همین مسئله موجب شده تا طراحی اپلیکیشن اندروید به یکی از پردرآمدترین شغل ها تبدیل شود. اگر قصد دارید به این جامعه بزرگ بپیوندید و یا جزء افرادی هستید که به حوزه طراحی اپلیکیشن علاقه دارید این مقاله را از دست ندهید. در این مقاله قصد داریم تا هر آنچه نیاز است در مورد سیستم عامل اندروید بدانید را در اختیارتان قرار دهیم.
اندروید سیستم عاملی برای گوشی های هوشمند و تبلت هاست که توسط گوگل توسعه داده می شود و بسیاری از برند های تولید کننده گوشی های هوشمند در سرتاسر جهان از آن بهره میگیرند. اندروید یک سیستم عامل تلفن همراه (os) مبتنی بر لینوکس است که امروزه با بیش از 2 میلیارد کاربر ، توسط 30 کمپانی معروف پشتیبانی می شود.
سیستم عامل اندروید بر پایه زبان برنامه نویسی جاوا ساخته شده است و بدون شک افرادی که باز زبان جاوا و طراحی اپلیکیشن اندروید آشنا هستند ، به سادگی می توانند به سراغ اندروید بروند.اما برای افراد مبتدی که شناختی نسبت به برنامه نویسی جاوا ندارند نیز ضرورتی برای حرفه ای شدن در جاوا وجود ندارد و تنها با آشنایی مقدماتی با اصول برنامه نویسی جاوا می توانند برنامه نویسی اندروید را شروع کنند.
اندروید بر پایه نسخه اصلاح شده ای از هسته لینوکس و یک سیستم عامل متن باز است ،بدین معنا که کدهای بنیادین و اساسی این سیستم عامل در اختار توسعه دهندگان قرار گرفته است و برنامه نویسان می توانند با توجه به نیاز خود بخشی از کد ها را تغییر دهند.
علاوه بر این گوگل دسترسی به ابزار های سودمند و کتابخانه های بسیاری را برای تولید و توسعه برنامه های کاربردی مبتنی بر اندروید فراهم کرده است ، که برنامه نویسان می توانند با استفاده از آنها هر چه سریعتر و راحت تر برای اندروید برنامه تولید وآن را توسعه دهند.
دور بودن اندروید از محدودیت های مختلف باعث شده است که این سیستم عامل ، بیشتر از رقبای خود مورد استقبال کاربران قرار گیرد واز طرفی دیگر با استقبال برنامه نویسان یک جامعه ی بسیار بزرگ از توسعه دهندگان به طور مستمر و مداوم با بهره گیری از Android SDK برنامه های مختلفی برای این سیستم عامل طراحی می کند که قابلیت های دستگاه را افزایش می دهند. توسعه دهندگان و برنامه نویسان نرم افزارها و برنامه های کاربردی توانسته اند با بهره گیری از اندروید بسیاری از برنامه های تلفن همراه را توسعه داده و از طریق فروشگاه های نرم افزاری مانند Google Play به فروش برسانند.
از آنجایی که این محصولات اندرویدی به عنوان یک محصول google توسعه داده می شوند، به کاربران اندرویدی امکان اتصال به سایر محصولات Google مانند ذخیره سازی ابر،پلت فرم های ایمیل و خدمات ویدئویی داده شده است.در واقع اندروید با منبع باز بودن خود امکانی را فراهم می کند تا برنامه نویسان و توسعه دهندگان بتوانند هرچه بهتر و سریعتر برنامه هایی بسازند تا از تمامی قدرت و ویژگی های تلفن هوشمند بهره ببرد. همچنین اندروید امکان استفاده از توابع داخلی تلفن همراه مانند استفاده از دوربین،سنسورها و … را در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد تا بتوانند برنامه هایی قدرتمندتر و کاربردی تر برای استفاده ی کاربران بسازند.
از آنجایی که سیستم عامل های اندروید و ios هر یک به عنوان یک سیستم عامل قدرتمند با قابلیت های منحصر به فرد شناخته میشوند خوب است تا به بررسی اصلی ترین تفاوت های این دو سیستم عامل بپردازیم.
اندروید: انعطاف پذیری بالا و قابل شخصی سازی رابط کاربری در این سیستم عامل به کاربران این امکان را میدهد تا بتوانند تغییراتی را در تمها، ویجتها، عملکرد و ظاهر دستگاه انجام دهند.
ios: سادگی و کاربرپسند بودن از ویژگی های مهم این سیستم عامل به شمار می آید. از طرفی رابط کاربری آن به گونه ای است که قابلیت شخصی سازی عمیق در آن وجود ندارد.
اندروید: متن باز بودن و تنوع بالای این سیستم عامل موجب شده تا نتواند در برابر حملات امنیتی عملکرد قابل قبولی از خود نشان دهد. با این حال تلاش گوگل در خصوص بهبود اندروید همچنان ادامه دارد.
ios: با توجه به کنترل دقیق اپل نسبت به اندروید، این سیستم عامل از امنیت بالایی برخوردار است.
