طراحی صفحه اصلی سایت یکی از چالشهای اصلی طراحان است زیرا اگر این صفحه برای کاربر جذاب و مفید جلوه کند، کاربر ماندگار خواهد شد و متاسفانه برعکس آن نیز صدق میکند!
صفحه اصلی سایت و مخصوصا قسمت بالایی آن که به پیشانی سایت (above the fold) نیز معروف است، نقش پررنگی در میزان بازدید دریافتی و در نهایت موفقیت کسب و کار آنلاین شما خواهد داشت! پس اگر به دنبال یک طراحی سایت حرفهای و هیجانانگیز برای مخاطبان خود هستید، این محتوای ایراکد را به هیچ عنوان از دست ندهید!
صفحه اصلی سایت چیست؟
آیا تا به حال برایتان اتفاق افتاده که پس از اولین برخورد با یک شخص، تصمیم بگیرید که دیگر به هیچ عنوان با وی ارتباط نداشته باشید؟!
بله بدون تردید حداقل یک بار این موضوع و احوالات را تجربه کردهاید. اما میدانید چرا و چگونه با چنین سرعتی چنین تصمیماتی میگیریم؟!
این تصمیمات شاید در ظاهر عجولانه به نظر برسند اما در واقع ناشی از ناخودآگاه و حس دریافتی ما در اوایل برخورد هستند. به عبارت سادهتر لحظات ابتدایی برخورد با شخص مقابل در سرنوشت ادامه آن ارتباط بسیار تاثیرگذار است، و شکست یا استحکام آن تعامل را رقم خواهد زد!
حال این مثال ساده را به دنیای بزرگ دیجیتال تعمیم میدهیم، زیرا اهمیت اولین برخورد پابرجاست و فقط نحوه برقراری ارتباط تغییر میکند.
صفحه اصلی سایت در واقع همان صفحه از وبسایت است که زمانی که مخاطبان آدرس وبسایت شما را در مرورگر وارد میکنند با آن مواجه میشوند. پس صفحه اصلی سایت مصداق اولین ارتباط شما با مخاطبانتان است.
به علت اهمیت بالای طراحی این صفحه، باید در درجه اول تمام جزئیات و قسمتهای آن با دقت کافی طراحی گردد و همچنین به درستی برند و خدمات شما را معرفی نماید، تا یک ارتباط هدفمند و ماندگار تشکیل شود. در بسیاری از موارد طراحی اصلیترین صفحه سایت به قدری نامناسب و پیچیده انجام شده است که کاربر اصلا رقبتی برای بازدید از دیگر صفحات نخواهد داشت و بلافاصله آن را ترک میکند. پس طراحی و چیدمان صفحه اصلی سایت دقیقا همان نقطه سرنوشت ساز طراحی است و سبب دریافت بازدید بالا و ماندگاری کاربر و یا برعکس آن میشود!
نکته جالب پیرامون طراحی صفحه اصلی سایت اینجاست که یک نسخه و سبک دیزاین برای همه کسب و کارها مناسب نبوده و هر سایت با توجه به حوزه کاری و مخاطب هدف، چیدمان مخصوص به خود را پیادهسازی میکند.
اما یکسری نکات و الزامات وجود دارد که توصیه میشود آنها را حتما در نظر داشته باشید. در بخش بعد به توضیح این نکات و فاکتورهای نقش دارنده میپردازیم.
نکات مهم و تاثیرگذار در طراحی صفحه اصلی سایت که باید بدانید!
برای طراحی صفحه اصلی سایت به صورت حرفهای و چشمگیر برای مخاطب، بهتر است نکات زیر را رعایت کنید تا علاوه بر جذب کاربر، تعریف درست و روشنی را از زمینه کاری خود به وی ارائه نمایید.
توصیه مهم ! گمان نکنید که با شلوغ کردن صفحات یا دیزاینهای پیچیده و عجیب برای کاربر جذابیت ایجاد میشود، بلکه نگاه کاربر آنلاین امروزی به یک سبک کلی در طراحی سایت عادت کرده است و اگر به یک باره با حجم زیادی از خلاقیت و تغییرات ناگهانی رو به رو شود، آن را پس خواهد زد!
- رنگبندی و گرافیک اختصاصی خودتان را داشته باشید:
تم رنگی صفحات را خصوصا صفحه اصلی سایت را فکرشده انتخاب کنید زیرا هر رنگ برای یک نوع کسب و کار مناسب است و حس و انرژی مخصوص به خود دارد. همچنین در کنار رنگبندی هارمونی و زیبا، تصاویر و ویدئوهای مرتبط که با کیفیت بالا تهیه شدهاند، باید در میان بخشهای صفحات سایت به چشم بخورند.
