البته لازم به ذکر است برای ثبت انواع دامنهها بر اساس پسوندها میبایست مواردی را مد نظر قرار داد. زیرا انتخاب درست از میان انواع دامنه میتواند تاثیر بسزایی در سئو سایت و در نهایت جذب مخاطب داشته باشد. بنابراین اگر به دنبال راه اندازی وب سایت خود هستید نیاز است تا با انواع مختلف دامنهها و پسوندهایی که برای هر حوزه استفاده میشود، آشنایی داشته باشید. ما در این مقاله قصد داریم تا مطالبی را در خصوص انواع دامنه و ویژگی های یک دامنه خوب در اختیارتان قرار دهیم. پیشنهاد میکنیم تا انتها همراه ما باشید.
دامنه خوب از چه ویژگیهایی برخوردار است؟
پیش از آن که در مورد انواع دامنه صحبت کنیم میخواهیم در این بخش شما را با ویژگیهای یک دامنه خوب آشنا کنیم. همانطور که در ابتدا گفته شد، URL را میتوان همان دامنه سایت معرفی کرد که خود شامل سه بخش www ، نام دامنه و یک پسوند یا TLD است و به واسطه آن مخاطب میتواند به راحتی سایت مورد نظر خود را پیدا کند. اما انتخاب یک دامنه خوب مستلزم آشنایی با ویژگیهای آن است به طوری که انتخاب درست و ثبت آن میتواند تاثیر بسزایی در موفقیت و دیده شدن کسب و کارها در فضای مجازی داشته باشد. به طور کلی میتوان برای معرفی ویژگیهای یک دامنه خوب به موارد زیر اشاره کرد:
• ساده بودن آدرس دامنه را میتوان یکی از مهمترین ویژگیهای یک دامنه بیان کرد. از این رو سعی کنید دامنهای انتخاب کنید که کاراکترهای آن از 12 تجاوز نکند و تا حد امکان کوتاه باشد.
• یک دامنه میبایست به گونهای باشد که حوزه فعالیت سایت را به خوبی نشان دهد. بنابراین دامنهای که متناسب با حوزه فعالیت انتخاب نشود را نمیتوان به عنوان یک دامنه خوب و مناسب دانست.
• از ویژگیهای یک دامنه خوب میتوان به این مورد اشاره کرد که بتوان به راحتی نام دامنه را به خاطر سپرد. بنابراین دامنههایی که شامل اعداد یا تکرار حروف هستند دامنهی خوبی نخواهند بود.
• بهره مندی از پسوندهای رایج نقش موثری در انتخاب و ثبت یک دامنه مناسب دارد. این در حالی است که در اکثر موتورهای جستجو، بیشترین جستجوی آدرس مختص به دامنههایی است که از پسوندهای رایج در دامنهی استفاده شده است.
• دامنه ای مناسب است که برای ثبت آن از کاراکترهای غیر مجاز استفاده نشود. از این رو به هنگام انتخاب و ثبت دامنه به این نکته توجه داشته باشید.
آشنایی با انواع دامنه بر اساس پسوند + کاربرد
باید خاطر نشان کرد ICANN مرجعی است که با هدف گسترش فعالیت کسب و کار ها در بستر اینترنت و ثبت دامنههای مختلف فعالیت میکند و با ارائه پسوندهای جدید در تلاش است تا کاربران بتوانند دامنه خود را با پسوند دلخواه به ثبت برساند. از این رو ICANN 4 دسته را به عنوان انواع دامنه بر اساس پسوند یا TLD معرفی نموده است که این دسته بندی بر مبنای فعالیت سایت ها میباشد. بنابراین برای آشنایی با انواع دامنه ها کافی است این چهار دسته را به خاطر بسپارید.
دسته اول : دامنههای TOP LEVEL عمومی (gTLD)
دسته اول از انواع دامنه به دامنههای TOP LEVEL عمومی تعلق دارد. گفته میشود این دسته در میان سایر دامنهای جهانی به عنوان رایجترین و معروفترین دامنه شناخته میشود. پسوندهایی که در این دسته قرار دارند جزء پرکاربردترینها به شمار میآیند که هریک در یک حوزه خاصی به کار گرفته میشود که عبارتند از:
Com: این پسوند مخفف کلمه commercial میباشد و کاربرد آن در سایتهای تجاری است. البته ناگفته نماند امروزه بیشتر سایتها از این پسوند استفاده میکنند.
