کسب و کارهای بسیاری سالانه اقدام به طراحی سایت کرده و پس از راهاندازی آن، همه چیز را به حال خودش رها میکنند! این موضوع سبب میشود تا با ریزش مخاطب و افزایش نرخ پرش و در نهایت از دست رفتن مخاطب رو به رو شوند.
اما طراحی مجدد سایت همانند یک چتر نجات است که در بحران ساکن شدن وبسایت به کمکتان خواهد آمد! اما همین راهکار طراحی سایت که نجابتبخش یک کسب و کار است، اگر به درستی صورت نگیرد ممکن است لطمه بزرگی به برند و بیزینس شما وارد نماید!
پس اگر به فکر تغییری جذاب و مثبت در جهت بهبود کسب و کار خود هستید، این مقاله به کارتان خواهد آمد، پس آن را از دست ندهید.
طراحی مجدد سایت یا ریدیزاین به چه معناست؟
یکی از اصطلاحاتی که ممکن است در میان طراحان سایت به گوشتان خورده باشد، redesign یا طراحی مجدد سایت است. برای توضیح اهمیت این فرآیند ترجیح می دهیم با یک مثال شروع کنیم.
فرض کنید یک فروشگاه با تمام محصولات از پدربزرگتان به شما ارث رسیده است. فروشگاهی که حدود 40 سال پیش تاسیس شده و تاکنون هم به همان شکل و شمایل مشغول فعالیت بوده است.
اولین اقدامی که برای شروع کار فروشگاه با مدیریت جدید به ذهنتان میرسد چیست؟!
احتمالا با این جمله شروع میکنید که ” لازم است دستی به سر و روی فروشگاه بکشم.” درست است؟!
در واقع برای شروع سعی میکنید ظاهر فروشگاه، ویترینها، دکوراسیون قسمتهای مختلف را به روز کنید و در آخر به جای یک ترازو یا چرتکه، از یک سیستم کامپیوتری مجهز برای خواندن بارکد و امور حسابداری استفاده کنید!
پس شما چون تشخیص میدهید که کارکرد ابزارآلات و ظاهر فروشگاه مشتری را جذب نمیکند، تصمیم میگیرید آن را به سلیقه مشتریان امروز نزدیکتر کنید.
طراحی مجدد سایت دقیقا چنین کارکردی دارد. زمانی که چندین سال از راهاندازی وبسایت شما میگذرد، لازم میبینید که اندکی آن را به روز کنید و برای رقابت با وبسایتهای تازه نفس در حوزه کاریتان، آماده شوید!
به بیان سادهتر طراحی مجدد سایت یعنی وبسایت را به سلیقه و نیازهای کاربر حال حاظر نزدیک و نزدیکتر کنیم تا رضایت و نظر مثبت وی و در نهایت فروش موفق را کسب نماییم.
چطور بفهمیم که وبسایت به طراحی مجدد نیاز دارد؟!
در بخش اول به تعریف کلی طراحی مجدد سایت پرداختیم.اما چطور بفهمیم که وبسایت ما به ریدیزاین نیاز دارید؟! چه نشانههایی وجود دارند که با ظهور آنها به لزوم اجرای این مهم برسیم؟! اصلا از کجا شروع کنیم؟!
به طور کلی نشانهها و موضوعاتی وجود دارند که به طور غیرمستقیم به شما هشدار میدهند که بهتر است فکری به حال وبسایت خود کنید! در این بخش چندین مورد از نشانههای روشن که ضرورت طراحی مجدد سایت را به شما گوشزد میکنند، را عنوان خواهیم کرد:
- زمانی که وبسایت کند شود و سرعت پایین بارگذاری صفحات کاربر را کلافه نماید با ورود به سایت gtmetrix میتوانید سرعت صفحات خود را شناسایی و مورد آنالیز قرار دهید. در این موقعیت است که احساس میکنید باید برای رساندن وبسایت به سرعت لود رقبا تلاش کنید تا مشتریان و مخاطبان خود را با دستان خودتان به وبسایت رقیب هدایت نکنید!
- اگر ظاهر قدیمی، تصاویر و المانهای از مد افتاده و تاریخ گذشته هنوز هم در صفحات وبسایتتان به چشم میخورد، بهتر است به فکر طراحی مجدد سایت باشید. در طراحیهای مدرن اصل مینیمال و سادگی در کنار تصاویر با کیفیت یا سه بعدی و رنگهای اغواکننده به دفعات دیده میشوند پس اگر طراحی وبسایت شما هیچ یک از این نقاط مثبت گرافیکی را دارا نیست، باید آنها را تغییر دهید.
