طراحی سایت در دنیای امروز به یک موضوع محبوب و تقریبا عمومی تبدیل شده است، چرا که با ظهور نرمافزارهای طراحی سایت، کار پیادهسازی و راهاندازی یک وبسایت بسیار آسانتر از گذشته صورت میپذیرد.
طراحی انواع وبسایت با نرمافزارهای کاربردی که به بازار جهانی عرضه شدهاند، کار را برای بسیاری از علاقهمندان به این حوزه سهولت بخشیدهاند. اگر شما هم به دنبال راههای ساده و عملی برای طراحی سایت هستید این بلاگ ایراکد را از دست ندهید تا برای طراحی یک سایت جذاب و کاربرپسند آماده شوید!
نرمافزار طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت به معنای طراحی صفحات تحت وب هستند که محتواهای متنی و بصری را در اختیار کاربران قرار میدهند. طراحی این صفحات درست مانند چیدمان دکوراسیون منزل است. یعنی تصمیم میگیرید که چه وسیلهای با چه رنگی و در کجای منزل جای گیرد؟!
طراحی صفحات وب نیز به همین صورت هستند یعنی یکسری اجزا دارید که میخواهید آنها را در یک صفحه جانمایی کنید. نرمافزار طراحی سایت به شما برای اجرای چنین اعمالی کمک میکند. زیرا آنها به نوعی طراحی شدهاند که برای طراحی جز به جز بخشهای صفحات به شما دسترسی و امکانات میدهند و بدین ترتیب میتوانید طراحی دلخواه خود را به تصویر بکشید.
اما برگردیم به مثالی در ابتدا زدیم، یعنی چیدمان منزل!
در چیدمان منزل قطعا سهولت دسترسی به وسایل پرکاربرد و یا زیاد شلوغ نشدن منزل توجه دارید، به عنوان مثال؛ هیچگاه یخچال را در وسط سالن پذیرایی نمیگذارید! زیرا فضایی بسیار بیشتر از ابعاد خود را تلف خواهد کرد و دسترسی به دیگر بخشها را نیز مختل میکند!
در طراحی صفحات یک وبسایت نیز سعی میکنید تا دکمه یا بخشهایی که کاربرد بیشتری دارند را در دسترسی کاربر قرار دهید و با جانمایی درست هر قسمت فضای تلف شده صفحه را کاهش میدهید.
استفاده از نرمافزار طراحی سایت تمام دسترسی و توانی که برای طراحی صفحات نیاز دارید را در اختیارتان قرار میدهد و یک دیزاین زیبا و در عین حال مینیمال و موردپسند مخاطب را ایجاد میکند.
موضوع دیگری که در طراحی صفحات با کمک نرمافزار طراحی سایت اهمیت دارد، عناصر ظاهری آن است. به بیان دیگر رنگ و لعاب یک وبسایت میتواند در لحظه نگاه مخاطب را بدزدد و وی را میخکوب تماشای آنها نماید!
انتخاب رنگهایی با هارمونی چشمنواز و زیبا، با همراهی فونت و تصاویر و ویدئوهای چشمگیر و باکیفیت، قادراند تا نقش مهمی در جذب بیشتر مخاطب را ایفا نمایند.
شناخت انواع نرمافزارهای طراحی سایت:
شاید در ابتدای معرفی صفحات وب، تنها یک راه برای ایجاد یک وبسایت وجود داشت. اما رفته رفته و با پیشرفت تکنولوژی و استقبال از وبسایتهای متنوع، ابزارهای جدیدی معرفی شدند که کار را برای طراحان و توسعهدهندگان بسیار آسانتر کردند.
نرمافزار طراحی سایت نیز انواع مختلفی دارد و هر فرد با توجه به سطح دانش و اینکه چقدر قرار است پیشرفته و تخصصی عمل کند، یکی از آنها را برمیگزیند.
به طور کلی نرمافزار طراحی سایت به دو شیوه مورد استفاده قرار میگیرد. یا طراحی سایت با کدنویسی را میسر میکند و یا طراحی صفحات وب را بدون نوشتن کد و تنها با ابزارهای آماده فراهم میآورد.
اما موضوع اصلی این است که بهترین نرمافزار طراحی سایت کدام است؟!
برای یافتن پاسخ درست این موضوع بهتر است نگاهی به خواستهها و چشمانداز خود نسبت به طراحی سایت بیندازید و بررسی کنید که چه نیازهایی دارید و چه شرایطی را باید در نظر داشته باشید.
به عنوان مثال؛ یک شخص تصمیم دارد تا بدون صرف هزینه و فقط برای کسب تجربه وبسایتی را راهاندازی نماید. شخص دیگری ممکن است از کدنویسی فراری باشد و بخواهد بدون استفاده از زبانهای برنامهنویسی یک پروژه طراحی سایت را به سرانجام برساند.
پس بهترین راه آن روشی است که برای شما و اهداف شما کارساز باشد و خروجی کار را بر طبق نظر شما تحویل دهد.
