3 نکته در سئوی تصاویر

مقدمه

در این مقاله می خواهیم بگوییم چه مواردی در مورد سئو تصاویر مهم است تا تصاویری که داخل سایتمان انتخاب میکنیم بیشتر و بهتر در گوگل ایمیج دیده شود و از لحاظ راز های سئو بتوانیم بهتر عمل کنیم. شرکت مشورت با یک شرکت خدمات سئو و یا همکاری با آنها در این زمینه میتواند برای بهبود نتایج شما در گوگل از طریق تصاویر کمک کننده باشد.

آنچه در این مقاله می خوانید:

نکات کلیدی در سئو تصاویر

در این مقاله می خواهیم بگوییم چه مواردی در مورد سئو تصاویر مهم است تا تصاویری که داخل سایتمان انتخاب میکنیم بیشتر و بهتر در گوگل ایمیج دیده شود و از لحاظ راز های سئو بتوانیم بهتر عمل کنیم. شرکت مشورت با یک شرکت خدمات سئو و یا همکاری با آنها در این زمینه میتواند برای بهبود نتایج شما در گوگل از طریق تصاویر کمک کننده باشد.

جستجوی تصویر چگونه کار می کند؟

جستجوی تصویر گوگل الگوریتم های خاصی را برای یافتن تصاویر مرتبط با جستارهای جستجوی کاربر اجرا می کند. از سال 2022، می تواند با استفاده از سه روش این کار را انجام دهد:

1) زمینه

ابتدا یک موتور جستجو سعی می کند یک تصویر را با متن اطراف آن شناسایی کند. اگر با عبارت جستجو و هدف کاربر مطابقت داشته باشد، گوگل “تصمیم می گیرد” آن را در جستجو نمایش دهد.

بنابراین، هرچه زمینه بیشتری به تصویر اضافه کنید که به کاربر کمک کند تا بفهمد این تصویر چه چیزی را نشان می‌دهد، شانس بیشتری برای رتبه‌بندی مناسب این تصویر دارد. وقتی زمینه شما آموزنده و مرتبط با محتوای تصویر باشد، موتور جستجو آن تصویر را بر این اساس رتبه بندی می کند.

2) جستجوی معکوس

جستجوی عکس معکوس یکی از ویژگی‌های گوگل و سایر موتورهای جستجو است که به شما امکان می‌دهد تصویری را آپلود کنید و تصاویر مشابه یا جزئیات مربوط به آن را بدون تایپ کلمات کلیدی در کادر جستجو پیدا کنید.

شما به Google Images بروید و تصویر خود را آپلود کنید یا URL تصویری را که می خواهید کاوش کنید وارد کنید. بر اساس چندین عامل، موتورهای جستجو نتایجی را نشان می‌دهند که نزدیک به نتایج آپلود شده است.

3) لنز گوگل

لنز گوگل یک فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی توسط گوگل است که به کاربر این امکان را می دهد تا یک شی را در مقابل دوربین گوشی هوشمند خود اسکن کند و جزئیات بیشتری در مورد آن کسب کند.

این فناوری اقداماتی مانند ترجمه، خرید، یادگیری و موارد دیگر را ارائه می دهد.

 

چگونه تصاویر را برای نتایج بهتر سئو بهینه کنیم؟

و اکنون برای یک بخش عملی: در زیر بهترین روش ها برای بهینه سازی تصاویر ستاره ای را خواهید یافت. آنها به دیده شدن محتوای شما کمک می کنند، ترافیک بیشتری را به دارایی های بصری شما می آورند و به بهبود رتبه بندی جستجو و نتایج کلی SEO کمک می کنند. 

اولین نکته در مورد سئو تصاویری که میخواهیم انتخاب کنیم حجم خود تصویر است. باید در نظر داشته باشیم که هر کاربری با هر اینترنتی که وارد سایت ما می شود آن تصویر به راحتی برایش لود شود. خیلی از مواقع سایت‌هایی را می‌بینیم که تصاویر با کیفیتی دارند ولی تا لود شود طول میکشد و ممکن است که کاربر اصلاً آن تصویر را نبیند، اسکرول کند و پایین بیاید و یا اینکه برایش خیلی سخت باشد یا اینکه نصفه لود شود.

بهتر است حجم تصاویر را پایین بیاورید، اگر از وردپرس استفاده می کنید یکسری پلاگین هایی در آن وجود دارد که میتواند به شما کمک کند. یک پلاگینی که هست، smush است که اسماش هم  به آن بگویند و میتواند به صورت خودکار این کار را انجام دهد یعنی شما هر بار که تصویر را آپلود می کنید آن خودش میتواند حجم تصویر را کم کند و داخل سایت آپلود کند، خب این خیلی خوب است و نگران این هم نباشید که تصویرتان خیلی بی کیفیت شود، معمولا با این پلاگین، تصویر بی کیفیت نمی شود یعنی کیفیت آن خوب است ولی آن حجم زیاد را ندارد.

دومین نکته ای که درمورد بهینه سازی گوگل  تصاویر خیلی مهم است و شاید خیلی کمتر به آن توجه کنید، file name است یعنی اسم آن تصویری که می خواهیم انتخاب کنیم باید چیزی باشد که به آن تصویر بخورد. ما خیلی از تصاویری که می خواهیم بگذاریم را اصلا دقت نمی کنیم که اسم فایل آن چیست مثلا گاهی یک عدد است و همان را داخل سایت آپلود میکنیم!

