شبکه تحویل محتوا یا CDN چیست؟ چگونه کار می کند؟

مقدمه

CDN چیست؟ سرعت در دنیای امروز، یک اصل مهم است و اگر می‌خواهیم به عنوان کسی که سایت یا کسب‌وکار اینترنتی دارد، شکست نخوریم، باید حواسمان به آن باشد. همان گونه که می دانیم یکی از مواردی که موجب افزایش بازدید و رضایت بازدید کنندگان سایت و هم چنین بالا رفتن سئو وبسایت می شود بالا بودن سرعت بارگزاری سایت است. ماموریت شبکه تحویل محتوا (CDN) تحویل محتوا به کاربران، از طریق یک شبکه به‌هم‌پیوسته از سرورها و بهبود سرعت و عملکرد سایت در زمان بارگذاری سایت است.

آنچه در این مقاله می خوانید:

CDN چیست؟ سرعت در دنیای امروز، یک اصل مهم است و اگر می‌خواهیم به عنوان کسی که سایت یا کسب‌وکار اینترنتی دارد، شکست نخوریم، باید حواسمان به آن باشد. همان گونه که می دانیم یکی از مواردی که موجب افزایش بازدید و رضایت بازدید کنندگان سایت و هم چنین بالا رفتن سئو وبسایت می شود بالا بودن سرعت بارگزاری سایت است. ماموریت شبکه تحویل محتوا (CDN) تحویل محتوا به کاربران، از طریق یک شبکه به‌هم‌پیوسته از سرورها و بهبود سرعت و عملکرد سایت در زمان بارگذاری سایت است. در این مقاله قصد داریم تا شما را با مفهوم CDN یا همان Content Delivery Network و تاثیر آن بر عملکرد بهتر سایت و افزایش سرعت بارگذاری آن آشنا کنیم. می توانید برای برخورداری از مزایای شرکت خدمات سئو با ما در تماس باشید.

شبکه تحویل محتوا یا CDN چیست؟

یکی از تکنولوژی های محبوب وبمسترها شبکه تحویل محتوا (CDN) است. CDN به معنای شبکه توزیع محتوا و یا شبکه تحویل محتوا است که با آن می توانند سرعت بارگذاری و نمایش سایت یا وبلاگ خود را افزایش دهند. در واقع سرور هایی هستند که بر اساس موقعیت جغرافیایی در سراسر دنیا مستقر شده اند به گونه ای که تمام نقاط دنیا را بر اساس مسافت های بهینه پوشش دهند. با این کار هنگام بارگزاری سایت، درخواست به نزدیک ترین سرور به محل فرستنده ارسال شده و نیازی به برقراری ارتباط مستقیم با سرور اصلی سایت نیست. همچنین این امکان هزینه چندانی نیز برای آن ها ندارد و می توانند به راحتی تنها در چند دقیقه این امکان را به سایت خود اضافه کنند. همانطور که می دانید سرعت بالای بارگذاری سایت برای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر ( SEO ) نیز نتایج مثبتی دارد.

شبکه تحویل محتوا (CDN)

سایت های بزرگ و پر بازدید همانند گوگل، یاهو، YouTube و… از شبکه تحویل محتوا به صورت اختصاصی بهره می برند. شرکت هایی نیز در این راستا شبکه تحویل محتوا (CDN) را به سایت های پر بازدید اجاره می دهند. یکی از شرکت های معروف در امر اجاره CDN شرکت Akamai است. طبق آمار بدست آمده، بازدید کنندگان سایت YouTube به طور متوسط، ماهانه بیش از ۶ میلیارد ساعت ویدیو در این سایت مشاهده می کنند. با این وجود اگر این سایت از شبکه تبدیل محتوا استفاده نمی کرد این حجم بازدید هزینه های سنگینی برای مدیریت سایت روی دست مدیران سایت می گذاشت و علاوه بر آن سرعت پاسخگویی به بازدید کننده ها بسیار پایین آمده و کاهش رضایت کاربران را به دنبال داشت.

CDN ها چگونه کار می کنند؟

CDN ها در واقع سرورهایی هستند که به صورت یک شبکه زنجیری موسوم به POP به یکدیگر متصل هستند. هر کدام از این سرورها در نقطه ای از کره زمین با موقعیت جغرافیایی متفاوت قرار دارند. تعداد کافی این سرورها باعث می شود تا کل کره زمین تحت پوشش این شبکه قرار بگیرد. سروری که از دیگر سرورها به موقعیت جغرافیایی یک کاربر نزدیک باشد را سرور لبه یا Edge Server می نامند. زمانی که یک کاربر درخواست دریافت محتوا از یک وب سایت می کند، در واقع به نزدیک ترین سرور یا همان سرور لبه متصل می شود.