Net: مخفف network است و برای شبکه های کامپیوتری، اطلاع رسانی و شرکتهای اینترنتی و مورد استفاده قرار میگیرد.
Org: مخفف کلمه organization میباشد و برای سازمانهای خصوصی و دولتی مناسب است.
از دیگر پسوندهای رایج این دسته میتوان به xyz ، name، bizو info اشاره نمود که هریک کارآیی خاصی دارند.
دسته دوم: دامنههای TOP LEVEL حمایت شده(sTLD)
sTLD را میتوان نمونهای از انواع دامنه در دنیای وب معرفی نمود که ارائه آنها توسط سازمانهای خصوصی انجام میشود. لازم به ذکر است کاربرانی که پسوندهای این دسته را انتخاب میکنند بایستی به قوانین خاصی پایبند باشند.
edu : مخفف کلمه education است و برای موسسات آموزشی کاربرد دارد.
Tel : همانطور که از نام آن پیداست برای سایتهایی که خدمات ارتباطات اینترنتی را ارائه میدهند مناسب است.
jobs : عموما برای سازمانها و یا شرکتهای حقوقی کاربرد دارد.
gov ، int ، mil ، mobi ، post و asia از دیگر دامنههای TOP LEVEL حمایت شده به شمار میآیند.
دسته سوم : دامنههای TOP LEVEL کد کشور (ccTLD)
دامنههای TOP LEVEL کد کشور در دسته سوم انواع دامنه قرار دارند. در این دسته کدهای دو حرفی ISO هستند مانند ca، de ، cnو … که نشان دهنده مناطق خاصی میباشند و پسوندهای آن برای کشورهایی که ارائه محصولات یا خدمات را انجام میدهند کاربرد دارد. به عنوان مثال
: fer.فرانسه
.ch: سوئیس
.br: برزیل
دسته چهارم: دامنه TOP LEVEL زیر ساخت (Infrastructure Top-Level Domain)
دسته چهارم مختص گروه ویژه مهندسی اینترنت میباشد و تنها پسوند این دامنه ARPA است که در زیرساختهای فنی مورد استفاده قرار میگیرد.
جدیدترین پسوندهایی(NEWTLDs) که در انواع دامنه لازم است بدانید!
جالب است بدانید در کنار معرفی انواع دامنهها بر اساس پسوند، NEWTLDs یا پسوندهای جدیدی هستند که آشنایی با آنها خالی از لطف نیست. به عنوان مثال:
ACTOR: این پسوند برای موسساتی که در حوزه سینما، آکادمیهای آموزش بازیگری و تئاتر و هم چنین افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند، مناسب است.
AUCTION: سایتهایی که به منظور حراجیها و مزایده راه اندازی میشوند میتوانند از این پسوند استفاده کنند.
AGENCY: برای آژانسهای خدماتی مانند گردشگری، هواپیمایی، املاک و تبلیغاتی و غیره که قصد دیده شدن در دنیای وب را دارند، بهترین گزینه است.
نتیجه گیری
به طور کلی دامنهها نقش موثری در رشد و پیشرفت کسب و کارهای آنلاین دارند . از این رو آشنایی با ویژگیهای یک دامنهی خوب در کنار شناخت انواع دامنه به شما در امر انتخاب و ثبت دامنه مناسب کمک میکند. ما در این مقاله سعی کردیم با ارائه مطالبی در خصوص انواع دامنه بر اساس پسوند به همراه کاربردشان شما را در این امر یاری کنیم.
سوالات متداول
1.مهمترین ویژگی یک دامنه خوب چیست؟
ساده بودن آدرس دامنه را میتوان یکی از مهمترین ویژگیهای یک دامنه بیان کرد.
2. دامنهها بر اساس پسوند به چند دسته تقسیم میشوند؟
دامنه ها به 4 دستهی TOP LEVEL عمومی ، حمایت شده، کد کشور و زیرساخت تقسیم بندی میشوند.
3. کدام پسوندها به عنوان رایجترین پسوند در میان پسوندهای جهانی شناخته میشوند؟
COM ، ORG و NET
4. دامنه TOP LEVEL زیر ساخت در چه زمینه ای کاربرد دارد؟
تنها پسوند این دامنه ARPA است که در زیرساختهای فنی مورد استفاده قرار میگیرد.