لازم به ذکر است که اگر وقت و دانش تخصصی این حوزه را ندارید، توصیه میکنیم تا از شرکتهای فعال و باتجربه کمک گرفته و از هدر رفت سرمایه و زمان خود جلوگیری نمایید.
در ادامه به معرفی 4 نرمافزار طراحی سایت میپردازیم که هم با زبان برنامه نویسی و هم بدون نوشتن حتی یک خط کد، سایت دلخواه شما را ایجاد میکنند!
نرمافزار طراحی سایت با کدنویسی:
در این قسمت 2 نرمافزار محبوب و فوقالعاده که ابزار کار بسیاری از طراحان و توسعهدهندگان است را معرفی خواهیم کرد:
- Google Web Designer:
این نرمافزار طراحی سایت قدرتمند گوگل در زمینه طراحی سایت واقعا پیشرفته و محبوب است و امکان کدنویسی و طراحی بصری وبسایت را در اختیار کاربران قرار میدهد. از جمله مزایا این نرمافزار:
- وجود یک کتابخانه عظیم برای ذخیره و اضافه کردن تصاویر، ویدئوها و یا نقشه به وبسایت
- امکان ذخیره و انتقال پروژهها به گوگل درایو
- هوشمندی و تکمیل خودکار کدها و در نتیجه بالا رفتن سرعت کدنویسی
- امکان طراحی انیمیشن و طراحی سه بعدی
- انتشار پروژه نهایی با css3، html5 و جاوااسکریپت
- برخورداری از ویژگی طراحی واکنشگرا
- امکان افزودن تبلیغات تعاملی html5
- پیش نمایش تبلیغات در مرورگرهای مختلف
- RapidWeaver:
یکی دیگر از نرمافزارهای طراحی سایت rapidweaver است که با بهرهمندی از 30 قالب آماده و الگوهای برنامهنویسی، امکان طراحی سایت را برای دوستداران به ارمغان میآورد. این ابزار برای توسعهدهندگان سیستم عامل مک مورد استفاده قرار میگیرد.
این ابزار با کمک یکسری کدهای آماده که اصول سئویی را رعایت کردهاند، امکان طراحی سایت را برای افراد مبتدی به راحتی ایجاد میکند. طراحی صفحات انواع وبسایت و البته به صورت واکنشگرا نیز از دیگر ویژگیهای این نرمافزار طراحی سایت است.
نرمافزار طراحی سایت بدون کدنویسی:
اما طراحی وبسایت بدون کدنویسی، رویایی که به واقعیت تبدیل شد! با ظهور cms ها یا همان سیستمهای مدیریت محتوا، موضوع طراحی سایت بدون نوشتن هزاران خط کد از زبانهای برنامهنویسی نیز مطرح شد.
Cms ها در واقع پکیجهای آمادهای هستند که کدنویسیهای اصلی روی آنها صورت گرفته است و به صورت بسته نصبی آسان و در دسترس هستند.
- WordPress:
وردپرس محبوبترین cms دنیاست و بیش از 30 درصد از کل وبسایتهای جهان با کمک آن راهاندازی شدهاند. وردپرس رایگان است، سرعت و امنیت مطلوبی دارد. نکته مهم دیگر حمایت گوگل از وردپرس است که سبب شده تا به راحتی مسائل سئو و بهینهسازی قابل پیگیری باشند.
به جرئت میتوان گفت که بهترین نرمافزار طراحی سایت بدون کدنویسی، وردپرس است. زیرا در کنار بیدردسر بودن و مدیریت آسان، دارای صدها هزار افزونه و قالب آماده است که سرعت طراحی وبسایت را به شدت افزایش میدهد.
وردپرس همچنین محبوبترین نرمافزار طراحی سایت فارسی نیز محسوب میشود.
- Joomla:
جوملا نیز یکی دیگر از نرمافزارهای طراحی سایت است که بدون کدنویسی نیاز شما را برطرف خواهد کرد. این سیستم مدیریت محتوا نیز همچون وردپرس امکانات و قابلیتهای هیجانانگیزی دارد اما ایراد اصلی آن این است که از نظر امنیت آنچنان قابل اعتماد نیست!
حرف پایانی
طراحی سایت برای گسترش و رونق هر نوع کسب و کاری سودمند است و میتواند وضعیت درآمدی آن را از این رو به آن رو کند! اما موضوع هزینه و نوع رویکرد وبسایت در روش مناسب برای پیادهسازی آن تاثیرگذار است. به همین دلیل باید با نرمافزار طراحی سایت آشنایی نسبی داشته باشید تا بهترین آن را انتخاب نمایید.
در این بلاگ ایراکد 4 مورد از بهترین نرمافزارهای طراحی سایت را معرفی کردیم که هم به صورت کدنویسی و هم بدون نوشتن کد، میتوانند امکان طراحی یک وبسایت فوقالعاده را فراهم آورند.