- وجود فاکتورهای شناسایی برند از ملزومات است:
در اولین برخورد کاربر با وبسایت شما، باید لوگو و عنوان کسب و کارتان در معرض دید باشد. لوگو اغلب گوشه بالا سمت راست و یک عنوان روشن و ترغیبکننده در اولین سکشن صفحه با فونت نسبتا بزرگ قرار میگیرد.
- ورود و ثبت نام (در صورت نیاز) در دسترس باشد:
اگر وبسایت شما نیاز به ورود و عضویت کاربران دارد، این دکمه باید در بالای تمام صفحه موجود باشد تا کاربر با دسترسی سریع به پنل کاربری خود وارد شود.
- یک باکس جستجوی قوی!
یکی از ملزومات اصلی صفحه اصلی سایت و البته تمام صفحات، امکان جستجو میباشد. این قابلیت باید در ابتدای هر صفحه از سایت موجود باشد، به همین علت آن را در هدر تعبیه میکنند تا در تمام صفحات در دسترس باشد.
- آیتمهای منو را تفکیک شده و مشخص قرار دهید:
اگر کاربر وارد وبسایت شود اما منوی منظم و مشخصی را مشاهده نکند مانند این است که وارد یک شهر جدید شود اما خبری از تابلوهای راهنمایی نباشد! بدون معطلی و قبل از سرگردانی بیشتر از آن شهر خارج میشود.
طراحی صفحه اصلی سایت نیز به همین صورت است. اگر آیتمهای منو به صورت واضح، محتوا و خدمات سایت را نمایش دهند، کاربر بدون سردرگمی به هدف خود میرسد و از عملکرد وبسایت شما رضایت خواهد داشت.
- راههای ارتباطی و آدرس شبکههای اجتماعی فراموش نشود:
شماره تماس و ایمیل که از مرسومترین راههای ارتباطی هستند باید در پیشانی سایت در دسترس باشند. در کنار آنها نیز آدرس اکانت شبکههای اجتماعی پرکاربرد نظیر اینستاگرام و واتساپ را برای تسهیل تعامل با مخاطبان در نظر بگیرید.
- اولین بخش؛ عالیترین طراحی را دارا باشد:
پیشانی یا همان اولین بخش صفحه اصلی سایت باید بهترین و عالیترین طراحی را دارا باشد. یک تصویر زیبا و خیرهکننده، عنوانی روشن و ترغیبکننده، توضیحات کوتاه و یک دکمه دعوت به اقدام یا به اصطلاح (call to action) از ضروریات سکشن ابتدایی میباشد.
- دکمههای دعوت به اقدام را هوشمندانه در صفحه اصلی جانمایی کنید:
دکمههای دعوت به اقدام باید به صورت هوشمندانه در سکشنهای مختلف جای بگیرند. علاوه بر سکشن ابتدایی باید در بخشهای دیگری از صفحه اصلی سایت از آن استفاده شود.
- مزایا یا نقاط شگفتانگیز برند:
یکی از الزامات صفحه اصلی سایت بیان مزایا و ارزش افزودههای برند شماست. در اولین برخورد کاربر با شما باید تفاوت و برتری خود را نسبت به رقبا به نمایش بگذارید تا راحتتر اعتماد و توجه مخاطب را جلب نمایید.
- شرح خدمات:
خدمات خود را در صفحه اصلی سایت عنوان کنید و از کاربر دعوت کنید تا به صفحه اصلی هر خدمت مراجعه کند و اطلاعات بیشتری را پیرامون شما کسب نماید. فراموش نکنید که نوع بیان خدمات باید کاملا مشتاقکننده و جذاب باشد!
- نمونه کارهای قابل استناد و قدرتمند خود را به نمایش بگذارید:
در صفحه اصلی سایت، قدرت و تخصص خود را در زمینه کاری خود به رخ بکشید و این مهم تنها با ارائه نمونه کارهای حرفهای و فوقالعاده میسر خواهد شد.
- به سوالات متداول پاسخ بدهید:
سوالات متداولی که پیرامون حوزه کاری شماست را تهیه و در بخشهای پایانی صفحه اصلی سایت آنها را معرض دید کاربران قرار دهید.
- وبلاگ:
۳ یا ۴ مورد از مقالات و محتواهای مفید سایت را نیز در سکشنهای پایانی صفحه اصلی عنوان نمایید و با یک دکمه مشاهده بیشتر، آنها را به مطالعه محتواهای دیگر تشویق کنید.
حرف آخر
صفحه اصلی سایت که به آن صفحه خانه نیز میگویند باید به گونهای طراحی شود که کاربر را با حوزه فعالیتی شما آشنا و وی را مشتاق نماید تا از دیگر صفحات بازدید نماید.
جذابیت و درگیرکننده بودن این صفحه بسیار اهمیت دارد. پس در طراحی مهمترین صفحه سایت خصوصا پیشانی آن دقت کنید تا بازدید و در نهایت سودآوری کسب و کار خود را متحول کنید!