بهتر است که اسم فایل را یک چیزی که به تصویر مربوط است بگذاریم و میتوانیم انگلیسی هم انتخاب کنیم، فرقی نمیکند ولی باید مرتبط باشد.

خیلی خوب است که در کنارش آدرس سایتمان را هم بگذاریم چون خیلی از مواقع احتمالا دیده اید که وقتی در گوگل ایمیج یک سری عکس های جالب میبینید ، وقتی save as میگیرید اسم آن فایل برای شما ذخیره می شود و شما نمی توانید آن را تغییر دهید آدرس سایت هم آنجا هست و خیلی جالب است که مثلا کسی که عکسی گرفته نمیداند از چه سایتی عکس را گرفته ولی یک دفعه می بییند که مثلا از ده تا عکس که گرفته 5 تای آن مال سایت ایکس دات کام است بعد می رود به آن سایت سر میزند و با سایت آشنا می شود.

پس ایده آل ترینش این است که اسم فایل را به این شکل بگذارید.  ولی اگر آنقدر فرصت نداشتید و لزومی نداشت که این کار را انجام دهید فقط بیایید اسم فایل را از حالت عددی در بیاورید  و یک چیزی بگذارید که گوگل بفهمد این عکس به چه موضوعی اشاره میکند.

 

سئو تصاویر و تاثیر آن در افزایش رنک صفحات

موضوع بعدی که خیلی مهم است و شاید در ایران اصلا به آن دقت نکنیم بحث کپی رایت است که ما تصاویر را معمولا اینطوری انتخاب میکنیم که در گوگل سرچ میکنیم و راحت ترین تصویری که به آن میرسیم را بر میداریم و داخل بلاگ یا سایتمان میگذاریم.

اول اینکه اگر وبسایت فروشگاهی هستید که احتمالا عکاسی دارید که  خیلی خوب است و بهتر است که در کنار آن یک بخش کوچک، یک واتر مارکی هم بزنید که اگر عکس کپی شد حداقل بدانند که مال سایت شما بوده و خیلی راحت نتوانند از آن استفاده کنند.

دوم اینکه اگر میخواهید عکس دانلودی داشته باشید خیلی بهتر است که عکس های کمیابی را در گوگل سرچ کنید و به آن برسید، خیلی از مواقع شما سرچ فارسی میکنید و یکسری عکس به شما می دهد و شما همان را عینا کپی میکنید و برمیدارید; در الگوریتم های جدید گوگل ،اگر شما یک کیبردی را سرچ کنید دو تا عکس مشابه در یک بخش کنار هم نمیبینید، یعنی اگر ما مثلا سرچ کنیم دیجیتال مارکتینگ،همه ی تصاویری که میبینیم متفاوت اند.

قبلا اینطور بوده است که مشابه زیاد وجود داشته ولی دیگر گوگل مشابه ها را در نظر نمیگیرد و سعی میکند که همه ی تصاویر یونیک باشند به همین دلیل هست که پیشنهاد میکنیم حتما سرچ انگلیسی داشته باشید، حتما وقت بگذارید.

اگر میخواهید با google images هم ورودی داشته باشید و میخواهید تصاویرتان دیده شود و بالا بیاید بروید سراغ تصاویری که وقتی سرچ فارسی انجام میدهید، اصلا پیدا نمی شوند و خیلی تصاویر معمولی انتخاب نکنید چون اگر سراغ تصاویری بروید که در سرچ فارسی پیدا نمیشوند و یک alt image خوب برایش بگذارید، میتواند در نتایج بالا بیاید. خوب است که حتما تصاویرتان آلت ایمیج یا همان متن جایگزین داشته باشد که حتما اگر در گوگل راجع به آلت ایمیج سرچ کنید به شما توضیحات بیشتری می دهد.

متن جایگزین خیلی مهم است و آن را اینطور انتخاب کنید که چیزی که از آن عکس می شود برداشت کرد را بنویسید حتی اگر چهار یا پنج کلمه یا شش کلمه شود به این دلیل که خیلی از مواقع میبینید که آلت ایمیج را یک چیز ساده گذاشته اند یعنی اگر شما آن عکس را نبینید و متن را ببینید نمیتوانید تشخیص دهید دقیقا چی هست.

ولی اگر مثلا عکس یک هواپیما هست و می خواهید راجع به آن توضیح دهید، بگویید یک هواپیمای ایر باس فلان و مثلا سفید رنگ. این توضیح بیشتر دادن، هم به گوگل کمک میکند که بتواند این عکس را خوب بفهمد و هم به کاربری که هنوز عکس برایش لود نشده بفهماند که این دقیقا چی بوده و هم یوزری که بعدا در گوگل سرچ کند اگر مثلا هواپیمای ایر باس یا ایرباس سفید سرچ کند در هر دو نتایج ممکن است شما باشید.

پس بهتر است که برای آلت ایمیج دنبال کیبردهای بیشتری بگردید. این شاید زمان بر باشد ولی واقعا یک چیز خیلی خوب در می آید و بعد از مدتی نتیجه ی آن را میبینید و شده که مثلا روزی 300 یا 400 تا کلیک از طریق همین ایمیج ها اتفاق افتاده!

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره فنی و تخصصی رایگان

جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form