجی کالا و …  .

برنامه تلفن همراه بومی یک نرم افزار است که در یک زبان برنامه نویسی خاص مانند Objective C برای iOS و Java برای سیستم عامل های اندروید کد نویسی شده است. برنامه بومی برای استفاده در یک پلت فرم یا دستگاه خاص طراحی شده است. این برنامه های بومی تلفن همراه، عملکرد سریع و قابلیت اطمینان بالا را ارائه می دهند. آنها همچنین به دستگاه های مختلف تلفن مانند دوربین و دفتر آدرس دسترسی دارند. همچنین، کاربران می توانند از برخی برنامه ها بدون اتصال به اینترنت استفاده کنند. با این حال، این نوع برنامه برای توسعه نیازمند هزینه است، زیرا مختص یک سیستم عامل طراحی می شود، و شرکت را مجبور می کند تا نسخه های تکراری را که در سیستم عامل های دیگر کار می کنند، بسازد. اکثر بازی های ویدئویی برنامه های بومی موبایل هستند. یک برنامه بومی تنها می تواند روی یک نوع سیستم عامل تلفن همراه اجرا شود: iOS، Android، Blackberry، Symbian، Windows Phone، WebOS، و… . اگر می خواهید تجربه برنامه خود را برای کاربران Android یا Blackberry نیز در دسترس کاربران قرار دهید، نیاز به توسعه و حفظ یک نسخه جداگانه از نرم افزار دارید.

نقاط مثبت اپلیکیشن‌های بومی یا نیتیو:

  • با توجه به اینکه طراحی اختصاصی برای یک سیستم عامل بومی صورت می‌گیرد، سرعت و عملکرد بسیار بالا را دارا خواهد بود.
  • رضایت‌مندی بالا کاربران نتیجه طراحی رابط و تجربه کاربری هوشمندانه است زیرا با رابط کاربری سیستم عامل همخوانی مطلوبی دارد.
  • دسترسی سریع و بهره‌مندی از اپ‌های بومی از طریق مخزن‌های اختصاصی همچون گوگل پلی و اپ استور امکان‌پذیر است.

نقاط منفی اپلیکیشن‌های بومی یا نیتیو:

  • از آن جایی که مخزن‌های اپلیکیشن ابتدا نسخه به روز یک اپ را تایید و سپس عرضه می‌نمایند، اغلب فاصله به روزرسانی‌ها طولانی‌تر خواهد شد.
  • هزینه توسعه و ورود به سیستم عامل‌های دیگر بالا بوده و توسعه و گسترش آنها مقرون به صرفه نیست.
  • برای استفاده مداوم از برنامه به فضا و منابع زیادی احتیاج خواهید داشت.

وب اپلیکیشن (Web App)

وب اپلیکیشن یا برنامه تحت وب،یکی از انواع طراحی اپلیکیشن است که با استفاده از مرورگر وب و از طریق شبکه های محلی یا اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد. در اصل، وب اپلیکیشن ها برنامه هایی هستند که تنها از طریق وب قابل استفاده هستند. بیشتر به عملکرد و کارکرد وب اپلیکیشن ها توجه می شود و محتوای آن ها چندان اهمیت ندارد و معمولا پر محتوا نیستند. به طور مثال، سرویس جیمیل یک وب اپلیکیشن معروف است. وب اپلیکیشن ها امکان دسترسی به اطلاعات کسب و کارها را از هر مکانی و در هر زمانی از شبانه روز، برای کاربران اینترنتی فراهم می کنند. وب اپلیکیشن پس از تجزیه و تحلیل و بررسی یک مجموعه و مشخص نمودن دقیق نقش ها، عملکردها، و… برای آن مجموعه طراحی می شود و قابل ارائه در شبکه داخلی و اینترنت می باشد.انواع ساخت اپلیکیشن

نقاط مثبت وب اپلیکیشن‌ها:

  • با دقت بر اینکه برای تمام سیستم عامل‌ها قابل دسترسی هستند، پس هزینه توسعه کمتری را به همراه خواهند داشت.
  • دسترسی از طریق مرورگر، کاربران را اختصاص فضا و منابع به اپلیکیشن بی‌نیاز خواهد کرد. (بدون نیاز به منابع و فضا حافظه)
  • در هر زمان و هر مکان و تنها با کمک مرورگر قابل دسترس هستند.