- مورد بعدی اینکه بررسی و آنالیز رفتار کاربران، نتایج رضایتبخش و مطلوبی را به دنبال نداشته است. یعنی نرخ پرش کاربران بالا بوده، بازدید در عمق کاربران بسیار پایین و به طور کلی مشخص میشود که کاربران از بازدید و مشاهده صفحات رضایت نداشته و فراری بودهاند! اینها نشان میدهند که وبسایت شما مطابق با سلیقه و نیاز کاربران نمیباشد.
- اگر وبسایت شما در مرورگرهای مختلف یا ابعاد نمایشگر گوناگون، دچار به همریختگی و ناهماهنگی میشود، یعنی ساختار و طراحی آن دیگر برای ابزار و امکانات امروز دنیا کارکرد نداشته و برای دوری از منسوخ شدن باید طراحی مجدد سایت را هر چه زودتر آغاز نمایید.
- ممکن است پس از گذشت مدتی از راهاندازی وبسایت، دیگر اهداف تجاری و برند شما قابل پیگیری نباشند و وبسایت در این مسیر شما را متوقف نماید. در این حالت باید طراحی آن را به اهداف امروز خود نزدیک کنید.
- و به طور کلی زمانی که وبسایت به جا اینکه برای کاربران مفید و جذاب باشد، آنها فراری داده و خیل عظیمی از نظرات منفی در حال دریافت باشند. مشتریان شما دارایی اصلی شما هستند، پس باید وبسایت را به سلیقه و نظر آنها طراحی نمایید.
طراحی مجدد سایت را از کجا شروع کنیم؟!
برای شروع طراحی مجدد سایت باید یک دید کلی در وضعیت فعلی و مختصات حال برند خود داشته باشید. بررسی تمام شاخصهای مهم همچون؛ ترافیک روزانه، نرخ پرش و … باید به دقت انجام پذیرد.
پس در مرحله اول باید مشخص کنید که چه نقاط منفی در وبسایت وجود دارند که لطمهزننده هستند؟ چه مشکلاتی کاربر شما را آزار میدهد؟ چه نوع کاربرانی بیشترین مراجعه را دارند و در وبسایت شما دقیقا به دنبال چه چیزی هستند؟
زمانی که تمام مشکلات و موضوعات قابل بهبود لیست شدند، نوبت به یافتن بهترین و پربازدهترین راهحل میرسد. قبل از هر اقدامی باید تعیین کنید که استراتژی شما برای طراحی مجدد سایت چیست و چه دستاوردهایی قابل انتظار هستند. در واقع درصد موفقیت هر راهکار سنجیده شود تا و بدانید که برای چه تغییراتی و رسیدن به چه هدفی تلاش میکنید.
تمام جزئیات باید قبل از شروع اقدامات بررسی شوند. به عنوان مثال؛ مشکل سرعت پایین لود صفحات است، چه روشی برای بهبود در نظر داریم، چه بخشهایی از وبسایت تحت تاثیر این تغییر هستند، چه دستاوردی خواهیم داشت و … .
با انجام تست از سودمند بودن تغییرات اطمینان حاصل کنید!
اما نکته مهم که ممکن است فراموش شود، تست تغییرات است. یعنی باید در نظر داشته باشید که آیا طراحی مجدد سایت در این زمینه شما را به اهداف مدنظر میرساند یا خیر؟
گاهی ممکن است یک تغییر از نظر شما کارآمد باشد اما در عمل و واقعیت نتیجه اصلا چیزی شبیه انتظارات شما نشود! پس اینجاست که باید از روشهای تست کمک بگیرید تا از بازخورد مثبت تغییر اطمینان حاصل کنید.
یک راهکار عالی برای چنین موقعیتهایی، استفاده از روش تست A/B است. در این روش شما میتوانید ترافیک ورودی وبسایت را به دو دسته تقسیم کرده و برای هر کدام دیزاین متفاوتی را قابل نمایش نمایید. در نتیجه بازخورد هر طراحی که بهتر بود، یعنی آن تغییر در طراحی برای مخاطبان شما موردپسندتر است.
با کمک این تکنیک از کارآمد بودن و تاثیر مثبت طراحی مجدد سایت در آن بخش مطمئن خواهید شد.
جمعبندی
همان طور که در مقالات گذشته ایراکد هم به آن اشاره کردیم، طراحی وبسایت پایان کار نیست بلکه آغاز مسیری پرچالش و البته سرشار از دستاوردهاست!
از همین روی طراحی مجدد سایت یکی از چالشهایی است که دیر یا زود با آن رو به رو خواهید شد. طراحی مجدد سایت یعنی شما برای سلیقه و نظر مخاطبان خود ارزش قائل هستید و سعی دارید تا آنها را راضی و خوشنود نگه دارید.