تمامی سرورها همه اطلاعات و محتوای وب سایت مذکور را به صورت کش شده در خود ذخیره کرده اند تا در کمترین زمان ممکن آن را ارائه کنند. به این ترتیب دیگر نگرانی افت سرعت بارگذاری وب سایت ها و یا دانلود محتوا از سرورهای دور وجود نخواهد داشت. CDN ها به شما این امکان را می دهند تا اطلاعات وب سایت خود را به صورت موقت (Cached) روی نزدیک ترین سرور ذخیره کنید تا کاربران شما در اسرع وقت به آن ها دست پیدا کرده و معطل دریافت اطلاعات از سرور اصلی نشوند. این موضوع باعث می شود تا اطلاعات و محتوای یک وب سایت بدون اینکه نیاز باشد از مقصد اصلی (سرور اصلی) ارسال شود، در کمترین زمان ممکن در تمام دنیا در دسترس هر کسی قرار بگیرد.

شبکه تحویل محتوا (CDN)

مزایای استفاده از شبکه تحویل محتوا (CDN)

اگرچه مزایای استفاده از شبکه توزیع اطلاعات برای سایت‌ها متفاوت است اما به‌طورکلی می‌توان آن را به 4 بخش تقسیم کرد.

  • مدت‌زمان لود شدن سایت کاهش می‌یابد
  • پهنای باند کمتری استفاده می‌شود
  • سایت همیشه در دسترس است
  • افزایش امنیت سایت با CDN

بهترین سرویس دهنده های شبکه تحویل محتوا (CDN)

Cloudflare

Cloudflare را به جرات میتوان به عنوان بهترین ارائه کننده CDN معرفی نمود. این شرکت که 11 سال پیش در سانفرانسیسکو کالیفرنیا پایه گذاری شد.  یکی از برترین ارائه دهندگان خدمات اینترنتی مربوط به سرور و دامنه و همینطور متخصص در برطرف کردن حملات DDoS، پشتیبانی های امنیتی سایت ها و سیستم های توزیع شده می باشد که توانایی خود را در ارائه خدمات ثابت کرده است و یکی از بهترین ها می باشد.

Fastly

Fastly یکی از شرکت های بزرگ است که به صورت تخصصی در زمینه کلود کامپیوتینگ و همینطور خدمات مربوط به هاست و سرور ابری فعالیت دارد. این شرکت از سال 2011 کار خود را آغاز کرد و در سال 2013 موفق گردید تا وارد بورس نزدک شود. Fastly علاوه بر خدمات ابری سرویس های امنیتی برای مقابله با حملات مختلف از جمله DDoS نیز ارائه می کند. Fastly خود را ارائه دهنده نوع خاصی از شبکه تحویل محتوا (CDN) میداند که به CDN قابل برنامه ریزی معروف بوده و می توان آن را برنامه نویسی کرده به صورتی که بالاترین بازدهی را برای یک سایت داشته باشد تغییر داد.

StackPath

StackPath

StackPath یکی از بهترین ارائه‌دهندگان CDN در بازار است. آن‌ها چند سال پیش MaxCDN را خریداری کردند تا خدمات خود را تقویت کنند. این مرکز دارای چندین مرکز داده در سراسر جهان است، بنابراین به شما کمک می‌کند سرعت بارگذاری وب‌سایت خود را بهبود ببخشید. بعلاوه، همراه با برنامه آن‌ها به‌طور رایگان با گواهینامه EdgeSSL خصوصی ارائه می‌شود.

Sucuri

شبکه تحویل محتوا چیست

Sucuri یک شرکت امنیتی معروف وب‌سایت است که از سایت شما در برابر هکرها، حملات DDoS و بدافزارها محافظت می‌کند. می‌توانید از پلاگین وردپرس آن‌ها برای بررسی و اسکن وب‌سایت خود برای مشکلات امنیتی استفاده کنید. آن‌ها در کنار ویژگی‌های امنیتی خود، خدمات CDN را نیز برای کمک به شما در بهینه‌سازی وب‌سایت ازنظر سرعت ارائه می‌دهند. بهینه‌سازی با سرعت سایت برای سئو و چندین دلیل دیگر فوق‌العاده مهم است. آن‌ها از بهترین سخت‌افزار و فن‌آوری‌های موردنیاز برای بهبود عملکرد سایت شما استفاده می‌کنند؛ و آن‌ها گزینه‌های مختلف ذخیره را برای انواع مختلف وب‌سایت‌ها ارائه می‌دهند.

نتیجه گیری

با استفاده از شبکه تحویل محتوا (CDN) می‌توانیم مشکل کندی و تاخیر در بارگذاری را تا حد زیادی کاهش دهیم.  چراکه CDN محتوای سایت شما را در شبکه‌ای از سرورهای به‌هم پیوسته کپی می‌کند. و وقتی کاربری درخواستی را ارسال می‌کند، از نزدیک‌ترین سرور پاسخ آن را می‌دهد. اگر شما هم در حال حاضر از این سیستم در سایت خود استفاده میکنید و یا نمونه CDN رایگان و مناسبی را برای کاربران ایرانی میشناسید. میتوانید در بخش دیدگاه های همین مقاله به ما و دوستان خود معرفی کنید.

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره فنی و تخصصی رایگان

جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form