نقاط منفی وب اپلیکیشن‌ها:

  • بدون اتصال به اینترنت قابل اجرا نیستند و عملکرد آفلاین وجود ندارد.
  • داده‌ها و خروجی در مرورگرها تفاوت دارد. (عملکرد وابسته به نوع مرورگر)

 

اپلیکیشن هیبریدی(Hybrid Apps)

اگر در حوزه ی کد نویسی فعالیت داشته باشید، قطعا نام این اپلیکیشن ها را شنیده اید. اپلیکیشن هیبریدی یکی از انواع طراحی اپلیکیشن است. Hybrid Apps در واقع برنامه هایی هستند که مانند یک وبسایت عمل می کنند. در نوشتن این اپ ها از سیستم apache استفاده می گردد و زبان برنامه نویسی این اپ ها، جاوا اسکریپت و HTML 5 می باشد. معمولا اپلیکیشن هیبریدی با ادغام چند سیستم مختلف، دسترسی های متفاوتی را به صورت یکجا به کاربر ارائه می دهند که این مهم ترین دلیل تمایز این نوع اپ ها با سایر موارد می باشد. یک اپ هیبریدی با استفاده از API، چند عملیات مختلف را ادغام می کند. از این طریق به کاربران دسترسی و آپشن های بیشتری را ارائه خواهد داد. معمولا استفاده از اپلیکیشن هیبریدی به صورت آنلاین است.

نقاط مثبت اپلیکیشن‌های ترکیبی:

  • هزینه پایین و سرعت بالای توسعه
  • دارای API های کاربردی همچون موقعیت مکانی،شتاب‌سنج و …
  • استفاده مداوم و نگه‌داری مقرون به صرفه

نقاط منفی اپلیکیشن‌های ترکیبی:

  • تجربه و رابط کاربری نسبتا ضعیف
  • سرعت و عملکرد ضعیف

اپلیکیشن های PWA

PWA مخفف Progressive Web Application می باشد. اپلیکیشن های PWA یکی از انواع طراحی اپلیکیشن است که قابل استفاده در هر دستگاه و سیستم عاملی هستند به همین دلیل به آن ها پیش رونده نیز می گویند. این فناوری از اوایل سال 2015 توسط شرکت گوگل معرفی شد. یک PWA به اصطلاح وب سایتی است که از فناوری های مدرن و جدید وب استفاده می کند اما ظاهر و کارکرد آن شبیه یک اپلیکیشن معمولی می باشد. PWA برخلاف اپلیکیشن های بومی، نیازی به نصب و مراحل پیچیده دانلود ندارند و با استفاده از یک URL می توان به راحتی آن ها را به اشتراک گذاشت. به بیان ساده تر، PWA یک وب سایت می باشد که با استفاده از مرورگرهایی مثل کروم و فایرفاکس وارد آن شده و سپس با یک اپلیکیشن سروکار داریم. طراحی اپلیکیشن pwa

اهمیت رابط کاربری در  انواع طراحی اپلیکیشن موبایل

اگر برای توسعه کسب و کار خود نیاز به طراحی اپلیکیشن فروشگاهی دارید باید بدانید که یکی از اصول مهم موفقیت در طراحی اپ، طراحی منحصر به فرد رابط کاربری و تجربه کاربری است. تا جایی که ممکن است باید تجربه ای لذت بخش را برای کاربران نهایی اپلیکیشن خود فراهم کنید. برای دستیابی به تجربه کاربری لذتبخش، باید رابط کاربری بسیار خوبی را طراحی کنید. با طراحی عالی UI/UX می‌توانید به اهداف عالی همچون شهرت نام تجاری، جذب کاربران بیشتر و سود بیشتر دست یابید.

  • طراحی UI/UX رضایت مشتری را افزایش می‌دهد
  • در وقت و هزینه خود صرفه جویی می‌کند
  • طراحی UI/UX به درک مخاطب کمک می‌کند
  • طراحی UI/UX برند شما را معتبر می‌سازد

کلام آخر

به طور خلاصه، انتخاب روش توسعه نباید فقط از طریق هزینه تعیین شود. تجربه کاربری باید عامل اصلی باشد که به شما کمک می کند در مورد ساختن وب، برنامه بومی یا ترکیبی تصمیم بگیرید. مثلا اگرچه یک اپلیکیشن هیبریدی ممکن است هزینه های کمتری داشته باشد، اما این نوع اپلیکیشن ها بیشتر در معرض اشکال هستند. که در نهایت می توانند هزینه بیشتری برای شما داشته باشند. به همین ترتیب، ممکن است برنامه های وب به اندازه برنامه های بومی گران نباشند، اما بسته به اهداف شغلی و عملکرد مورد نیاز شما، یک برنامه وب ممکن است انتظارات کاربر از تجربه را برآورده نکند. در نهایت اگر می خواهید خودتان برنامه نویسی کنید، مهم است که با یک شرکت توسعه برنامه متخصص در زمینه طراحی و توسعه مخصوص پلت فرم کار کنید یا آموزش ببینید.

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره رایگان

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form