نقشه سایت XML چیست و چه نقشی در سئو سایت دارد؟

نقشه سایت

مقدمه

در این مقاله می خواهیم در رابطه با نقشه سایت XML و تأثیر آن بر سئو صحبت کنیم. اما ابتدا باید با نقشه XML آشنا شویم. اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم، نقشه سایت، فهرستی از URLهای طراحی وبسایت شما است. در واقع، این نقشه به موتورهای جستجو می گوید که کدام محتوا در حال حاضر در دسترس است و چگونه می توانند به آن برسند.

آنچه در این مقاله می خوانید:

بهینه‌سازی نقشه سایت

در این مقاله می خواهیم در رابطه با نقشه سایت XML و تأثیر آن بر سئو صحبت کنیم. اما ابتدا باید با نقشه XML آشنا شویم. اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم، نقشه سایت، فهرستی از URLهای  طراحی وبسایت شما است. در واقع، این نقشه به موتورهای جستجو می گوید که کدام محتوا در حال حاضر در دسترس است و چگونه می توانند به آن برسند.

نقشه سایت XML مجموعه ای از URL های یک سایت است

 

همانطور که در مثال بالا می بینید، هر موتور جستجو با یک بازدید از فایل نقشه XML ، هر ۹ صفحه وبسایت را پیدا می کند و باید از ۵ لینک داخل وبسایت عبور کند تا به صفحه نهم برسد. در وبسایت هایی که پیج های زیادی دارند، پیج های جدید سریعا به آن ها اضافه می شوند، محتواهای درون پیج ها سریعا تغییر می کند، لینک دهی داخلی و صفحات اورفان آن ها ضعیف است و یا فاقد پروفایل لینک خارجی هستند، سر نقشه سایت باید به گونه ای باشد که موتور جستجو سریعتر بتواند به پیج های آخر برسد.

با وجود اینکه موتورهای جستجو می توانند تمامی URLهای سایت شما را پیدا کنند، ولی شما ما طراحی نقشه سایت خود به آن ها نشان می دهید که کدام پیج ها از بقیه مهم تر هستند. بنابراین، داشتن یک نقشه XML قطعا سبب می شود وبسایت شما بازدید بیشتری بخورد.

فرمت نقشه سایت XML

نقشه سایت سایتی که تنها دارای یک صفحه باشد و از تمامی تگ های موجود استفاده کند، به شکل زیر است:

نقشه سایت XML یک سایت یک صفحه ای با تمامی تگ های موجود

 

نقشه سایت XML ها تنوع زیادی دارند ولی در اینجا به مهم ترین آن ها می پردازیم.

نقشه سایت XML شاخص

نقشه های سایت XML محدودیت هایی دارند که به شرح زیرند:

  • هر نقشه سایت تنها می تواند شامل حداکثر ۵۰ هزار URL باشد.
  • اندازه یک فاید غیرفشرده حداکثر می تواند ۵۰ مگابایت باشد.

نقشه های سایت را می توان با استفاده از gzip فشرده کرد تا از اتلاف پهنای باند جلوگیری نمود اما زمانی که این نقشه سایت از حالت فشرده خارج شود، نمی تواند از بیش از ۵۰ مگابایت حجم داشته باشد. برای این کار باید URLهای خود را در چند فایل نقشه سایت XML قرار دهید و سپس آن ها را به صورت یک فایل نقشه XML شاخص ترکیب کنید. در واقع این فایل، یک نقشه سایت برای چندین نقشه سایت است.

برای اینکه اینکه موتورهای جستجو بتوانند به راحتی هر کدام از فایل های نقشه سایت شما را در یک بازدید پیدا کنند، شما باید شاخص (های) نقشه سایت خود را روی سرویس های Google Search Console و Bing Webmaster Tools آپلود و URLهای شاخص نقشه سایت خود را در فایل robots.txt مشخص کنید تا موتورهای جستجو را مستقیما به پیج هایی که می خواهید بیشتر دیده شوند، هدایت کنید.

نقشه سایت عکس XML

نقشه سایت های عکس به این منظور طراحی می شوند تا شاخص‌سازی (indexation) محتوای عکس شما را بهبود بخشند. البته این امکان وجود دارد که عکس ها را درون محتوای پیج ها جاسازی کنید تا سئوی آن ها با سئوی محتوا یکی شود. به این دلیل و امکانات دیگری که اخیرا ممکن شده اند، نقشه سایت عکس برای وبسایت ها ضرورتی ندارد.