اندروید: همانطور که گفته شد اندروید توسط گوگل توسعه داده میشود و با توجه به متن باز بودن آن بر روی بسیاری از سخت افزارها و دستگاه ها قابلیت اجرا دارد.
ios: اپل شرکت توسعه دهنده این سیستم عامل است و به دلیل بسته بودن این سیستم عامل تنها بر روی دستگاهی همچون آیفون، آیپد و… که محصولات شرکت اپل است قابل اجرا میباشد.
اندروید: تنوع بالایی که در دستگاه های اندرویدی وجود دارد موجب میشود تا به روزرسانی این سیستم عامل با تاخیر انجام شده و یا حتی برخی از دستگاه ها از دریافت جدیدترین به روزسانی ها جا بمانند.
ios: انتشار به روز رسانی این سیستم عامل به صورت همزمان بر روی تمامی دستگاهی سازگار با ios انجام میشود و تمامی کاربران میتوانند در کوتاه ترین زمان به جدیدترین قابلیت ها دسترسی پیدا کنند.
اندروید: حضور گوشی های اندروید با قیمت های مختلف این امکان را میدهد تا هر شخصی با هر میزان بودجه بتوانند این مدل گوشی ها را خریداری کنند.
ios : گران قیمت بودن دستگاه های اپل موجب میشود تا افرادی کمتری بتوانند از قابلیت های دستگاه های اپل بهره ببرند.
اندروید: میتوانید تمامی اپلیکیشن های رایگان و پولی اندرویدی را در گوگل پلی استور پیدا کنید.
ios:اپ استور با کیفیت ترین اپلیکیشن ها را به کاربران خود ارائه میدهد و کنترل بسیاری بر تمامی اپلیکیشن های ارائه شده در اپ استور دارد.
گوگل از سال 2008 که اولین نسخه اندروید را منتشر کرده تا سال 2023 که آخرین نسخه اندروید یعنی اندروید 14.0 رونمایی کرده در تلاش بوده تا با بهبود تجربه کاربری و افزودن قابلیت های پیشرفته بتواند سهم بیشتری از بازار را از آن خود کند. گفتنی است گوگل قصد دارد در اگوست 2024 جدیدترین ورژن اندروید را به بازار عرضه کند. در این نمودار میتوانید از سال 2008 تا 2023 میزان محبوبیت نسخه های اندروید در بازار را به خوبی مشاهده کنید.
در پاسخ به این سوال میتوان گفت عده ای بر این باورند که تنها سیستم عامل اندروید بر روی گوشی های هوشمند قابل اجرا است. اما باید گفت امکان اجرای اندروید بر روی ویندوز وجود دارد که میتوان با بهره مندی از ابزارها و روش های مختلفی همچون استفاده از شبیه سازها، نصب مستقیم اندروید و استفاده از قابلیت های جدید ویندور این سیستم عامل را بر روی ویندورز نیز اجرا نمود.
اندروید پلتفرمی پولساز، متن باز، رایگان و بدون محدودیت است که برنامه نویسان با استفاده از آن می توانند هرآنچه که در ذهنشان میگذرد برنامه نویسی و پیاده سازی کنند.اندروید دارای میلیون ها برنامه ی در دسترس است که به کاربران در مدیریت زندگی شان کمک کند و با وجود دسترسی آسان و کم هزینه در بین کاربران به محبوب ترین و پرطرفدارترین سیستم عامل جهان بدل شده است .
برنامه نویسان برای انتشار برنامه ها و اپلیکیشن هایشان نیزمحدودیتی نخواهند داشت زیرا فروشگاه ها و مارکت های بسیاری در سرتاسر جهان با زبان های گوناگون ،اپلیکیشن های اندرویدی را به صورت رایگان و یا پولی در اختیار کاربران قرار می دهند.
اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید
related blogs
همیشه در کنار شما هستیم
برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.
همیشه در کنار شما هستیم
برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.
آکادمی ایراکد
مشاوره فنی و تخصصی رایگان
جهت دریافت خدمات مشاوره و یا سفارش طراحی سایت و اپلیکیشن، سئو و سایر خدمات شرکت فرم زیر را تکمیل نمایید.مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود
Comments
جای شما در میان برندهایی که به ما اعتماد کردند، خالیست
Our Customers
Registration Form
آدرس دفتر مرکزی:
تهران ، جردن ، خیابان تابان غربی ، برج نور ، طبقه ۱
تهران ، میرداماد ، تقاطع نور و تابان غربی ، برج اداری تجاری نور ، طبقه ۱
فروش :
پشتیبانی :
همراه :
تمامی حقوق این وبسایت متعلق به شرکت ایراکد می باشد
Registration Form