با این حال، اگر عکس ها برای وبسایت شما خیلی مهم باشند، مثلا وبسایت شما یک فروشگاه عکس باشد، شما باید یک نقشه سایت عکس هم داشته باشید.

نقشه سایت ویدئو XML

درست همانند عکس ها نقشه سایت ویدئو تنها برای وبسایت هایی ضروری است که ویدئوهای آن ها از اهمیت بالایی برخوردار باشند.

نقشه سایت موبایل

نقشه سایت موبایل برای اکثر وبسایت ها نیاز نیست زیرا نقشه سایت های موبایل تنها برای وبسایت هایی لازم هستند که با موبایل های ساده سازگار هستند. سایت های سازگار با موبایل های هوشمند، نیازی به نقشه سایت موبایل ندارند.

نقشه سایت HTML

نمونه ای از یک نقشه سایت XML

نقشه سایت های HTML به کاربر انسانی کمک می کنند تا محتوای وبسایت را پیدا کنند. اما آیا اگر تجربه کاربری وبسایت شما خوب باشد و لینک دهی داخلی را به خوبی انجام داده باشید، همچنان به نقشه سایت HTML نیازمند خواهید بود؟

بازدیدهای پیج نقشه سایت HTML وبسایت خود را در سرویس Google Analytics نگاه کنید. اگر بازدیدها خیلی پایین باشند، باید نقشه سایت HTML سایت خود را بهبود ببخشید.

لینک نقشه سایت های HTML معمولا در پانویس های وبسایت ها قرار می گیرد. لینک نقشه سایت را باید در تمامی پیج های وبسایت خود قرار دهید.

نقشه سایت XML داینامیک

ساخت یک نقشه سایت استاتیک بسیار ساده است. مشکل این است که به محض اینکه یک پیج را ایجاد یا حذف کنید، نقشه سایت شما به روزرسانی نمی شود.همچنین در این وبسایت ها، اگر محتوای یک پیج را اصلاح کنید، نقشه سایت به طور خودکار تگ lastmod را به روزرسانی نمی کند. بنابراین بهتر است یک نقشه سایت داینامیک داشته باشید.

 

 

بهینه سازی شاخص‌سازی نقشه سایت XML

برای این کار شما باید تنها صفحات سئو شده را در نقشه سایت قرار دهید. به یاد داشته باشید که گوگل تنها به نقشه سایت XML شما سر می زند تا بفهمد کدام صفحات برای شما مهم تر هستند و نبودن یک صفحه در نقشه سایت شما، دلیل بر این نمی شود که گوگل آن صفحات را شاخص نکند.

به یاد داشته باشید که همیشه از گزارش نقشه سایت که می توانید آن را در بخش نقشه سایت سرویس Google Search Console ببینید، استفاده کنید. مفیدترین پارامتر برای سنجش اثر نقشه سایت XML روی سئو سایت شما، نرخ شاخص سازی «All submitted pages» است. آنقدر روی نقشه سایت خود کار کنید تا این پارامتر به بالای ۸۰ درصد برسد.

به طور کلی اقدامات زیر برای بهینه سازی شاخص سازی نقشه سایت ضروری هستند:

  • قرار دادن تگ های herflang در نقشه سایت
  • قرار دادن تگ های <loc> و <lastmod>
  • فشرده سازی نقشه سایت با استفاده از gzip
  • استفاده از فایل شاخص نقشه سایت
  • طراحی نقشه سایت داینامیک
  • قراردادن URLها در یک نقشه سایت تا حد امکان
  • قراردادن URLها در txt
  • آپلود نقشه سایت روی سرویس های Google Search Console  و Bing Webmaster Tools
  • قرار دادن تنها صفحات سئو شده در نقشه سایت
  • برطرف کردن تمامی خطاها و هشدارها
  • بررسی کامل گزارش نقشه سایت در Google Search Console
  • بهبود نقشه سایت براساس گزارش آن در Google Search Console

 

اگر در حال حاضر فرصت مطالعه این مقاله را ندارید، می توانید فایل PDF آن را دریافت کنید

related blogs

مقالات مرتبط

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

همیشه در کنار شما هستیم

برای توسعه کسب و کارتان ، تا انتها در کنار شما هستیم . بدون نگرانی به فکر پیشرفت باشید.

آکادمی ایراکد

مشاوره رایگان

Comments

دیدگاه ها و سوالات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ثبت سفارش

Registration Form